07.10.2010 | 02:19
Pozdrav svima,
kako i sam naslov kaze, spreman sam na kupnju novog (rabljenog ustvari) laptopa i ozbiljno razmisljam o prelasku na Mac.
Dugogodisnji sam korisnik PCa jos od vremena DOSa i sam Macom sam imao samo par kratkih susreta koji su nedovoljni da bi mogao rec dal mi Mac pase ili ne.
Procitao sam puno tekstova o razlikama Mac~PC, puno review-a.. I jedino sto sam zakljucio je da ih je tesko usporedivati. I zato trebam savjet od ljudi koji aktivno koriste Mac u svakodnevnoj rutini.
Stvar je takva da vise nemogu i ne zelim trpit to da moram svakih x mjeseci reinstalirat komp iz razloga sto mi se sve uspori i postaje nemoguce za upotrebu.. Ne zelim svakih x mjeseci istrazivat koji je antivirus najbolji ovaj mjesec ili koji program koristit za micanje spywarea jer onaj koji koristim trenutno vise nije dobar..
Zelim neku stabilnost, da sve radi kako i ocekujem, da nemoram nepotrebno gubit vrijeme na konstantno podesavanje OSa.. Ustvari zelim to vrijeme iskoristit na rad, zabavu etc.. etc.. (ako cemo skroz iskreno, ljen sam i sve mi to nekako postaje dosadno)
Ono sto radim na kompu je surfanje, mail, pisanje, spreadsheet, slusanje muzike, skype, tu i tamo malo youtube poneki film.. Uglavnom nista posebno i posebno zahtjevno.
Konkretno ono sto me zanima, da li su moje potrebe pretjerane za nesto tipa powerbook G4?
Mogucnosti su mi skromne, i powerbook G4 867 poput ovoga u jabucnjak oglasniku mi se izvrsno uklapa u proracun.
Da li takav komp moze ispunit moja ocekivanja?
p.s.
pretpostavljam da svi svakodnevno "trpite" ovakva pitanja, al nadam se da ce se nac netko tko jos ima strpljenja odgovarat na njih