Kupnja novog MacBook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja novog MacBook-a

12.09.2010 | 19:33
Shit...nisam siguran da znam nekoga tko studira na navedenim fakultetima. Ovo da su samo pojedini fakulteti na listi je stvarno JADNO i vrijeđajuće! Od riječkih fakulteta na listi je samo Tehnički fakultet, a sa zagrebačkom ekipom nisam dugo u kontaktu otkako ne visim na forumu jedne čudljive udruge.
12.09.2010 | 19:48
cvitko je napisao:
Samo da napomonem. Popust od 5% to baš i nije. To je više fora malo za zeznut ljude reko bi Tih 5% popusta već je uključeno u cijenu koja se nalazi na netu. Jedino ako plačaš kraticom il rate (šta već) dignu ti cijenu 5%. Tako da ništa od toga.

Znači TO je cijena za gotovinsko plaćanje? E, ovo je stvarno ljigavo!!!
Jesi li siguran u ovo pošto je cijena na apcomu 8.269,00 kn, a na isyleu 8.379,00 kn? Onda je isti slučaj i s apcomom...ili?
12.09.2010 | 20:15
Mislim da to čak nije dozvoljeno po Zakonu o zaštiti potrošača. Cijena koja se ističe ne smije se uvećavati s obzirom na uvjete plaćanja.
12.09.2010 | 21:58
mislim da su kod isylea cijene s uračunatim gotovinskim plačanjem, za apcom nisam ziher. Najbolje ih nazvat i pitat. Štoje ziher, ziher
12.09.2010 | 22:18
cvitko je napisao:
mislim da su kod isylea cijene s uračunatim gotovinskim plačanjem, za apcom nisam ziher. Najbolje ih nazvat i pitat. Štoje ziher, ziher

Toliko sam zateknut ovim da ne mogu dočekati jutro da ih nazovem i pitam! Obavjestim vas sutra.
12.09.2010 | 22:50
Zakon o zaštiti potrošača (NN 79/2007, izmijenjen i dopunjen NN 79/2009):

Članak 9.

»(1) Trgovac mora jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos utvrđene maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda ili usluge koje pruža.

(2) Na proizvodu ili na prodajnom mjestu, osim cijena iz stavka 1. ovoga članka, ne smiju se istaknuti druge cijene, osim u slučaju sniženja, odnosno rasprodaje.

(3) Cijenu za jedinicu mjere nije potrebno istaknuti ako je istovjetna s maloprodajnom cijenom proizvoda.

(4) Kod proizvoda u slobodnom (rasutom) stanju ističe se samo cijena za jedinicu mjere na prodajnome mjestu proizvoda.

(5) Trgovac cijenu mora istaknuti tako da ne oštećuje proizvod.

(6) Odredbe stavka 1. ovoga članka ne primjenjuju se na javne dražbe i prodaje umjetničkih djela i antikviteta te na cijene usluga uređene drugim propisima.

(7) Ministar nadležan za poslove zaštite potrošača propisat će pravilnikom način isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere iz stavka 1. ovoga članka.«

Članak 10.

»Pri oglašavanju u kojem se spominje maloprodajna cijena proizvoda ili usluga, mora biti navedena i cijena za jedinicu mjere, a sukladno odredbama članka 9. ovoga Zakona«.

"Maloprodajna cijena" definira se u članku 3:

– »maloprodajna cijena« je konačna cijena u kunama za pojedini proizvod ili uslugu, odnosno određenu količinu proizvoda, uključujući porez na dodanu vrijednost,

Dakle, ako su zaista istakli cijenu koja nije konačna (nego ti na nju pokušaju naplatiti još nešto), pošalji im tržnu inspekciju. Iako sumnjam.
12.09.2010 | 23:13
Samo malo, da utvrdimo nešto... Koliko je meni jasno istaknuta cijena bi trebala biti svota sa uračunatim PDV-om BEZ uračunatog popusta za gotovinsko plaćanje i BEZ studentskog popusta.
Da studentski popust nije uračunat to je jasno ali ako gotovinski popust JE uračunat onda bi kreditno plaćanje bilo određeno nadodavanjem na istaknutu cijenu što bi značilo mimoilaženje zakona kako ti kažeš. Zar ne?
12.09.2010 | 23:20
Da. Maloprodajna cijena je konačna cijena. To znači da trgovac više ništa na nju ne smije nadodavati. Oduzimati može razne popuste, ali nadodavati ne smije ništa.
13.09.2010 | 02:54
Prema istyle načinu plaćanja stoji da se 10% popusta može ostvariti ako ste i član iKnow kluba. Kako stoji na stranici iKnow kluba popust imaju SVI studenti.

Cilj kluba je pružanje podrške za postojeće Apple korisnike, kao i promoviranje Apple proizvoda potencijalnim korisnicima. Sve pogodnosti se ostvaruju članstvom u klubu. Članstvo je besplatno, no mogu se učlaniti samo studenti i djelatnici akademskih ili znanstvenih institucija. iKnow radi u kooperaciji s Apple-om i sveučilištima te se trudi pružati najbolju moguću uslugu svojim članovima.

Ja sam se besplatno učlanio i dobio 10% popusta preko toga iako mi fakultet nije na njihovom popisu.
13.09.2010 | 02:59
isto tako na facebook stranici istyle-a piše:

Style daje 15% popusta na gotovinu i 10% popusta na kredit svim studentima i učenicima iznad 17 godina te svim predavačima OŠ, SŠ, sveučilišta i veleučilišta!!! )

Ponuda se odnosi na Macbook 13" računalo i Macbook Pro 13" 2.4GHz.

Macbook 13" - gotovina: 7442kn; kredit: 7833kn
Macbook Pro 13" 2.4GHz - gotovina: 8756kn; kredit: 9216kn

Sretno u novoj školskoj/akademskoj godini!

Vaš iStyle
13.09.2010 | 11:39
yawn pong je napisao:
Prema istyle načinu plaćanja stoji da se 10% popusta može ostvariti ako ste i član iKnow kluba. Kako stoji na stranici iKnow kluba popust imaju SVI studenti.

Cilj kluba je pružanje podrške za postojeće Apple korisnike, kao i promoviranje Apple proizvoda potencijalnim korisnicima. Sve pogodnosti se ostvaruju članstvom u klubu. Članstvo je besplatno, no mogu se učlaniti samo studenti i djelatnici akademskih ili znanstvenih institucija. iKnow radi u kooperaciji s Apple-om i sveučilištima te se trudi pružati najbolju moguću uslugu svojim članovima.

Ja sam se besplatno učlanio i dobio 10% popusta preko toga iako mi fakultet nije na njihovom popisu.

Evo ja na poslu po historyu tražio gdje sam to vidio, ali netko je već brži .
13.09.2010 | 21:55
yawn pong je napisao:
isto tako na facebook stranici istyle-a piše:

Style daje 15% popusta na gotovinu i 10% popusta na kredit svim studentima i učenicima iznad 17 godina te svim predavačima OŠ, SŠ, sveučilišta i veleučilišta!!! )

Ponuda se odnosi na Macbook 13" računalo i Macbook Pro 13" 2.4GHz.

Macbook 13" - gotovina: 7442kn; kredit: 7833kn
Macbook Pro 13" 2.4GHz - gotovina: 8756kn; kredit: 9216kn

Sretno u novoj školskoj/akademskoj godini!

Vaš iStyle

Ovo mi baš nije jasno.. cijena MB Pro-a na njihovoj stranici je 9.729kn. Po tome bi cijena za gotovinu sa tih 15% popusta trebala biti 8.270kn a ne 8.756 kako piše. Isto su čudno izračunali i cijenu za kredit, stavili su 5%, a ne 10% popusta kako je napisano. Ili sam možda ja nešto krivo skužio pa se tih 15% i 10% odnosi samo na MB, a za MB Pro je 10% i %5 iako to nigdje nije napisano...?
13.09.2010 | 22:18
Danas sam od ranoga jutra u pokretu tako da nisam stigao provjeravati popustljive cijene apcom-a i istyle-a, ali sam dobio obavijest cijene u Kreativnom odjelu tako da ću ga tako kupiti za
7,442 kn studentske gotovine;)

Oh yaaah!

Bojim se samo da Apple ne namjerava uskoro upgrade-ati MacBook s novijim procesorom pa ću si morati nokte povaditi dok budu na moje fotke lijepili >EPIC FAIL<
14.09.2010 | 00:01
Nisu ni meni iskreno cijene najjasnije. Ja sam svoj toliko platio sa 10% popusta dok njima stoji ista cijena za 15%. Ne znam, to bi njih trebalo pitati.

Što se tiče novog macbook-a, ovako stoji u buyer's guideu (buyersguide.macrumors.com/):

Product: MacBook
Recommendation: Neutral - Mid product cycle
Last Release: May 18, 2010
Days Since Update: 118 (Avg = 195)
14.09.2010 | 00:38
Ovako izgleda niz zadnjih update-ova MacBook-a:

??????
5/2010
10/2009
5/2009
10/2008

Slijedeći niz dobivamo 10/2010 što i slijepac vidi ali je moguće da će do apdejta doći u studenom pa se zato popusti nude do 31.10.

OVDJE sam našao interesantno štivo gdje se govori o razlozima C2D procesora u MacBook Pro 13" u zadnjem apgrejdu ali isto vrijedi i za MacBook. Nisam dovoljno upoznat sa situacijom i je li Apple uspio riješiti prepreke koje su ga primorale da još uvijek koristi C2D procesore u laptopima. #...ili je riješio ali ćemo to saznati tek kada predstave novi apgrejd.
17.09.2010 | 21:29
Onda, postoje li kakve lucidne špekulacije o mogućem skorom upgrade-u???
14.10.2010 | 15:43
Član je napisao:
Onda, postoje li kakve lucidne špekulacije o mogućem skorom upgrade-u???

www.engadget.com/2010/10/13/apple-to-hol...-well-be-there-live/

Po ovome bi se novi Apple event trebao održati za 6 dana i biti će posvećen softveru, pretpostavlja se izbacvanje novog OSx-a, a nije isključeno da će doći i do upgradea hardvera. Živi bili pa vidjeli
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 8 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO