mac book pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac book pro

06.12.2007 | 18:19
pomoć !!

novčići stižu i more me sletke brige...
gdje kupiti? evo konkretno pitanje i molim za pomoć...!!
definitivno mi se isplati kupiti komp vani ali postoji problem s tipkovnicom i njem leopardom...
kako funkcionira tipkovnica bez hr znakova....
znam da se oni mogu izvući, no jeli to na dugoročne staze funkcionalno....bavim se grafikom..!!?!!
06.12.2007 | 22:42
Ako kupujes u Njemackoj mozes zatraziti i englesku tipkovnicu ako ti je tako lakse. Tipkovnica bez hrvatskih znakova funkcionira kao i ona sa hrvatskim znakovima osim sto isti nisu nacrtani na tipkama.
Ne postoji poseban OS X za odredjeni jezik, svi u sebi imaju sve jezike koji se prebacuju sa par klikova misem.
07.12.2007 | 02:33
I to bi ti ja preporučio englesku pred njemačkom ali ne zbog naših slova već zbog y i z koji su na njemačkoj zamijenjeni a na engleskoj nisu.
07.12.2007 | 06:24
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV
07.12.2007 | 08:53
+PDV
07.12.2007 | 09:10
rkrosl je napisao:
I jos jednom: Slovenija= Europa=niza cijena+ nasa tipkovnica-DDV

al slovenci su cinkeri pa moraš platiti PDV
07.12.2007 | 09:39
Pa kupi ga u Sloveniji pa idi u Trst na kavu:)
07.12.2007 | 19:49
nije loša baza bar neću napravit puno kilometara

misliš da bi prošlo? a jel mogu onda se vratit iz italije po DDV ili mi ga odbiju u dućanu?

EDIT: a koliko je uopće DDV u Sloveniji?
08.12.2007 | 03:12
naznam ako sam dobro shvatio....u sloveniji se dobije tipkovnica sa hr znakovima ( eng leopard)....jel se dobije i kakav merver kao i u austriji??
za prolaz na hr granici budem se pobrinuo ...
dal onda ispada ista cijena kao da kupujem u austriji, nisam provjeravao u njihovim dučanima...???

help, and tnx
08.12.2007 | 23:54
ddv je koliko se sjecam nesto manji od pdva, mislim 18 ili 20 posto...

btw postoji i mali prijelaz na granici
09.12.2007 | 03:08
reci koji reci koji reci koji
09.12.2007 | 09:31
chega?
09.12.2007 | 21:21
pa prijelaz
10.12.2007 | 10:05
e
taj
dakle kad ides iz ljubljane skrenes tamo kod pumpe (zadnje prije granice) desno i onda otrilike ides za nosom.... nije tesko (to skretanje ti je nekih 10 minuta prije granice).
ne samo da izbjegnes veliki prijelaz nego i ne platis 5 kuna hrvatskim autocestama
10.12.2007 | 19:15
i misliš da na tom prijelazu gadovi (ovaj slovenci) neće javit našima da sam kupio to i to u iznosu tom i tom?

ako je to tako, onda super
12.12.2007 | 05:04
e to ti nemrem garantirati. znas, svacije veze na carini su ogranicene...
12.12.2007 | 06:20
ma smradovi sve javljaju...stari i ja smo kupovali neke gume u dobovoj i pri potvrdi računa slovenci su javili našima da taj i taj auto ima nove gume:lol: a kolko je račun mogao bit 2000kn max..btw to je bilo na bregani na tom malom prijelazu!al ovo za autoput stojiB)
12.12.2007 | 08:11
Boom22 je napisao:
ma smradovi sve javljaju...

Mislis smrad?Koliko ja znam oni imaju jednog carinika za cijelu drzavu
13.12.2007 | 04:23
ne bi vjerovao. sad znaju imat i austrijske policajce. valjda da ih kontroliraju...
19.12.2007 | 10:28
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
19.12.2007 | 10:33
Nisu ti to austrijanci već njihova republička carina koja ih guzi a i nas.
Taj ne mrda, samo govori ili kaže prstom u desnu stranu na parking i rastavlja ti vozilo. Mene par put kontrolirali.
LP
19.12.2007 | 21:42
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP
20.12.2007 | 09:37
Kay je napisao:
ajde ajde znam shta pricham. pisalo POLIZEI i uniforma drugacija. nisu oni zeleni tutleki.

LP

ak im tak piše onda je tak. nemoj se ljutit odma. ovi tu kraj nas su uglavnom iz njihove državne, republičke il kak već i odnose se prema tebi ko da si glavni švercer.
20.12.2007 | 15:29
ne ljutim se al sam bio valjda triput tjedno na granici, pa sam poceo shvacat kako stvari rade. trebas se samo postavit ko da su ti najdosadnija stvar na svijetu i prolazis...
23.12.2007 | 02:49
Ja sam svog uzeo u Filexu, čekao ga otprilike 2 tjedna, došao je sa Tigerom ali su mi stavili Leoparda, sve apdejtove i Neo Office. Mislim da su u Hrvatskoj najjeftiniji..sad...bilo bi odlično da ti ga netko uzme na firmu, to ti je 3000 kn pdv-a manje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 22 minuta
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, Riba, rusty, Taslo, zkap, Anonimci (242)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO