Friški korisnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Friški korisnik

17.07.2009 | 15:13
@ipetri68 - bit ću iskren, bolje nego da foliram da me to zanima - dakle, sorry, ali ne mislim brinuti o Windows korisnicima na Jabučnjaku!

Za Windowse postoji tisuće mjesta i oni sigurno nisu uskraćeni. Što se tiče SIT formata uopće ga nije problem koristiti na Windowsima. Dok sam na starom poslu radio na PC-iju, ja sam ga redovito koristio. Postoji i freeware expander koliko znam. Kada jednom budemo radili reviziju naših arhiva možemo to prepakirati u ZIP.
17.07.2009 | 15:37
ipetri68 je napisao:
Davore, nije li Jabucnjak i za iPod/iPhone korisnike? Ne koristi li podosta tih korisnika Windows?

Na nasu srecu Jabucnjak je vise orijentiran na "prave" Macovce, za ove druge postoji MacKorisnik.com na kojem je sad vec 90% postova vezano uz iPhone tako da ti je bolje da pomoc potrazis tamo ako si na Win.
BTW Kao sto Davor kaze Stuffit Expander je free i postoji normalna verzija za Win strojeve tako da sit nije nikakva prepreka ali da se taj format vise ne koristi to je istina i zasluzan za to je i sam Stuffit koji je u punoj verziji postao pravi bloatware u stilu Nortona pod Win.
17.07.2009 | 16:36
ipetri68 je napisao:
A zasto su onda Jabucnjak wallpaperi zapakirani u .sit?

Primjedba na mjestu, prepakirat cu ih u zip prvom prilikom.
17.07.2009 | 16:50
@Riba Hvala.
@MoschuS Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ). A StuffIT imam vec duze vrijeme instaliran, ali zasto bi svi morali novi software skidat radi (u zadnje vrijeme) nestandarnog formata?
17.07.2009 | 22:19
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.
18.07.2009 | 00:54
smayoo je napisao:
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.

Pa nisam ni rekao da je podjednaki hardver...
18.07.2009 | 13:40
Loll! Pa cemu onda opce usporedba ako ti je, recimo, quad core win stroj brzi od g4 iBooka?
18.07.2009 | 15:24
Kakva usporedba?
18.07.2009 | 21:43
ipetri68 je napisao:
Kakva usporedba?

Upravo ova tvoja rečenica: "Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi (da, i to je moguce)"

@Davor - Stuffit je postao takav bloatware i maltretirancija da je zločin s tvoje strane svaka dodatna minuta u kojoj su ti wallpaperi i dalje u SIT formatu.

Već jako dugo ga izbjegavam, a kad naletim na njega, uglavnom opsujem sočno nekoliko puta. Zašto? Jer "besplatnu" Stuffit expander arhivu NE MOŽEŠ tek tako lako skinuti - moraš ju prvo iskopati na stranicama proizvođača, zatim ostaviti neki mail, pričekati da ti pošalju mail, kliknuti na link, još malo čekati i prtljati i tek onda možeš skinuti Expander. Puno previše gnjavaže, vjeruj.
19.07.2009 | 03:15
Pozdravljam drustvo.Novi sam korisnik(nekih mjesec dana) i imam par pitanja,pa ako mi netko moze pomoci.

NOTE: Be sure to place a linefeed at the end of your script. Forgetting a terminating linefeed is a common beginner's error.

Ako bi mi mogli pomoci sa ovim terminating line feed.Kako to izgleda (se pise)?

Takodjer sam instalirao ADOBE flash player(latest -link iz Youtube-a) jer mi se neki videi nisu otvarali .Kako da provjerim je li pravilno instaliran u plug in folder-u,jer mi se cini da je tamo,no ni dalje mi se video ne otvara sa istom porukom (not latest flash player or java script not enabled).Instalacija prolazi sa porukom successful .

Zahvaljujem
09.08.2009 | 10:54
ipetri68 je napisao:
Po meni je najbolji audio/video player iTunes, ali svatko ima svoje mišljenje pa necu o tome previse. Pandan Wineu je upravo Wine wiki.winehq.org/MacOSX

Reci, molim te, da li si ti (ili netko drugi) iskompajlirao taj Wine? Komplicirani su, brate... Ne da mi se sad skidat, pa instalirat taj Xcode, pa onda se snalazit po tome, pa... A sve zato da probam kakav je i da li rade neke jednostavne stvari, i da li je to uopće brže od dizanja Parallelsa i bootanja Windoza.

Što bi rekao Roger Murtaugh, "I'm too old for this shit"

Elem, ako ima netko tko je iskompajlirao Wine, molim da mi pošalje rapidshare link. Hvala!
09.08.2009 | 11:26
Ja sam bio instalirao (Dar)Wine... medjutim napravio sam format diska u medjuvremenu... Uglavnom, radio je bez problema, kako mi je i radio na GNU/Linuxu, i naravno da je brze od bootanja u Windoze Da mi treba jos jedna-dvije win aplikacije, ovako bi ih vrtio u svakom slucaju. BTW, pokazalo se da WINE brze izvodi neke win aplikacije, nego kad ih se nativno vrti na windozima... ali da ih vrti i malo sporije, bilo bi prihvatljivo IMHO.
Potrosi 20min pa probaj, vjerujem da s tvojom razinom znanja ne bi trebao naici na ikakve poteskoce.

bok!
09.08.2009 | 11:32
Hvala na komplimentu, ali već dugo je u mom životu vrijeme najvažniji resurs. Košta me previše vremena za jednu leteću probu s malo šanse za uspjeh. Zato moja molba i dalje stoji.
09.08.2009 | 12:52
Hmm, evo meni se iskompajlirao sada Wine, Mini se mucio pola sata s tim LOL. Uglavnom radi bez problema, probao sam dvije aplikacije i rade, cak i zvuk svira... doduse iz 15MB sourcea sad imam 469MB velik folder u kojem mi je wine, pa mi je malo problem to uploadati bilo gdje... Provjericu jel mogu to kako smanjiti, jer me zbilja cudi da je tako veliko to

wiki.winehq.org/MacOSX/Building

BTW, radio sam po ovim uputama, i kako sam imam vec instaliran XCode, samo sam trebao cekati dok se to kompajlira sve... doduse, prvi put kad sam radio trebao sam i XCode instalirati, a to je isto trajalo... Ali uglavnom Wine RADI, reci za koju ti aplikaciju treba pa mogu probati ak oces biti siguran

bok!
09.08.2009 | 23:42
Hvala na dobroj volji. Radi se o specijalističkim aplikacijama i nisu jednostavno dostupne.

Slažem se da je 470 MB puno za transfer preko neta. To znači da ću se ipak morati pozabaviti Xcodeom. Kad nađem vremena...

U međuvremenu pitanje:

Kako se uopće "instalira" aplikaciju pod Wineom? Ono - aplikacija dolazi kao setup.exe ili nešto.msi. Kako pod Wineom od toga dođe normalna aplikacija?
09.08.2009 | 23:48
Otvoris terminal i odes do foldera gdje ti je wine i ukucas ./wine /path/do/aplikacije.exe... i onda ti se otvori aplikacija i dalje je instaliras ko da si na windozima... U konfiguraciji Winea odredis gdje da ti drzi svoje foldere, Program Files i ostalo jelte...

Naravno dalje mozes olaksati pokretanje aplikacija koje ces cesto koristiti pomocu bash aliasa i tak...
bok!
10.08.2009 | 00:44
Cool. Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 45 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO