30.01.2010 | 23:37
lukacro je napisao:
dakle tnx na reply, ostala su jos pitanja - gdje nabaviti, postoje li regularno igrice kao i za PC (makar je ovo zaista meni zadnja rupa na Sviralu potreba)
Postoje neke igre za Mac (pogledaj na ovom forumu, pod Igre - vidjet ćeš da je forum puno manje dinamičan od ostalih), ali neusporedivo manje nego za PC.
Moj sin uglavnom igra Flash igrice s neta, a sad je počela i kćer. Kad požele više od toga kupit ću im Playstation. Efikasnije, jednostavnije.
i ovo dodatno za flash,
Flash je normalno podržan na Macu. Razlog zašto nije na iPhoneu nije tehničke, nego marketinške naravi.
a i ako ima negdje za nać karakteristike same kamere ugrađene u iMac (iSight) koliko px iz nje izlazi i općenito koliko je kvalitetna
PhotoBooth mi izbacuje fotke 640x480 pa pretpostavljam da je to maksimalna rezolucija kamere. Max. brzina je 480 Mb/s (tako piše u System Profileru).
Za procijeniti kvalitetu nisam mjerodavan jer mi je (kao nekom tko se svakodnevno bavi profesionalnim videonadzorom) slika te, kao i bilo koje druge konzumne kamere, loša. Ali u usporedbi s bilo kojom kamerom koju sam vidio na PC - slika je neusporedivo bolja.
Kamera bolje savladava kontrastno osvjetljenje, neznatno je bolja pri slabom svjetlu, a dosta bolja pri jakom svjetlu. Od raznih kamera vulgaris koje si pisijaši kupe po informatičkim trgovinama.
Sve što sam napisao odnosi se na onu koja mi je ugrađena u MacBook pro, ali (začuđen sam!) maltene ništa lošija nije niti stara vanjska iSight kupljena polovna na E-bayu.
ps. što se tiče skypea, baš sam nekidan skypeao s frendom koji je na MacBooku, nešt se nije moglo dok je bila trajala konferencija između mene i njega (koji je zvao neki fiksni (landline) broj) pisalo je da ima staru verziju, a ima najnoviju za mac 2.8, dok je za pc već 4.1, no dobro, nadam se samo da Mac nije zapostavljen od software programera tipa skype, facebook, i sl.
Skype verzija 2.8.0.722 je zadnja za Mac i ima sve iste funkcionalnosti kao i najzadnja verzija za PC (4.nešto). To što je za Mac 2, a za PC 4 ne znači da Skype za Mac kasni 2 verzije, nego da su ga kasnije uveli (pri čemu je verzija 1.nešto bila usklađena s 3.nešto za PC).
Tvoj frend možda nema najzadnju Mac verziju instaliranu, ali isto tako je moguće da ste pokušali nešto što se mora platiti. Napisao si "konferencija", a to podrazumijeva 3 ili više sudionika. Skype konferencija je besplatno moguća samo audio, a video-konferenciju moraš platiti.
Uglavnom, ne brini, sve je usklađeno.
Inače, ako mene pitaš, ja u današnje vrijeme definitivno ne bi za desktop kupovao ništa ispod 23,5". Apple je nažalost ukinuo 24" iMac. Da li je 27" preveliko - neki misle da jest, neki da nije - ali vjerujem da se većina slaže da je 21,5" premaleno. Jedini razlog zašto bi išao na to je kardinalni nedostatak prostora. Ako ti je samo novac problem, radije se strpi malo dulje da prištediš za veći.