30.04.2013 | 23:11
Pozz saint!
saint kaže:
Hajde da onda i ja bacim komentar na tvoj post
Super:)) samo daj. Sto vise inormacija sad na pocetku, manje cu vas davit poslije;))
Sto se tice Manuala nije tesko kada si vec na jos jednom racunaru
www.google.com pa kucas user manual pdf i eto ga
manuals.info.apple.com/en_US/mac_mini_mid2011_ug.pdf daleko od toga da je smece jer za sam pocetak je vise nego dovoljno,samo treba procitati.NHF
O samom OS X - u
movies.apple.com/media/us/osx/2012/docs/...ologies_Overview.pdf
SUPER! Puno hvala! ne kuzim zakaj mi to nije izbacilo. Dalo mi je neke tutorijale, manuale u epub formatu, neki film na desetak DVDova..
(
Puno hvala na ovome.
Sto se tice interneta imas dvije opcije,preko wifi ili ethernet kabla,sve sam pokupi za par sekundi.To je sve opisano u manual-u a trebalo mi je ukvalno 10 sec da nadjem oba. NHF
Ma nema sanse ljutis sebe ja:)) Ne poznamo se, ali fakat nema sanse da se naljutim ako mi neko zeli pomoc:)
Ovak.. nemam wifi. Imam mrezu, imam svic. Spojio sam mrezni kabel iz minimaca u svic, spojio sam mrezni kabel iz kante kablovskog interneta.
Nije se dogodilo nista.
Iskljucio sam MAC, ponovo uljucio, pricekao da se digne.. NISTA
Iskljucio sam kantu kablovskog interneta, ukljucio, NISTA
Iskljucio sam obje kante, pricekao malo i obje kante ukljucio na struju. NISTA!
Sto trebam napraviti da MAC skuzi mrezu? U manualu pise da ON SAM automatikom prepozna mrezu.. U mom slucaju to ne drzi vodu.
Da li znas u cemu grijesim?
S obzirom da kazes da si linux-as idi na finder pa programs pa utilitis pa otvori terminal i eto ti isto kao na linuxu ili samo klikni na lupu u gornjem desnom uglu i kucaj terminal.Komande su iste tako da si onda na tvom terenu,sve mozes iskemijati preko linija da podesis OS X kako tebi odgovara.S obzirom da si naveo kako radis godinama na linuxu to tebi nece biti problem.Jer iz terminala mozes raditi C/P ili sta ti vec treba.
YEEEEEEEEEE
TOOOOOOOOO
)))) PUNO hvala:))))
No hocu skuziti MAC OS tako da ce mi ovo sluziti kao "pojas za spasavanje"
Pisi pivicu na moj racun
)
Sto se tice mog komentara vec sam se izvinuo ako je djelovalo grubo ali to sam samo napisao zbog ljenosti da se malo potrazi prije nego se postavi pitanje, a ne da bih ja izgledao kao neko kome su to normalne stvari ili kao da sam rodjen sa OS X-om.
Sto se tice tvoje preporuke da NE radim negdje gdje bih trebao nekome objasniti,meni je to samo potvrda da ni u jednom momentu nisi procitao bas nista na forumu jer da jesi takvo sto nebi sigurno napisao.
Ugodan ti dan zelim
Jojjjjjjjjjj... to je bilo napisano u sali, zezanciji
) Ne poznas me, ja sam ti pemzioner koji se obozava zezat, zafrkavat. Pomogli ste mi .. nemate poima koliko
Ajde.. piva pomirenja? Moze?