12.06.2009 | 17:21
necu dugo.
zelim samo pohvaliti stroj koji sam si nakon godina nastojanja uspio priustiti.
MPB 17" 2.4GHz, 4gb RAM, 160GB disk
doma imam jos jedno, pc racunalo, i brzina je neusporediva.
cesto sam radio na jednom acer laptopu i on je mnogo bucniji pod maksimalnim opterecenjem.
takodjer, USB 2.0 je skoro duplo brzi na macu nego na pc-u (i mom stolnom i laptopu, iako svima pise USB 2.0)
jedna stvar koja je jako bitna... mac ima hladjenje kod zgloba ekrana, a ne ispod tijela.
TO JE JAKO BITNO ako radim na krevetu ili nekoj podlozi koja se prilagodi racunalu, jer se hladjenje ne blokira!
Os X je jedna od najgenijalnijih stvari koje sam koristio.
Brzina je super, ne moras cekati dok otvaras neki program nego radis dalje normalno do se ovaj ne otvori.
Dashboard, expose... stvari koje jako ubrzavaju svakodnevni rad.
Bluetooth koji radi bez preklinjanja.
osvjetljena tipkovnica je zgodna stvar, ali primjetio sam da mi u praksi rijetko koristi.
zbog faksa i AutoCAD-a sam instalirato parallelse i windowse. Instalacija Windowsa XP je bila gotova za 20 min
(nikad mi ni na jednom stroju nije bila tako brza)
prilozio sam jednu slikicu, uhvatio sam ju bas u trenutku kad je zanimljiva poruka pisala... vi vjerujete ovome pretpostavljam?
do sada nisam imao nikakvih bugova pri simultanom radu sa oba sistema.
boot camp nisam isprobavao jer mi nema smisla vrtiti windowse kao glavni sistem...jezim se od toga..
da sve zbrojim, ovaj stroj je jedan zbilja funkcionalan alat.
do sada me je vec par puta spasio da stignem predati programe na faksu.
jedino ajde....grije se poprilicno, iako se relativno normalno moze drzati u krilu (a i dobro je za krevet grijati po zimi)