18.05.2010 | 19:26
Ad 5, eksterni disk može bilo koji USB ili Firewire. Time Machine ti je dio operacijskog sustava - da, to je, vrlo specifičan, ali ipak backup software.
Ako kupuješ novi Mac Mini, on ima, ako se ne varam MiniDisplayPort video izlaz pa ti, ako ne koristiš Apple monitor (teško da ga koristiš jer je jako skup, a nije toliko dobar), treba i adapter MDP na DVI (prodaje se besmisleno skupo tamo gdje kupuješ i Minija, ili puno jeftinije preko E-baya). Ja sam svog platio $13 skupa s dostavom, stigao je iz Hong Konga, za 2 tjedna.
Ako tipkaš naslijepo QWERTY i QWERTZ layout ti nisu bitni, ali ti je Apple tipkovnica svejedno bolji izbor jer je vrlo, vrlo kvalitetna, brza i ugodna, a k tome ima i obilježene konkretne funkcije na funkcijskim tipkama (upravljanje osvjetljenjem i kontrastom slike, iTunesom, glasnoćom, eject optičkog medija...).
Apple miš (žičani) se nekom svidi jako, a netko ga mrzi. Možda da probaš prije nego ga kupiš, s obzirom na nemalu cijenu... A možda se odlučiš za novi Magic Mouse - vjerujem da je odličan (nisam ga probao, ali svaki dan radim na TouchPadu i nezamjenjiv mi je).