2 switcherska pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2 switcherska pitanja

26.10.2007 | 20:55
1.) da li je moguće na HDD napravit više particija i onda na svaku od njih instalirat neku drugu mačku?

2.) znate li za neki program kojim mogu snimiti ono što radim na ekranu i uz to snimiti neke moje upute? Na windowsima postoji nekakva Camtasia.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 21:28
1. Je (biraš u System Prefsima s kojeg da ti se diže ili pritiskom na Option prilikom bootanja)

2. Snapz Pro X za snimanje određenog dijela ekrana, prozora itd.. možeš po potrebi sakrit kursor..

neki programi imaju i vlastito snimanje onog što se događa..
26.10.2007 | 21:40
1. Da
2. iShowU (kazu da je najbolji)

www.macupdate.com ili www.versiontracker.com pa kopaj
26.10.2007 | 22:59
za capturing.. ja prie par dana naletio na JING www.jingproject.com/ i čisto je zgodan, a za capture iz igri, programa itd.. iShowU je fakat ok, pa ti malo prouči i vidi šta ti treba
27.10.2007 | 00:47
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 04:38
To ti ne znam..

Sad mi pada na pamet samo čačkalica koju zatakneš izmedju Optiona i Commanda
  • User
  • Posjetitelj
27.10.2007 | 14:43
john_st je napisao:
A dijete reci mi može li se napravit nekakav boot izbornik tako da ako stisnem dugme za paljenje i odem od kompa nakratko da ne moram cekat i drzat Option key već da me on čeka nekih 20 sekundi (ili manje) i da onda odaberem koju mačku dižem? a naravno nakon isteka tog vremena se boota defaultna mačka:

refit.sourceforge.net/

Btw radi samo na Intel Macovima...
27.10.2007 | 18:59
no frks, ionako imam macbook. probam pa javim

EDIT: inace, mislio sam napravit tri particije, jednu panther, jednu tigar i jednu leopard tako da ne bi bilo zbunjoze. samo se pitam može li uopće panther na macbook:huh:
01.11.2007 | 07:45
Jel se moze zivi disk nasnitat, da ne ubijem zdravoga tigra...
01.12.2007 | 02:12
kazu da moze uz ipartition al nemogu ga skinut od nigdje
01.12.2007 | 02:54
Odgovor na prvo pitanje forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=24386
01.12.2007 | 13:20
probo i nece

probat cu s ipartitionom
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.12.2007 | 13:40
ja sam ubo VolumeWorks kad je bio na nekom krismas-tenksgiving-istrn-valentajns-fadrs-madrs-dej sniženju i odradio je svoj posao kako je trebao.. makar, meni je trebalo čisto risajzanje..

koristio sam ga svega 5 puta i nije bilo problema.. kako se ponaša sa Leom, nemam pojma (al ne vidim razloga da bi bilo problema)..

promijenio mi je debljinu šnitica diskovlja dregndropovski lagano..

*** edit ***

vidim da developer kaže da se nije igrat se sa boot camp particijama ž njime.
01.12.2007 | 22:24
probao i s iParitionom, naravno nece i veli da nemoze particionirat disk s kojeg bootam. Komedija!!! ))

neda mi drugu particiju i gotovo hehehe
01.12.2007 | 22:55
Zasto ne particioniras boot campom i onda kasnije uz pomoc Disk Utilitya stavis format nove particije na Mac OS X(Journaled)?
01.12.2007 | 23:22
Evo upravo sam isprobao i radi bez greske. (za Intel macove)

1. Uz pomoc Boot Campa napravis drugu particiju(za instalaciju windowsa),nakon toga te trazi da ubacis disk od windowsa ali tu zaustavi i izadi iz boot campa.

2. Otvori Disk Utility i selektiraj novu particiju(koja nosi ime BOOTCAMP) selektiraj tab erase(volume format stavi na Mac OS X Extended(Journaled) i pritisni Erase...)

3. Ubaci disk od Leoparda i kod instalacije odaberi novu particiju.

P.S. Ukoliko kasnije zelis vratit na jednu particiju samo u disk utilityu ponovo odaberi erase particije i windows format nakon cega mozes u Boot campu vratit restore single partition.
02.12.2007 | 02:52
Pa reko sam vec prije da nece sa BootCampom

Kaze da cannot move some files i to je to. Bootcamp je 1.4. a mac je macbook tako da nije do intela.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 40 minuta
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, MacSlavko, Riba, rusty, zkap, Anonimci (406)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO