15.07.2009 | 18:32
dakle, scenarij je sljedeći:
prenio sam USB stickom s PC-a neke pjesme (mp3) na Maca; prvo mi nije htjelo iz nekog razloga prebacit sve pjesme sa sticka (?); onda mi nije htio izbacit stick (eject komanda) jer je kao zauzet, pa treba pogasit aplikacije; iako sam pogasio baš sve aplikacije koje su mi bile upaljene, opet se nije dao izbacit. nakon deset pokušaja, iskopčao sam ga bez eject komande; ikona sticka je ostala na desktopu i nije se dala maknuti.
onda sam otvorio folder s kopiranim pjesmama i označio ih mišem te desnim klikom otvorio menu; u tom momentu se sve zamrznulo i strelica miša se pretvorila u onaj šareni kružić koji se vrti; nakon što se vrtio 5 minuta, pokušao sam klikati okolo, ali sve je bilo zamrznuto; nakon sljedećih 15 minuta čekanja ručno sam ugasio komp pritiskom na shut down tipku. nisam više dirao folder s pjesmama, u strahu da se problem ne ponovi.
ima li tko ideju što je moglo prouzročiti taj problem i kako ga u budućnosti izbjeći? također, ako se desi zamrzavanje nečega, kako ga prekinuti? na PC-ju to rješava alt+ctrl+del; postoji li neka Mac inačica toga?