14.10.2009 | 15:38
Predpostavljam da se već netko sreo sa ovakvim problemom, no nisam tražio po forumu, pa evo...
Situacija je sljedeća: botabilni win xp disk sa podatcima koji su zaključani za usera. Iako je system bootan sa drugog diska pod istim korisnikom i passwordom, win xp ne pušta access podatcima korisnika na disku koji je bio glavni.
Imao sam i još uvijek imam externo FW kučište, no IDE adapter je na njemu. Vidio sam ide na SATA riješenja i vidio sam ga u Ve-milu. Kako ih nisam uspio dobiti, nazvao sam susjede tj DIPOL i rekli su da imaju nešto takvoga. Kad sam došao tamo, imali su taj adapter, no on mi nije odgovarao. Imali su također i usb na SATA i eSATA riješenje. Bio sam skeptičan oko adaptera, no svejedno sam ga uzeo.
NAkon što sam upogonio disk dajući mu struju sa kućišta, spojio sam USB u MacBookPro i ubrzo mi se poavio disk od windowsa. Bez problema sam uspio povući sve dokumente kojima mi windows nije davao pristup.
Ubrzo sam se našao tj susreo sa novim problemom, a taj je da su mi trebali i podatci vezani za mail, konkretnije vezano za outlook. Ne express, već sam office. Najme trebao sam pristup filovima i folderima koji su inače sakriveni. Prvo što sam pokušao napraviti je pogledati disk preko VMware-a i bio je fail sa završetkom.. Access denied.
Uz malo pomoći Breeda i gospona Googla, naišao sam na sljedeće...
Finder je u mogućnosti prikazivati filove koji su skriveni. Treba pokrenuti terminal i upisati:
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
nakon entrera, napisati:
killall Finder
i oped enter. Komanda će rezultirati sa restartom findera i vidjet će se sve datoteke, kao i one koje su skrivene. To mi je omogućilo pristup u skrivene foldere, točnije u : .../Documents and Settings/username/Local Settings/Application Data/Microsoft/Outlook gdje se skriva *.pst file u kojem su sadržani svi podatci vezani za mailove, kontakte i kalendar u outlooku.
Kasnije, nakon šta sam uspio to izvući, jedino je trebalo vratiti postavke findera na staro sa komandom u terminalu:
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE
i nakon entera ponovno ponoviti komandu za ubijanje:
killall Finder
nakon restarta findera sve ok.. odpojio disk, iskopiro filove na stick i odnio "sretnom" win korisniku
Ako nekom pomogne, super
Nakon ovoga, zahvalan sam applu da se može stroj dići u target modu, bez šarafljenje i ostalih gluposti vezanih za eksperimentiranje