Friški korisnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Friški korisnik

17.07.2009 | 15:13
@ipetri68 - bit ću iskren, bolje nego da foliram da me to zanima - dakle, sorry, ali ne mislim brinuti o Windows korisnicima na Jabučnjaku!

Za Windowse postoji tisuće mjesta i oni sigurno nisu uskraćeni. Što se tiče SIT formata uopće ga nije problem koristiti na Windowsima. Dok sam na starom poslu radio na PC-iju, ja sam ga redovito koristio. Postoji i freeware expander koliko znam. Kada jednom budemo radili reviziju naših arhiva možemo to prepakirati u ZIP.
17.07.2009 | 15:37
ipetri68 je napisao:
Davore, nije li Jabucnjak i za iPod/iPhone korisnike? Ne koristi li podosta tih korisnika Windows?

Na nasu srecu Jabucnjak je vise orijentiran na "prave" Macovce, za ove druge postoji MacKorisnik.com na kojem je sad vec 90% postova vezano uz iPhone tako da ti je bolje da pomoc potrazis tamo ako si na Win.
BTW Kao sto Davor kaze Stuffit Expander je free i postoji normalna verzija za Win strojeve tako da sit nije nikakva prepreka ali da se taj format vise ne koristi to je istina i zasluzan za to je i sam Stuffit koji je u punoj verziji postao pravi bloatware u stilu Nortona pod Win.
17.07.2009 | 16:36
ipetri68 je napisao:
A zasto su onda Jabucnjak wallpaperi zapakirani u .sit?

Primjedba na mjestu, prepakirat cu ih u zip prvom prilikom.
17.07.2009 | 16:50
@Riba Hvala.
@MoschuS Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ). A StuffIT imam vec duze vrijeme instaliran, ali zasto bi svi morali novi software skidat radi (u zadnje vrijeme) nestandarnog formata?
17.07.2009 | 22:19
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.
18.07.2009 | 00:54
smayoo je napisao:
ipetri68 je napisao:
preferiram Win jer mi je puno brzi(da, i to je moguce ).

Ne. To sigurno nije moguće ako uspoređuješ strojeve podjednakog hardvera.

Pa nisam ni rekao da je podjednaki hardver...
18.07.2009 | 13:40
Loll! Pa cemu onda opce usporedba ako ti je, recimo, quad core win stroj brzi od g4 iBooka?
18.07.2009 | 15:24
Kakva usporedba?
18.07.2009 | 21:43
ipetri68 je napisao:
Kakva usporedba?

Upravo ova tvoja rečenica: "Koristim i Mac i Win ali preferiram Win jer mi je puno brzi (da, i to je moguce)"

@Davor - Stuffit je postao takav bloatware i maltretirancija da je zločin s tvoje strane svaka dodatna minuta u kojoj su ti wallpaperi i dalje u SIT formatu.

Već jako dugo ga izbjegavam, a kad naletim na njega, uglavnom opsujem sočno nekoliko puta. Zašto? Jer "besplatnu" Stuffit expander arhivu NE MOŽEŠ tek tako lako skinuti - moraš ju prvo iskopati na stranicama proizvođača, zatim ostaviti neki mail, pričekati da ti pošalju mail, kliknuti na link, još malo čekati i prtljati i tek onda možeš skinuti Expander. Puno previše gnjavaže, vjeruj.
19.07.2009 | 03:15
Pozdravljam drustvo.Novi sam korisnik(nekih mjesec dana) i imam par pitanja,pa ako mi netko moze pomoci.

NOTE: Be sure to place a linefeed at the end of your script. Forgetting a terminating linefeed is a common beginner's error.

Ako bi mi mogli pomoci sa ovim terminating line feed.Kako to izgleda (se pise)?

Takodjer sam instalirao ADOBE flash player(latest -link iz Youtube-a) jer mi se neki videi nisu otvarali .Kako da provjerim je li pravilno instaliran u plug in folder-u,jer mi se cini da je tamo,no ni dalje mi se video ne otvara sa istom porukom (not latest flash player or java script not enabled).Instalacija prolazi sa porukom successful .

Zahvaljujem
09.08.2009 | 10:54
ipetri68 je napisao:
Po meni je najbolji audio/video player iTunes, ali svatko ima svoje mišljenje pa necu o tome previse. Pandan Wineu je upravo Wine wiki.winehq.org/MacOSX

Reci, molim te, da li si ti (ili netko drugi) iskompajlirao taj Wine? Komplicirani su, brate... Ne da mi se sad skidat, pa instalirat taj Xcode, pa onda se snalazit po tome, pa... A sve zato da probam kakav je i da li rade neke jednostavne stvari, i da li je to uopće brže od dizanja Parallelsa i bootanja Windoza.

Što bi rekao Roger Murtaugh, "I'm too old for this shit"

Elem, ako ima netko tko je iskompajlirao Wine, molim da mi pošalje rapidshare link. Hvala!
09.08.2009 | 11:26
Ja sam bio instalirao (Dar)Wine... medjutim napravio sam format diska u medjuvremenu... Uglavnom, radio je bez problema, kako mi je i radio na GNU/Linuxu, i naravno da je brze od bootanja u Windoze Da mi treba jos jedna-dvije win aplikacije, ovako bi ih vrtio u svakom slucaju. BTW, pokazalo se da WINE brze izvodi neke win aplikacije, nego kad ih se nativno vrti na windozima... ali da ih vrti i malo sporije, bilo bi prihvatljivo IMHO.
Potrosi 20min pa probaj, vjerujem da s tvojom razinom znanja ne bi trebao naici na ikakve poteskoce.

bok!
09.08.2009 | 11:32
Hvala na komplimentu, ali već dugo je u mom životu vrijeme najvažniji resurs. Košta me previše vremena za jednu leteću probu s malo šanse za uspjeh. Zato moja molba i dalje stoji.
09.08.2009 | 12:52
Hmm, evo meni se iskompajlirao sada Wine, Mini se mucio pola sata s tim LOL. Uglavnom radi bez problema, probao sam dvije aplikacije i rade, cak i zvuk svira... doduse iz 15MB sourcea sad imam 469MB velik folder u kojem mi je wine, pa mi je malo problem to uploadati bilo gdje... Provjericu jel mogu to kako smanjiti, jer me zbilja cudi da je tako veliko to

wiki.winehq.org/MacOSX/Building

BTW, radio sam po ovim uputama, i kako sam imam vec instaliran XCode, samo sam trebao cekati dok se to kompajlira sve... doduse, prvi put kad sam radio trebao sam i XCode instalirati, a to je isto trajalo... Ali uglavnom Wine RADI, reci za koju ti aplikaciju treba pa mogu probati ak oces biti siguran

bok!
09.08.2009 | 23:42
Hvala na dobroj volji. Radi se o specijalističkim aplikacijama i nisu jednostavno dostupne.

Slažem se da je 470 MB puno za transfer preko neta. To znači da ću se ipak morati pozabaviti Xcodeom. Kad nađem vremena...

U međuvremenu pitanje:

Kako se uopće "instalira" aplikaciju pod Wineom? Ono - aplikacija dolazi kao setup.exe ili nešto.msi. Kako pod Wineom od toga dođe normalna aplikacija?
09.08.2009 | 23:48
Otvoris terminal i odes do foldera gdje ti je wine i ukucas ./wine /path/do/aplikacije.exe... i onda ti se otvori aplikacija i dalje je instaliras ko da si na windozima... U konfiguraciji Winea odredis gdje da ti drzi svoje foldere, Program Files i ostalo jelte...

Naravno dalje mozes olaksati pokretanje aplikacija koje ces cesto koristiti pomocu bash aliasa i tak...
bok!
10.08.2009 | 00:44
Cool. Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 4 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, jura22, m@xym, Maxxy, Piko, Anonimci (401)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO