30.06.2014 | 19:47
čisto da ne otvaram drugi topic...
Prije nešto više od mjesec dana preselio sam na Drenovu (Rijeka) u nove stanove (4 zgrade - 80 stanova). Plin, struja, voda sve uredno, telefona i neta nigdje.
Otvorim razvodnu kutiju zgrade, sve uredno patchirano (sa strane zgrade), a tcom žica iz popratne šahte ni traga. Čim sam doznao za adresu odmah sam napravio zahtjev za uvođenjem DSL (10MBit). Datum je bio 20.5. Nakon jedno 12 dana zovem ja 0800 da vidim malo situaciju i kažu mi: 'Da vidimo da je vaš zahtjev storniran uslijed tehničkih nedostataka'. Na to sam poludio jer mi nitko to nije javio.
Uglavnom 11.6 konačno opet odem ja u tCentar i kreiram zahtjev ponovno. Na dugo i široko uz nešto poziva prema nekim poznanstvima unutar navedene tvrtke dobijem informaciju da bi moglo proći i cca 6 mj. od uvođenja linije. Navodno centrala koja je svega 400m zračne udaljenosti nema dovoljno kapaciteta.
Pošto se sada javilo malo više stanara dobio sam informaciju i da je oko kraja svibnja 'mini projekt' spajanja tih novih zgrada bio gotovo i od tada već čeka na realizaciju.
Dakle kada će biti uvedeno nitko mi ne može reći pa sam se odlučio na neku 3G alternativu.
Tu sada postaje zanimljivo. Max Net Mini. Nikad čuo. Na tcom webu nisam našao ništa o toj ponudi, ali svi u tcomu znaju o čemu je riječ. Pošto sam svaki dan bio dosadan na 0800 i tražio odgovor na kraju mi je pred neki dan jedna od djelatnica i rekla za ovu uslugu.
Dakle to je na kraju svega u biti 'DSL alternativa preko 3Ga'. Naravno odmah sam pomislio da je riječ o nečemu što se nudi kao mobilni internet, ali ispada da nije.
Riječ je o 3G routeru (SIM) sa 4 LAN porta i WIFI podrškom (sve skupa do 8 uređaja) - Huawei B600. Ok kažem ja koliko para za što konkretno? Za razliku od mobile tarifa ovaj 'paket' dolazi sa flat prometom bez ograničenja po GB uz maximalu 3G brzinu koju može uloviti (U/D).
Teoretska brzina je 7,2D/5,5U (tako negdje je tvorničko ograničenje ovog uređaja).
Danas sam nakon 3h i 50min čekanja u tcentru (zbog ovih prekidanja tarifa itd..) konačno realizirao ovu opciju čisto zato jer druge nemam. Pošto nemam ni fixnu liniju ova pjesma me dođe 220kn +/- mj (dok ne dobijem fixni DSL).
Razlog ovog jadanja je što nakon ovih 1,5mj sam konačno dobio neke informacije po pitanju uvođenja i radova oko mog zahtjeva i jednu pristojnu alternativu (vidjeti ćemo koliko pristojna ovisno o brzini koju ću dobiti, ali opet ne mogu birati) za koju apsolutno nisam znao da postoji, a tcom je skriva kao zmija noge.
Rekao bi da je to u biti nešto kao VIP Homebox, ali sa flat ponudom. Pa eto ako nekome zatreba jednom u životu, čisto da se zna da od nedavno tcom (navodno pritiskom HAKOMa) mora nuditi ovu 'tarifu' i to sa flat prometom.
Javim kakav speed dobijem kada mi (unutar 30 dana jasno) dofuraju router.
Nije lako bez neta