10.01.2021 | 16:35
Pozdrav svima.
Ja novi.
Troumim se već godinu dana, pa se uspjelo nešto uštedit i vrijeme je za novu mašinu.
Bavim se raznoraznim djelatnostima. Ukratko, geodezija, projektiranje, dronovi, mapiranje, foto, video, kartografija.
Nisam neki PRO djelatnik, ali ulazim u fazu gdje ću se posvetiti određenim djelatnostima. ( imam vlastiti obrt + radim za stalno u većoj tvrtki)
Dugogodišnji sam korisnik Windowsa i ostat ću i dalje sigurno još neko vrijeme dok svim softverima ne nađem zamjenu na Applu.
Potreban mi je novi laptop, doma ću ga spajat na monitor, a za teren će bit ok 13.3" ili 15".
E sad. Privlači me Jabuka već duže vrijeme, no nakon pročitanih par knjiga, rodila se ljubav prema nepoznatom.
HP Omen mi je bio izbor.
No, M procesore pratim od kad su izašli. Pročitao i pogledao masu recenzija.
Mislio sam uzeti Macbook Air-a M1 sa 512.
No onda me ipak prebacilo na Macbook Pro M1 sa 512 zbog boljeg ekrana, touchpada, boljeg zvuka,...
Zbog softvera koje mislim tamo uključit nekako vjerujem da moram imati minimalno 16 Gb RAM-a.
Pitanje glasi, te vas molim za bilo kakav komentar.
Dal uzeti MBA M1 sa 512 8 gb (jel se može podebljat na 16gb?) ili isto tak MBP M1?
Dal će mi tih par tisuća kuna razlike u MBP značiti toliko u praksi? Uzimajući u obzir da će proteći vrijeme dok sve to ne upogonim.
Moram i dodatke kupiti da se mogu sa svim gadgetima prištekati, pa to još nosi nekoliko stotina kuna. ( usb hub, tipkovnica, miš, kablovi,...)
Naginjem kupnji MBA M1 sa 512 i uzeti si te dodatke i voziti tako dok se ne pokaže kak će to sve funkcionirati. Financijski odlično.
No, zeru bolji ekran, zvuk, touchpad me vuče, pa radje odbaciti neke dodatke.
Kak naše trgovine stoje sa podebljavanjem RAM-a?
Hvala
P.S. Kupnja mora biti vrlo brzo, ovih dana, jer je postojeći laptop dao svoje, a posao ne smije stati.