iBook G4 i USB wireless adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook G4 i USB wireless adapter

• iPlavonebo
  • Posjetitelj
15.06.2010 | 16:39
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran
15.06.2010 | 18:00
Mozda da narucis original s ebaya. Bilo ih je za 10ak dolara. Koliko se sjecam nije neki problem ugraditi (samo se digne tipkovnica, stroj ne treba rastavljati (barem na 14"))
Pozdrav
15.06.2010 | 18:24
Hm... 10.5 ti je Leopard a Tigar je 10.4 pa postoje razlike.Ako nešto instaliraš možda je razlika u verziji za jednog ili drugog.Provjeri koji točno koji OS imaš prije svega.

bok
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
15.06.2010 | 19:21
@ t_burgund - thx, evo baš sam to napravio, najbolje rješenje, dođe me manje od 10 baksa.

@ jzelko - je Leopard je, verzija 10.5.8. Koliko vidim radi OK s njim. Mada razmišljam dali bi bio bolje optimiziran, time i brži da ga stavim na Tigra. hm..
15.06.2010 | 22:45
probaj da nadjes ovaj...`D-LINK DWL-G122`ja sam ga kod mene u Srb platio oko 20 eura..i radi savrseno i na G3..G4..G5 mashinama.....a probao sam od Pantera do Leoparda.....radi i na XP..i na Linuxu...na Cd-u su svi potrebni drajveri.....pozdrav
www.nabava.net/d-link-bezicni-adapter-dwl-g122-usb__51524_p.php
15.06.2010 | 23:41
iPlavonebo je napisao:
Pozdrav svima,

konačno sam nabavio svoj prvi mac - ibook G4 12", toliko da mi posluži u sljedečih par mjeseci za neke manje zahtjevne stvari dok za posao na nebavim iMac 27". Počeo sam davno sa spektrumom, pa amiga, PC i sada sam siguran da ću uvijek nadalje birati apple mac.

Imam jedno pitanje: iBook G4 mi nema airport extreme karticu a htio bi ga osposobiti za wireless spjanje na web. na njemu je instaliran Os X 10.5. Tiger. Želio bi rješiti to putem USB wireless adaptera, probao sam do sada: Airlive WL-1600USB i joše jedan od D-Linka ali nisu radili. Airliveov piše na kutiji da radi na OS X i ima drivere za mac no nakon instalacije program nisam mogao pokrenuti niti je iBook prepoznao USB uređaj. Neznam dali je to zbog toga što imam noviji OS na njemu, iBook je dolazio izvorno s 10.3 Pantherom. Koji USB wireless adapter bi odgovarao za moj iBook G4 a da je u cijenovnoj kategoriji oko 150 kn i dali na nešto posbeno trebam obratiti pažnju kod instalacije?

Hvala unaprjed na odgovorima,
Goran

Ovaj Airlive provjereno radi na powerbook g4.

EDIT: Na leopardu ofkors 10.5.8
15.06.2010 | 23:46
+ mislim da je airport/bluetooth combo kartica
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
16.06.2010 | 15:22
uh ipak sam se zeznuo, aiport extreme koji sam narucio je namjenjen za verziju ibooka s 1,33 GHz ja imam 1,2.. kupio sam D-LINK DWL-G122 - probat cu s njim.
16.06.2010 | 15:45
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
16.06.2010 | 17:01
ToriK je napisao:
Plavo nebo pokusaj jos jednom sa airlive, radi ziher. Kupio ja djevojci ona ga sebi i nastimala, sumnjam da je nesto komplikovano.

kupio sam već DWL-G122 v 5.0. i opet se zezam s driverima i nikako da prepozna USB. neznam kaj da radim.. jel zna možda netko?
  • iPlavonebo
  • Posjetitelj
30.06.2010 | 21:02
prodan ibook (po kupovnoj cijeni)

kupljen macbook (po dobroj cijeni)

problem solved.

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 36 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO