24.05.2009 | 13:15
"poydrav"
zapeo sam na par stvari pa trazim nekog da mi pojasni..
Tipkovnica:
-kako zamijenit "y" i "z" na tipkovnici?
nervira me, ne mogu se nikako naviknut, ipak je 10g tipkanja iza mene :'( probao sam s onim ukelele, ali ne mogu nikako sejvat i ubacit tipke u OS. I nemojte mi govorit da je lakše ovak, meni nije i želim obrnuto.
-jel ikako moguce vratiti kosu crtu na shift+7?
Miš:
-Logitech miš, ono što želim je da se unutar findera, firefoxa i svih ostalih programa s tipkom "back" (na mišu) i odem back, isto tako i za forward. Trenutno mi je na back expose, a na forward je ko da sam stisnu scroll na winsu.
-scroll tipka, kad ju stisnem zelim new tab ili close tab u firefoxu, ne zelim dashboard :l
Riba: Skinut Logitech drivere, control centar
Firefox:
-u Firefoxu recimo imam bookmark folder "mac", unutar tog foldera su 10 bookmarka, i sad ja želim te bookmarke renameat, ali ne mogu. Recimo piše mi "MacKorisnik.com početna", a ja želim da mi piše "MacKorisnik"
Facaa: Bookmarks- Organize bookmarks- i unutar toga renameat po zelji
Escape:
-kad imam otvoren neki prozor, recimo nekog na msnu, i sad zelim taj prozor na brzinu zatvorit- što stisnem?
Naviknuo se na Esc, u ovom slučaju to ne radi.
Riba: cmd + w
Igre:
-s kojom tipkom dižem konzolu u igri (bila je tipka pokraj tipke 1 na win)
Veki- Na hr layoutu na tipku "<" lijevo od z.
Strelice:
-kada recimo imam neku dulju recenicu, na pocetku recenice vidim tipfeler, a ja sam na kraju, i sada stisnem strelicu u lijevo (kako bi dosao do te rijeci koja ima tipfeler) i vrijeme potrebno da znak "I" dodje od kraja do pocetka je ful dugacko, jel se ikako moze podesit brzina pomicanja?
Riba: Key repeat rate možeš namjestiti u Keyboard & Mouse preference panelu
Torrent klijent Transmission:
-gdje mogu nastimat s kojom brzinom da skida-uppa torrent?
Za Transmission upload i download speed moze podesiti globalno u Preferences, tab Bandwidth, ili za svaki torrent pojedinačno putem izbonika koji se pojavi kada klikneš na ikonu torrenta koji je aktivan u Transmission prozoru.