24.11.2007 | 18:34
to sam i mislio... tako je sa svim programima koji koriste \"project\" fileove, pa tako i premierom npr, a renderi, i snimljeni fileovi ...uglavnom sve sta zauzima silnu memoriju treba baciti na drugi drive od onog gdje drzis system.
To je koliko ja znam tako cak i sa programima kao sta je photoshop (koji nema project fileove) u smislu da on isto radi bolje ako file na kojem radis nije na istom driveu na kojem je i sam photoshop...odnosno njegov scratch disk.
u biti je to sve skupa, izgleda isto na oba OS -a. Mislim da cu u biti podjeliti na vise manje jednake particije i jednu rezervirati za projekte na kojima trenutno radim, i bitne fileove a ostalo, system,programi i fotke i textovi i slicno moze biti i na istom driveu na kojem je i system.
Sta je sa aplikacijama poput iPhoto, frontrow i sl. da li oni imaju predodredjenu lokaciju za filove s kojima rade ili ih se moze podesiti tako da npr. folder od iPhoto moze biti na drugoj particiji ako to zelim, ili je to fiksno? Ili iPhoto uopce ne trazi da stvari budu u nekom odredjenom folderu da bi mogao normalno pretrazivati?
Mrzim u windowsima one defaultne foldere u my documentsima, (my pictures, my music...) koji su fiksirani tu i niti ih se moze izbrisati, niti pomicati po driveovima po zelji.
Takva mogucnost bi me veselila.
Tnx