prozori i alatne trake
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prozori i alatne trake

02.01.2009 | 20:39
Realativno sam nov korisnik mac os.
Sve normalno radi, no ponekad, kad kliknem na neku aplikaciju na docku (pr.ichat),
prikaže se samo gornja alatna traka na kojoj piše i chat a prozora nema.
To mi se ponekad zna dogoditi i sa firefoxom i system pref.
U cemu je problem!
Hvala
02.01.2009 | 21:30
Za neke je aplikacije to normalno (ako si pokrenuo aplikaciju a ona nema definirano što radi kad joj nije zadan ulazni dokument). Onda ideš na File / Open pa dalje pa se pojavi prozor.

Ali za ove koje si nabrojao baš i nije.

Koji OS (točna verzija), koji stroj? Klikni na Jabučicu gore lijevo pa odaberi "About this Mac".
02.01.2009 | 22:44
"Klikni na Jabučicu gore lijevo pa odaberi "About this Mac". "
HAHAHHA
10.5.6
03.01.2009 | 12:19
Što - HAHAHA? Misliš da svi to znaju? Rekao si da si novi korisnik.

Koji stroj?

Jesi probao repair permissions?
  • aco
  • Korisnik
  • 7
03.01.2009 | 17:38
Po onome o čemu pričaš mislim da mogu biti dva problema. Oba su banalna, najvjerovatnije si pokrenuo iChat, a nisi ga konfigurirao do kreja, sada ti se otvara, ali nema ništa na radnom stolu. Pokreni ga ponovo i primjeti dali se u vrhu findera otvaraju naredba od iChat-a (iChat, File, Edit i slično) zatim iz naredbe File, postavi postavake kako treba.
Za ove dvije druge aplikacije može biti da nehotice stisneš crveni gumb iz prozora koji ti zatvori prozor ali ostavi apliakciju aktivnu, ponovo naredba Edit, pa dalje new i slično. Obrati pozornost da crveni, žuti i zeleni gumb reagiraju samo na prozor aplikacije, ne gase je, nego samo prozor zatvore, pa naredbu moraš ponoviti.
03.01.2009 | 23:14
Aco ne moze u sysprefsima nikako zatvoriti samo prozor tako da definitivno nesto nije OK
Treba za pocetak probati repairat permissione, izvrtit Onyx i te standardne troubleshooting metode
  • aco
  • Korisnik
  • 7
05.01.2009 | 01:58
Ma kužim ja to što ti kažeš, ali u 90% slučajeva kod "novih" korisnika vrlo banalni problemi rade paniku. Ovako kako je on to opisao može biti svašta pa i to da mu popravka premisa ništa ne pomogne, onda je možda bolje da krene od testa cijelog stroja, ali ponovo kažem iz iskustva, načešće je to neka greška kod korišćenja uredjaja. Na svu sreću, pa i da je teži kvar, koliko mi se čini novi je korisnik pa predpostavljam da je i stroj nov, znači da su otvorene mogućnosti riješavanj i najvećih kvarova putem servisa.
Znači bez panike, malo više informacija o samom stroju i OS-u, pa da krenemo u pomoć
05.01.2009 | 14:55
alen.alf je napisao:
Realativno sam nov korisnik mac os.
Sve normalno radi, no ponekad, kad kliknem na neku aplikaciju na docku (pr.ichat),
prikaže se samo gornja alatna traka na kojoj piše i chat a prozora nema.

Meni se to dešava kada mi pcjaši čaćkaju po kompu i umjesto da ugase aplikaciju (apple+Q) oni samo zatvore prozor (apple+W).

Znači kad otvoriš aplikaciju i nema prozora, klikni na window i izaberi prozor buddy list za ichat.

Nemoj klikat na crveni gumbić već apple+Q.
06.01.2009 | 23:08
Rijesio sam problem. Sad me je sram, ali opet sam ja novi korisnik.
Jedino mi jos nije jasna ikona aplikacije koju otvorim.
Recimo, upalim firefox, a na desktopu se pojavi ikona firefoxa (bijeli hard na kojemu je ikona firefoxa) koja se makne tek nakon sto zatvorim aplikaciju.
06.01.2009 | 23:33
Hah ovako...nisi "instalirao" Firefox. Dakle, dobar dio aplikacija se isporucuje u obliku .dmg filea. .dmg file je Disk Image file, i klikom na njega on se automatski mounta. Ti mozes aplikaciju onda pokrenuti izravno s njega (sto u ovom slucaju cini mi se i radis), ali ispravni nacin je da iskopiras tu instalaciju negdje na hard disk, ejectas dmg file i obrises ga. Nakon toga aplikaciju pokreces sa hard diska.
Nadam se da je ovo pomoglo.
07.01.2009 | 00:22
Uobičajeno je aplikaciju iz DMG-a prekopirati u Applications folder. Dosta DMGova je tako i složeno da kad ih otvoriš u njima imaš ikonu aplikacije i ikonu Applications foldera (windowsaški rečeno, "shortchut" na Applications folder) i samo odvučeš prvu u drugu i to je to.

Kasnije pristupaš aplikaciji tako da klikneš na Applications na docku (treća ikona lijevo od kante za smeće) i onda ti se pokažu sve aplikacije. Ako neku često koristiš, jednom kad je aktivna, napravi dugi klik (ili desni klik, ili CTRL+klik) na njegovu ikonu u Docku i odaberi "Keep in Dock".
07.01.2009 | 11:19
Ja više volim drag and drop u aplikacije i iz aplikacija na dock.
11.01.2009 | 12:25
Meni se firefox nalazi u aplikacijama.
Zavrsim ja firefox Q+cmd.
Kasnije kad ga kliknem u docku prvo se otvori ono o cemu sam gore pisao, te se otvori prozor s velikom firefox ikonom i aplikacijski folder (drag and drop) iako je firefox vec kopiran u aplikacije.
11.01.2009 | 12:30
ali se nisam sjetio stavit novi shortcut.
Odlicno, sad mi je i to jasno.
Hvala vam ljudi!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 23 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO