iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac

16.10.2010 | 19:45
pozz drustvo evo posto sam novi u ovome svijetu imam par pitanja...
ovako kupio sam prije par dana iMac 21,5": 3,06GHz intel corei3
i evo pitanja kako spojiti iphone na njega ubiti ne mogu prebaciti slike u mac..(obranuto sam napravio ..glupost ali istina je )
drugo zasto mi nece externog harda prepoznat gdje imam sve slike i sve kokumente...to mi je bilo na proslom kompu (e zaboravih reci da sam prije koristio vistu)
ljudi molim pomognite cim prije..e da i jos nesto zasto si ne mogu sloziti email kod mail(ikonica za mail) znaci kad bih klikuno na nju da bih bio u "svojoj" posti? tj na onoj staroj emal adresi di sam i sada.
hvala na odgovorima oprostite ako su ta pitanja vec postavljana.

evo problem sam rijesio sa slikamoa...caka je bila iphoto;D
ali sada mi samo ostaje zasto en mogu staviti tj. pokrenuti eksterni hard
16.10.2010 | 23:04
Vanjski ti je u formatu za Win. NTFS , a OS X je HFS. Mislim da bi trebao čitati, možda je stvar u podešavanju.
16.10.2010 | 23:19
Ajde, saberi se malo i pokušaj stati, promisliti i lijepo, jasno i pismeno napisati što te muči jer ti ovako ne može nitko pomoći.

1. vanjski hard. Što si napravio, što se dogodilo, gdje je zapelo?

2. mail. Ista pitanja: što si napravio, što se dogodilo, gdje je zapelo?
16.10.2010 | 23:39
ovako imam :
nigdje ne mogu naci vanjskog harda na imac.
znaci ja sve ljepo spojim ali ne mogu ga pronaci, ubiti nigdje mi ne pokaze da je on ukljuceni
drugo email sam slozio.......
17.10.2010 | 13:35
1. kad ga spojiš, nasloni uho na njega i poslušaj da li se zavrtio
2. na desktopu ti se (negdje u gornjem desnom dijelu) pojavi narančasta ikonica vanjskog diska
3. ako ti se nije pojavila (ili ti je prevelika gužva na desktopu pa je ne vidiš), otvori Finder (četvrtasto nasmijano lice sasvim lijevo na Docku) prozor i u traci s lijeva, pri vrhu su ti naslagani svi diskovi pa vidi da li ga tamo nalaziš
4. ako ga ni tamo nema, klikni onda na povećalo gore desno pa utipkaj Disk Utility i onda uklikaj to što ti je pronašao. Otvorit će ti se prozor Disk Utilityja pa bi s lijeve strane definitivno trebao vidjeti svoj vanjski disk (kao i osnovni, ugrađeni) i particije na njemu. Tu pazi što klikaš jer možeš uništiti sve podatke!. Samo pritisni skupa CMD, SHIFT i 4. Pojavit će ti se umjesto strelice miša križ (kao nišan) pa mišem (klik i drag) potegni taj dio prozora gdje su nabrojani diskovi. Čut ćeš zvuk fotoaparata, a na desktopu će ti se pojaviti slika imena "Screen shot datum-vrijeme.png" pa onda tu sliku lijepo postaj ovamo.
17.10.2010 | 14:13
možda je i externi disk bio uklonjen sa PC-a bez pravilnog "safely remove hardware" to zna koji put napraviti problem da se diskovi sa NTFS-om ne žele prikazati dok se na napravi procedura kroz terminal. Ja sam barem imao par takvih slučajeva, ali isto mislim da bi bilo dobro napraviti što je Smayoo rekao
17.10.2010 | 19:24
Malo se ubacujem ali kada prebacim pjesme s iTunesa u iTunes na drugom računalu, hoće li mi play count ostati isti ili će se postaviti na nulu? Isto pitanje za rating

Hvala
17.10.2010 | 19:29
Mislim da ne. Sve ide ispocetka.
21.10.2010 | 20:30
imam jos jedno pitanje
ovako prikljucim fotoaparat (canon 400D) na mac i di ga ja sada mogu vidjeti ..npr. da si iz kartice uzemem sapo par slika a ne sve.
drugo kako mogu sloziti slike da su mi u ordneru, npr od kceri njezin prvi rodjendan, pa ljetovanje...ovako sada su mi sve sliek u iphoto znaci tamo su mi poredane po datumu (sto je odlicna stvar) ali volio bih iati i neki red neki ordner.

evo trenutno se sa tim igram pa ako ste voljni pomoci molio bih vas za pomoc..unaprijed se zahvaljujem
21.10.2010 | 21:27
Imaš program "Image Capture" gdje isto vidiš fotoaparat kad je spojen. Isto tako - digitalac ti se spoji na Mac kao običan USB stick - na desktopu ti se pojavi ikona. Otvori pa imaš sve fotke prikazane u Finderu.

Za sortiranje u iPhoto - kreiraj nove albume, tematski, pa odvuci fotke u njih, koja već kamo spada.
21.10.2010 | 21:42
kad mi je upaljen fotic na desktopu mi se doslovno nista ne pojavi tek ga vidim u programu "digitale bilder" tamo mi se pojavi fotic, ali na desktopu nije bilo nista a niti kod findera mi ne stoji imam samo ikonica za HD sta on; ima skajp i ovo sta za banku koristim..ostalo nema nista drugo (pod opcijom Geräte)
neznam mozda sam malo ...... dosadan...ali me zanima
21.10.2010 | 22:16
@ murk
Možda nemaš drajvere pa probaj skinut sa njihove stranice. Meni Sony nije bio vidljiv dok nisam skinuo drajvere. Na ovom linku ih imaš, mislim da je tvoj prvi 6.3.1 pa skini :driverscollection.com/?H=EOS%20400D&...&SS=Mac%20OS%20X
pa javi kako je prošlo .
a druga stvar da možda trebaš priključit ugašen fotić.
21.10.2010 | 22:16
Odeš na iPhoto- preferences- general- connecting camera opens: i izabereš (staviš kvačicu) na iPhoto ili Image Capture ili, ako imaš, Aperture. Tako će ti se automatski otvoriti to što si odabrao čim priključiš fotić. Dobro, ne iste sekunde, ali za 10-15, hoće.
21.10.2010 | 22:30
Isto tako, možeš sa cmd i klikanjem na određene fotke, importirati odabrano. Na kraju će te pitati hoćeš li obrisati karticu (memorijsku od fotića). Bolje je formatirati karticu u fotiću. Importirane slike možeš složiti kako hoćeš, samo jednu odvučeš na drugu da se preklope, i na postavljeno pitanje klikneš merge. Tako možeš cijele evente spojiti a kad mišem dođeš na event, ispod će ti pisati datum od kad do kad je snimljeno ili importirano. Canon 400D baš i nije zadnji krik, pa ne vjerujem da nema povučene drivere.
24.10.2010 | 00:55
ljudi puno vam hvala, uspio sam sloziti ubiti skuziti. boriskr znam da 400D nije zadnji krik od canona ali je bio kada sam ga kupio (tako da za moje potrebe je i predobar) ali puno hvala na pomoci.
budem se javio ako bude jso kakvih nejasnoca..
ljudi pravi ste..pozz
24.10.2010 | 07:33
Canoni se ne prikazuju kao USB drive, poput primjerice Olympusa. Za Canon (svaki) mora ići u Image capture, ali onda nema nikakvih problema. I ne treba nikakve drivere. To je isto samo hrpa dreka koja se naseli po sistemu...
24.10.2010 | 09:58
za brzo ocitavanje slika,pravljenje foldera po nazivima i sortiranje po godinama ja koristim Picasu.Daleko brza i bolja od iPhoto-a.
24.10.2010 | 11:51
Da. A najbolja je za to da sve svoje fotografije staviš na raspolaganje Googleu.
24.10.2010 | 12:11
Donekle mogu shvatiti da ljudi koriste Picassu pod Win jer je i vise nego zgodna za average usere ali na Macu uz iPhoto jednostavno ne vidim niti jednog razloga.
24.10.2010 | 13:50
prezadovoljan sa iPhoto nesto super jednostavno i super je sto ti po datumu sve sortira...nego ljudi evo danas stavio jedan cd unutra i jabuka ga ne zeli izbaciti nije ga niti porcitala niti ..nista jednostavno cd nejde van......sta uraditi?????
znaci kod "findera" ga nema niej ocitan niti kod iTunesa ga isto nema ubiti nema ga...a pojima nemam kaj je bilo na tom cd........cujem da ga stalno vrti ali ga nije procital.
24.10.2010 | 15:47
1. otvori Disk Utility (u folderu Utilities, pod Applications) pa vidi da li ga tamo vidiš pa ga odande probaj izbaciti

2. ako ne upali, napravi reboot stroja i drži pritisnutu lijevu tipku miša ili touchpada dok se stroj budi (prije akorda) pa će ti ga ispljunuti
24.10.2010 | 21:17
probao sa ga preko disk utility ali tako nejde van (makar mi pise da je unutra i gore su mi neke pjesme ) ali ovo drugo nisam probao jer nemogu naci ili stvoriti reboot stroja (oprosti ali fakat neznam kaj je to ) dali bi mi mogao malo pojasnit..inace hvala kaj mi pomazes
24.10.2010 | 21:34
Klikni na jabuku u gornjem lijevom uglu te izaberi restart u meniju ispod. Kad se ugasi stisni na mišu lijevu tipku i ne puštaj dok se ne pojavi logo jabuke i vrteći krug. Tek tada pusti i izbaciti će ti disk van. To ti je smayoo i rekao, samo kraće.
Bok !
24.10.2010 | 21:36
Klik na jabuku (gornji lijevi kut) pa restart. Po potrebi (ako traži) potvrdi sa Yes i utipkaj password administratora (ako pita). Stroj krene odjavljivati sve kao da će se ugasiti, ali se na kraju ne ugasi nego se počne ponovno buditi (eng. "to boot") kao kad ga upališ.

Kad vidiš da se ekran zacrnio, drži pritisnutu lijevu tipku sve dok ti ne ispljune CD.
24.10.2010 | 21:45
jel normalno da se "restarta" preko 4 minute??????
24.10.2010 | 21:57
Nije normalno. Na kojem je dijelu zapeo (shutdownu, tj. isključivanju ili bootupu, tj. ponovnom pokretanju)? Ako je zapeo na shutdownu, vjerojatno ti se zablokirala neka aplikacija (po svoj prilici ona ista koja nije uspjela pristupiti CD-u, dakle Finder) pa ne odgovara na "terminate" signal OS-a. Nakon dovoljno vremena OS ti sam prijavi da nije uspio jer aplikacija "ta i ta" odbija završiti te ti preporuča da je ručno ubiješ.
Ako prisilno ugasiš komp, vjerojatno neće biti posljedica, ali za svaki slučaj nakon toga pokreni Disk Utility i napravi provjeru hard diska.
24.10.2010 | 22:09
evo sada sam cekao preko 10 minuta i nije ga restartalo..zapinje kod iskljucivanja iskljucuje ga i nikako da ga isljuci evo opet sam ga malo siloval jer niej se nikako dao iskljucit

neznam sta mi je ciniti
24.10.2010 | 22:21
jel ima tko kakav prjedlog
24.10.2010 | 22:26
Dobro, u međuvremenu si izvadio CD, pretpostavljam?

Što se ovog tiče, budi malo precizniji. Na kojem dijelu zapne? Da li poquita sve aplikacije? Da li nestane dock? Da li ostane samo desktop slika potpuno prazna, bez ikona, bez docka, bez ičeg? Da li poplavi slika?...
24.10.2010 | 22:34
bisam cd izvadio nejde van da ga koljes nejde i nejde....
ovako da ne duljim slikak poplavi i ima onaj kruhg i to je to i tako sotane evo ostavio sam ga preko 15 minuta i nije se nista deslio...znaci cd je jos uvijek unutra.....dodje mi palva sliek i onaj krug i tako ga vrti stalno tj. preko 15 minuta i to je to ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 7 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO