Kupnja novog MacBook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja novog MacBook-a

12.09.2010 | 19:33
Shit...nisam siguran da znam nekoga tko studira na navedenim fakultetima. Ovo da su samo pojedini fakulteti na listi je stvarno JADNO i vrijeđajuće! Od riječkih fakulteta na listi je samo Tehnički fakultet, a sa zagrebačkom ekipom nisam dugo u kontaktu otkako ne visim na forumu jedne čudljive udruge.
12.09.2010 | 19:48
cvitko je napisao:
Samo da napomonem. Popust od 5% to baš i nije. To je više fora malo za zeznut ljude reko bi Tih 5% popusta već je uključeno u cijenu koja se nalazi na netu. Jedino ako plačaš kraticom il rate (šta već) dignu ti cijenu 5%. Tako da ništa od toga.

Znači TO je cijena za gotovinsko plaćanje? E, ovo je stvarno ljigavo!!!
Jesi li siguran u ovo pošto je cijena na apcomu 8.269,00 kn, a na isyleu 8.379,00 kn? Onda je isti slučaj i s apcomom...ili?
12.09.2010 | 20:15
Mislim da to čak nije dozvoljeno po Zakonu o zaštiti potrošača. Cijena koja se ističe ne smije se uvećavati s obzirom na uvjete plaćanja.
12.09.2010 | 21:58
mislim da su kod isylea cijene s uračunatim gotovinskim plačanjem, za apcom nisam ziher. Najbolje ih nazvat i pitat. Štoje ziher, ziher
12.09.2010 | 22:18
cvitko je napisao:
mislim da su kod isylea cijene s uračunatim gotovinskim plačanjem, za apcom nisam ziher. Najbolje ih nazvat i pitat. Štoje ziher, ziher

Toliko sam zateknut ovim da ne mogu dočekati jutro da ih nazovem i pitam! Obavjestim vas sutra.
12.09.2010 | 22:50
Zakon o zaštiti potrošača (NN 79/2007, izmijenjen i dopunjen NN 79/2009):

Članak 9.

»(1) Trgovac mora jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos utvrđene maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda ili usluge koje pruža.

(2) Na proizvodu ili na prodajnom mjestu, osim cijena iz stavka 1. ovoga članka, ne smiju se istaknuti druge cijene, osim u slučaju sniženja, odnosno rasprodaje.

(3) Cijenu za jedinicu mjere nije potrebno istaknuti ako je istovjetna s maloprodajnom cijenom proizvoda.

(4) Kod proizvoda u slobodnom (rasutom) stanju ističe se samo cijena za jedinicu mjere na prodajnome mjestu proizvoda.

(5) Trgovac cijenu mora istaknuti tako da ne oštećuje proizvod.

(6) Odredbe stavka 1. ovoga članka ne primjenjuju se na javne dražbe i prodaje umjetničkih djela i antikviteta te na cijene usluga uređene drugim propisima.

(7) Ministar nadležan za poslove zaštite potrošača propisat će pravilnikom način isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere iz stavka 1. ovoga članka.«

Članak 10.

»Pri oglašavanju u kojem se spominje maloprodajna cijena proizvoda ili usluga, mora biti navedena i cijena za jedinicu mjere, a sukladno odredbama članka 9. ovoga Zakona«.

"Maloprodajna cijena" definira se u članku 3:

– »maloprodajna cijena« je konačna cijena u kunama za pojedini proizvod ili uslugu, odnosno određenu količinu proizvoda, uključujući porez na dodanu vrijednost,

Dakle, ako su zaista istakli cijenu koja nije konačna (nego ti na nju pokušaju naplatiti još nešto), pošalji im tržnu inspekciju. Iako sumnjam.
12.09.2010 | 23:13
Samo malo, da utvrdimo nešto... Koliko je meni jasno istaknuta cijena bi trebala biti svota sa uračunatim PDV-om BEZ uračunatog popusta za gotovinsko plaćanje i BEZ studentskog popusta.
Da studentski popust nije uračunat to je jasno ali ako gotovinski popust JE uračunat onda bi kreditno plaćanje bilo određeno nadodavanjem na istaknutu cijenu što bi značilo mimoilaženje zakona kako ti kažeš. Zar ne?
12.09.2010 | 23:20
Da. Maloprodajna cijena je konačna cijena. To znači da trgovac više ništa na nju ne smije nadodavati. Oduzimati može razne popuste, ali nadodavati ne smije ništa.
13.09.2010 | 02:54
Prema istyle načinu plaćanja stoji da se 10% popusta može ostvariti ako ste i član iKnow kluba. Kako stoji na stranici iKnow kluba popust imaju SVI studenti.

Cilj kluba je pružanje podrške za postojeće Apple korisnike, kao i promoviranje Apple proizvoda potencijalnim korisnicima. Sve pogodnosti se ostvaruju članstvom u klubu. Članstvo je besplatno, no mogu se učlaniti samo studenti i djelatnici akademskih ili znanstvenih institucija. iKnow radi u kooperaciji s Apple-om i sveučilištima te se trudi pružati najbolju moguću uslugu svojim članovima.

Ja sam se besplatno učlanio i dobio 10% popusta preko toga iako mi fakultet nije na njihovom popisu.
13.09.2010 | 02:59
isto tako na facebook stranici istyle-a piše:

Style daje 15% popusta na gotovinu i 10% popusta na kredit svim studentima i učenicima iznad 17 godina te svim predavačima OŠ, SŠ, sveučilišta i veleučilišta!!! )

Ponuda se odnosi na Macbook 13" računalo i Macbook Pro 13" 2.4GHz.

Macbook 13" - gotovina: 7442kn; kredit: 7833kn
Macbook Pro 13" 2.4GHz - gotovina: 8756kn; kredit: 9216kn

Sretno u novoj školskoj/akademskoj godini!

Vaš iStyle
13.09.2010 | 11:39
yawn pong je napisao:
Prema istyle načinu plaćanja stoji da se 10% popusta može ostvariti ako ste i član iKnow kluba. Kako stoji na stranici iKnow kluba popust imaju SVI studenti.

Cilj kluba je pružanje podrške za postojeće Apple korisnike, kao i promoviranje Apple proizvoda potencijalnim korisnicima. Sve pogodnosti se ostvaruju članstvom u klubu. Članstvo je besplatno, no mogu se učlaniti samo studenti i djelatnici akademskih ili znanstvenih institucija. iKnow radi u kooperaciji s Apple-om i sveučilištima te se trudi pružati najbolju moguću uslugu svojim članovima.

Ja sam se besplatno učlanio i dobio 10% popusta preko toga iako mi fakultet nije na njihovom popisu.

Evo ja na poslu po historyu tražio gdje sam to vidio, ali netko je već brži .
13.09.2010 | 21:55
yawn pong je napisao:
isto tako na facebook stranici istyle-a piše:

Style daje 15% popusta na gotovinu i 10% popusta na kredit svim studentima i učenicima iznad 17 godina te svim predavačima OŠ, SŠ, sveučilišta i veleučilišta!!! )

Ponuda se odnosi na Macbook 13" računalo i Macbook Pro 13" 2.4GHz.

Macbook 13" - gotovina: 7442kn; kredit: 7833kn
Macbook Pro 13" 2.4GHz - gotovina: 8756kn; kredit: 9216kn

Sretno u novoj školskoj/akademskoj godini!

Vaš iStyle

Ovo mi baš nije jasno.. cijena MB Pro-a na njihovoj stranici je 9.729kn. Po tome bi cijena za gotovinu sa tih 15% popusta trebala biti 8.270kn a ne 8.756 kako piše. Isto su čudno izračunali i cijenu za kredit, stavili su 5%, a ne 10% popusta kako je napisano. Ili sam možda ja nešto krivo skužio pa se tih 15% i 10% odnosi samo na MB, a za MB Pro je 10% i %5 iako to nigdje nije napisano...?
13.09.2010 | 22:18
Danas sam od ranoga jutra u pokretu tako da nisam stigao provjeravati popustljive cijene apcom-a i istyle-a, ali sam dobio obavijest cijene u Kreativnom odjelu tako da ću ga tako kupiti za
7,442 kn studentske gotovine;)

Oh yaaah!

Bojim se samo da Apple ne namjerava uskoro upgrade-ati MacBook s novijim procesorom pa ću si morati nokte povaditi dok budu na moje fotke lijepili >EPIC FAIL<
14.09.2010 | 00:01
Nisu ni meni iskreno cijene najjasnije. Ja sam svoj toliko platio sa 10% popusta dok njima stoji ista cijena za 15%. Ne znam, to bi njih trebalo pitati.

Što se tiče novog macbook-a, ovako stoji u buyer's guideu (buyersguide.macrumors.com/):

Product: MacBook
Recommendation: Neutral - Mid product cycle
Last Release: May 18, 2010
Days Since Update: 118 (Avg = 195)
14.09.2010 | 00:38
Ovako izgleda niz zadnjih update-ova MacBook-a:

??????
5/2010
10/2009
5/2009
10/2008

Slijedeći niz dobivamo 10/2010 što i slijepac vidi ali je moguće da će do apdejta doći u studenom pa se zato popusti nude do 31.10.

OVDJE sam našao interesantno štivo gdje se govori o razlozima C2D procesora u MacBook Pro 13" u zadnjem apgrejdu ali isto vrijedi i za MacBook. Nisam dovoljno upoznat sa situacijom i je li Apple uspio riješiti prepreke koje su ga primorale da još uvijek koristi C2D procesore u laptopima. #...ili je riješio ali ćemo to saznati tek kada predstave novi apgrejd.
17.09.2010 | 21:29
Onda, postoje li kakve lucidne špekulacije o mogućem skorom upgrade-u???
14.10.2010 | 15:43
Član je napisao:
Onda, postoje li kakve lucidne špekulacije o mogućem skorom upgrade-u???

www.engadget.com/2010/10/13/apple-to-hol...-well-be-there-live/

Po ovome bi se novi Apple event trebao održati za 6 dana i biti će posvećen softveru, pretpostavlja se izbacvanje novog OSx-a, a nije isključeno da će doći i do upgradea hardvera. Živi bili pa vidjeli
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 10 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO