26.03.2010 | 10:27
Hvala vam svima na odgovorima. Ovdje covjek zaista ima osjecaj solidarnosti
.
Jasno mi je da virtualka (iskustvo sa pc-a) sporije vrti od osnovnog os-a, kao i razlozi zbog kojih je to tako. Mnogo puta sam se susretao s macom, i cak radio u jednoj inozemnoj firmi gdje su bili zastupljeni vecim dijelom od pc-a, ali zaista nikada nisam imao potrebu sjesti (osim jednom, kada sam skontao da nema desni klik), pa mi se to nije dopalo. Priznat cu da mi se macovi jednostavno nisu svidjali.
Stvar je u tome da sam u jesen prosle godine, radeci prelom jednog casopisa ubacivao clanak o najavi novog iMac-a, i procitavsi karakteristike te masine pozelio da je imam. Posebice mi se svidjeo 27' monitor i komocija prilikom preloma. Malo sam proguglao i naletio na ovaj site i jedan gdje pljuju dobavljace u HR, pa sam odlucio da isti kupim vani. Takodje sam vidio da kaska u inacicama nekih programa, u odnosu na pc. Znam takodje da je mac svojevremeno bio neprikosnoven za quark, koji koristim jos iz 90'-tih, odnosno da je bio daleko bolji comp za DTP.
Corel mi nije primaran alat i ja ustvari koristim illustrator. Mnogo problema kod printanja u PDF svega sto ste u quark ubacili iz corela, a da ste pri tom koristili neke od corelovih efekata. Ja znam za te probleme, ali dosta pripreme stigne upravo u *.cdr formatu, i upravo sa glupim shadowom ili lensom ili sta ti ja znam, jer ljudi ovdje uglavnom manje koriste illustrator.
win kao win mi se nikada nije posebice dopadao, i od svih mogucih neprijatnosti koje se mogu nabrojati na njemu, mislim da sam iskusio sve
Dakle da rezimiram. U pitanju je jedan polovan i djelimicno dotrajao dizajner koji na kraju zeli da se rijesi ewil windoza i da se popravi
Od sutra cu biti dobar