07.10.2014 | 08:59
Jedno pitanjece oko particija na SSD diskovima. Dali to umanjuje njegov radni vijek zbog nacina zapisivanja ili ne?
Kako se opasno priblizava datum kada se planiram ponoviti u novo racunalo i postati switcher, molim za jedan savjet.
Cekam zapravo OctoberEvent pa da vidim hoce li biti kakvih ludih novina ili da idem na trenutnu ponudu Apple racunala.
Moram napomenuti da jos nisam sto posto siguran dali cu kupiti MacMini ili iMac. Vise tezim trenutno MacMiniju.
Kako planiram ubaciti SSD disk zanima me Vase misljenje oko particioniranja. Na Macu ce biti instaliran naravno njegov nativni OS X i jos bi uz njega stavio Windowe 7.
1. Imamo SSD od 120gb pa me sada muci dali da na njega stavim OS X ili da podjelim u dvije particije, zanci 60/60gb za svaki OS?
2. Dali je to dovoljno za normalan rad OS-a a da hdd koji sam dobio uz njega da koristim kao storage ili da na SSD stavim OS x a na HDD da stavim windowse i storage za oba OS-a ?
Znam da je u iMacu problem stavljati tj. vrsiti izmjene diska ali pitam jer kako sam vec napomenuo trenutno preferiram ka MacMiniju.
3. Kako particioniranje utice na SSD ?
4. Ili recimo dali da kupim neki SSD od 240-256gb pa da ih dijelim na dvije particije za dva Os-a ?
5. Kakva je situacija sa recimo kombinacijom od dva SSD od po 120gb, za svaki OS po jedan i recimo uzeti neki usb 3.0 HDD od cca 2TB za storage i sl. Dali bi pristup tom disku bi recimo dovoljno brz i koliki bi bio brz pristup tim podacima,kopiranje i sl. Na koliko rpm radi ti vanjski diskovi?
Hvala !