surf uz mobitel kao hotspot
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

surf uz mobitel kao hotspot

26.06.2014 | 17:23
pozdrav drustvo!

nikako ne mogu nastimati da se Mac mojom motorolom (android 4.4) sluzi kao hotspotom. Trazio sam, no google mi baca iskljucivo varijante kada Mac dijeli vezu ostalima a nikako da on bude klijent.

Napominjem da sam to uspijesno radio na Winsima kao i na Linuxu.

Ako ste vi naletili na neki clanak koji provjereno iz prve ruke rjesava problem, bio bih zahvalan.
Isprike ako je tuma vec bila, uputite me! (:
26.06.2014 | 17:37
Što imaš naštimavati? Uključi hotspot na mobitelu, klikni na Macu na menu baru ikonicu wifija, uključi ga ako nije uključen i pričekaj da ti se u listi pronađenih access pointova pojavi tvoja motorola. Klikni na nju, utipkaj ključ i klik na connect.
26.06.2014 | 18:21
hvala ti za odgovor. Upravo takav je i moj pristup.

No stranice se ne ucitavaju a ping kaze *Request timeout for icmp_seq.*

primjetio sam da u Network prefs pod tab DNS u polju Serch Domains stoji xxxxx.gigaset.xxx dok sam na kucnom wifiju a isto polje je parzno dok sam na hotspotu.

DNS Servers polje sa lijeve strane ima ip u oba slucaja: 192.168.1.1 kada sam na mobile provideru (tomato) a 192.168.43.1 sa kucnim wifi-em.
Od sutra sam na Tele2. To ce biti zanimljivo.

povezuje li se tko preko tomata da kaze koju vrijednost ima pod Network prefs pod tab DNS u polju Serch Domains?
26.06.2014 | 20:24
Kod mene nema nista u polju Search Domains.
26.06.2014 | 20:53
Ajde polako.
1. da li na macu vidiš motorolu kao access point?
2. da li spajanje prođe?
3. da li dobiješ IP adresu od DHCP servera hotspota?
4. koju?
5. a koju default gateway adresu dobiješ?
6. i onda, kad radiš ping na default gateway adresu, što kaže?
7. ako taj ping prolazi, onda u terminalu pokreni nslookup
8. tipkaj "server" (bez navodnika, pa enter)
9. što kaže, koji je default DNS server?
10. upiši adresu nekog lako i široko dostupnog servera, npr. www.google.com
11. copy&paste ovamo što ti je sve odgovorio?
26.06.2014 | 20:54
t_burgund, interesantno. Hvala ti na trudu.

U medjuvremenu, uspio sam nac prijatelja i smartphone koji je na Tele2 te sam brzinski testirao. Net je radio a polje Search Domains takodjer prazno. Znaci nije u tome problem, i sve smjera na moju motorolu koja je inace vrlo velikodusno djelila net drugim uredjajima.

Sutra kada se desi prijelaz na tomato na tele2 cu znati ultimativnu istinu: da li se trenutno ne mogu spojiti radi neke cudne kombinacije motorola moto g <=> tomato <=> os x
26.06.2014 | 21:01
smayoo kaže:
Ajde polako.
1. da li na macu vidiš motorolu kao access point?
2. da li spajanje prođe?
3. da li dobiješ IP adresu od DHCP servera hotspota?
4. koju?
5. a koju default gateway adresu dobiješ?
6. i onda, kad radiš ping na default gateway adresu, što kaže?
7. ako taj ping prolazi, onda u terminalu pokreni nslookup
8. tipkaj "server" (bez navodnika, pa enter)
9. što kaže, koji je default DNS server?
10. upiši adresu nekog lako i široko dostupnog servera, npr. www.google.com
11. copy&paste ovamo što ti je sve odgovorio?
30.06.2014 | 13:15
smayoo, pisali smo post u isto vrijeme. xD fora!

Moj problem je nestao! Maknuo sam se iz zgb i hotspotam od kad sam broj prebacio u tele2, (nije bio razlog prijenosa).
30.06.2014 | 19:47
čisto da ne otvaram drugi topic...

Prije nešto više od mjesec dana preselio sam na Drenovu (Rijeka) u nove stanove (4 zgrade - 80 stanova). Plin, struja, voda sve uredno, telefona i neta nigdje.

Otvorim razvodnu kutiju zgrade, sve uredno patchirano (sa strane zgrade), a tcom žica iz popratne šahte ni traga. Čim sam doznao za adresu odmah sam napravio zahtjev za uvođenjem DSL (10MBit). Datum je bio 20.5. Nakon jedno 12 dana zovem ja 0800 da vidim malo situaciju i kažu mi: 'Da vidimo da je vaš zahtjev storniran uslijed tehničkih nedostataka'. Na to sam poludio jer mi nitko to nije javio.

Uglavnom 11.6 konačno opet odem ja u tCentar i kreiram zahtjev ponovno. Na dugo i široko uz nešto poziva prema nekim poznanstvima unutar navedene tvrtke dobijem informaciju da bi moglo proći i cca 6 mj. od uvođenja linije. Navodno centrala koja je svega 400m zračne udaljenosti nema dovoljno kapaciteta.

Pošto se sada javilo malo više stanara dobio sam informaciju i da je oko kraja svibnja 'mini projekt' spajanja tih novih zgrada bio gotovo i od tada već čeka na realizaciju.

Dakle kada će biti uvedeno nitko mi ne može reći pa sam se odlučio na neku 3G alternativu.

