10.03.2010 | 21:05
Mravec, aplikacija koja se "instalira" tako da je odvučeš u Applications folder (to je ona s nastavkom .app) je "obična". Aplikacija koja se instalira "u sistem" je ona koja dolazi kao .pkg, koji pokreneš dvoklikom, nakon čega slijedi procedura instalacije slična onoj na windowsima.
Inače, meni Mail.app ima vrlo elegantno riješen rad s više accounta. Također, za njega ima i odličnih addona koji su meni osobno jako bitni. Kad sam prešao na Apple, isto sam probavao raznorazne druge cliente i na kraju zaključio da su svi drugi manje dobri. Barem za mene.
Newsreader, inače, kao i E-mail client i podršku za torrente, imaš u Operi. U Operi također imaš i sve funkcionalnosti koje si nabrojao onim FireFox addonovima (osim FlashGot).
CarbonCopyCloner je, kako je quad već napisao, zamišljen za kompletno kopiranje, 1-na-1. TimeMachine je nekakav "automatski backup for dummies". Meni nikako nije legao. Općenito me uzrujava stil "ja sam pametna aplikacija, ti si glupi korisnik pa ti neću ni reći što radim, kamoli dozvoliti ti neko podešavanje, a ti stavi svoj život u moje ruke u zamjenu za fancy korisnički interface".
Zamisao je da ti TimeMachine pamti sve verzije nekog dokumenta na kojem radiš danima, tjednima i mjesecima, toliko daleko u prošlost koliko ti veličina diska dozvoljava. Svojevrsni "extended undo".
Datoteke koje se ne mijenjaju, naravno, pohranjuje samo jednom, kao običan backup.
Meni najbolje odgovara ChronoSync jer nije ograničen na vanjski disk, fizički priključen na računalo, nego radi i s mrežnim diskom i sa folderima na windows serveru (tzv. smb: ili Samba protokol).