Tu sada postaje zanimljivo. Max Net Mini. Nikad čuo. Na tcom webu nisam našao ništa o toj ponudi, ali svi u tcomu znaju o čemu je riječ. Pošto sam svaki dan bio dosadan na 0800 i tražio odgovor na kraju mi je pred neki dan jedna od djelatnica i rekla za ovu uslugu.

Dakle to je na kraju svega u biti 'DSL alternativa preko 3Ga'. Naravno odmah sam pomislio da je riječ o nečemu što se nudi kao mobilni internet, ali ispada da nije.

Riječ je o 3G routeru (SIM) sa 4 LAN porta i WIFI podrškom (sve skupa do 8 uređaja) - Huawei B600. Ok kažem ja koliko para za što konkretno? Za razliku od mobile tarifa ovaj 'paket' dolazi sa flat prometom bez ograničenja po GB uz maximalu 3G brzinu koju može uloviti (U/D).

Teoretska brzina je 7,2D/5,5U (tako negdje je tvorničko ograničenje ovog uređaja).

Danas sam nakon 3h i 50min čekanja u tcentru (zbog ovih prekidanja tarifa itd..) konačno realizirao ovu opciju čisto zato jer druge nemam. Pošto nemam ni fixnu liniju ova pjesma me dođe 220kn +/- mj (dok ne dobijem fixni DSL).

Razlog ovog jadanja je što nakon ovih 1,5mj sam konačno dobio neke informacije po pitanju uvođenja i radova oko mog zahtjeva i jednu pristojnu alternativu (vidjeti ćemo koliko pristojna ovisno o brzini koju ću dobiti, ali opet ne mogu birati) za koju apsolutno nisam znao da postoji, a tcom je skriva kao zmija noge.

Rekao bi da je to u biti nešto kao VIP Homebox, ali sa flat ponudom. Pa eto ako nekome zatreba jednom u životu, čisto da se zna da od nedavno tcom (navodno pritiskom HAKOMa) mora nuditi ovu 'tarifu' i to sa flat prometom.

Javim kakav speed dobijem kada mi (unutar 30 dana jasno) dofuraju router.

Nije lako bez neta
30.06.2014 | 20:31
Ja sam iz istih razloga imao VIP Homebox neko vrijeme. To možda i funkcionira negdje gdje je mreža jaka i stabilna. Kod mene je bilo teško s*anje. A sam uređaj je bio loš i bugovit. Katastrofa. Želim ti da tebi bolje radi.
Problem kojeg možeš očekivati je da se nalaziš u stambenom okruženju gdje će potencijalno puno korisnika ići na tu varijantu. Dakle u udarno vrijeme ćeš, usprkos (eventualno) jakom i stabilnom signalu, svejedno imati sporu vezu s učestalim zastojima i ispadima. Naime, to je narav 3G mreže. Teoretski se može na istu baznu stanicu spojiti bezbroj korisnika, ali što ih više ima, veći je šum pa je efektivna brzina prijenosa niža (tj. opada tzv. "kvaliteta" digitalnog signala).
Znači, ako si se sjetio među prvima, u prvo vrijeme ti možda bude super, pa kasnije sve lošije i lošije.
30.06.2014 | 20:44
Da na to sam svjestan. Prednost mi je ta što sam jedni u zgradi trenutno (nema drugih stanara) pa se nadam da će do dolaska fizičke linije biti sasvim dovoljno. Kao što sam rekao nemam drugog izbora sada.
01.07.2014 | 05:54
Evo nešto o tome

Max Net Mini

Sad si me jako zainteresirao pošto si upoznat s mojim problemom znaš da mi je ovo jako zanimljivo!
01.07.2014 | 05:58
Kolko čitam ovo je spas za nas u sivoj zoni, samo da VIP nešto takvo ponudi bilo bi odlično pošto živim 500m od VIP repetitora!
01.07.2014 | 06:13
To T-com ima dugo u ponudi icstavlja tamo gdje nema ili mu se ne isplati vuci linija (velika udaljenost ili nemogucnost dovodjenja parice). Inace nije u ponudi kao standardna. Ako postoji parica, takan pristup internetu i telefonu se ne moze dobiti.
01.07.2014 | 07:53
CooL kaže:
Kolko čitam ovo je spas za nas u sivoj zoni, samo da VIP nešto takvo ponudi bilo bi odlično pošto živim 500m od VIP repetitora!

VIP ima Homebox opciju ali ne flat. Zvao sam ih i rekli su da ne nude flat niti će nuditi flat u opciji Homeboxa.

Javim povratno kako se ponaša cijela priča kada mi stigne
08.07.2014 | 12:31
Upravo mi se javio tehničar Tcoma i uskoro preuzimam 3G router. Trebao bi to večeras složiti i javiti malo speedtest rezultate.
08.07.2014 | 18:05
Upravo postavio sve. Jako sam zadovoljan. Sa unutarnjom antenom (ne isporučuju sa vanjskom) dobijem od 3,5-7MBit download speed sa pingom oko 70ms. Veza je stabilna i radi uredno.

Spajanje na wifi prolazi bez problema.

/happy face
08.07.2014 | 18:46
Taj Maxnet mini je ogranicen na 3,6 Mbit/s, slagali su ti tu maximalnu brzinu.
08.07.2014 | 18:56
pa uglavnom je oko 4MBita istina, tu i tamo dobije koji spike preko, ali ne dugo. Bitno mi je da mi drži kvalitetno oko 4MBit i bit će dobra zamjena dok ne dođe fizički DSL.
09.07.2014 | 17:46
Razmisljao sam o toj varijanti ali sam se ipak odlucio za Vip mobilni internet, 33 gb + nocna flet opcija = 250 kn, na t-comu mogu ugraniciti brzinu kako god zele ako puno skidas.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 33 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO