Koji Mac za video obradu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji Mac za video obradu?

• Sank
  • Moderator
  • 221
23.11.2010 | 19:47
Eto i ja sam se odlučio vratiti u Mac vode nakon toliko godina druženja sa PCjima. Moja je dilema koji Mac uzeti jer će mi prvenstveno trebati za obradu video materijala. Točnije, prebacivanje snimki sa moje Sony HD kamere, obrada u programu i onda izrada DVD ili BluRaya.

Trenutno koristim Sony HDR HC3 kameru koja ima FireWire, PC Pentium Quad Core 2,8GHz, Pinnacle Studio 12 za DVD, a Pinnacle Studio 14 za BlueRay te externa BlueRay pržilica LG BE06lu10.

Videom se ne bavim profesionalno iako nije isključen ponekad i koji ozbiljniji projekt. Ipak to mi je hobi pa se zato i dvoumim između MAC Pro i iMac-a. Nekako mi je Pro skup s obzirom da se radi o hobiju, a iMac se pak ne da proširivati. Za sad me više vuče na iMac-a, ali kojeg? Ima li ovdje netko ko se bavi videom pa da mi može napisat svoje mišljenje?

Ajde pomozite mi da se odlučim i da konačno zaplovim u Mac vode

Hvala!

Ja moj Mac
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.11.2010 | 20:50
pozdrav brate po kameri..

bilo koji imac od core2duo ce ti bit dovoljno dobar za bavljenje time.. s time da naravno, sto brzi procesor, krace vrijeme rendanja..

moja iskrena preporuka je imac jer sto mi godine prolaze vise volim mobilne solucije, a imac je definitvno mobilno cudo tehnologije..

kaj se tice prosirivosti, nemas brines, mislim, kaj bi prosirivao? disk? memoriju? mozes bez ili sa malo problema, al ionako vjerujem da imas externih hardova po kuci pa i nije imperativ imati ogromnjacu od harda u maticnom kompu..

da se bavis samo videom, reko bih mac pro, al ovako, prakticnosti radi, u jednom paketu imas mrcinu od kompa i lijepi ekran.. i malo, vrlo malo zice..

DODATKOVNIK:
ja i dalje mastam o mini prou sa 2 hard disk baya i izmjenjivom grafickom.. da tog ima, preporucio bih to, al jebezga, nema..
23.11.2010 | 21:22
Ajde malo detaljnije sto radis? Jel to vise montaza uz koji efekt i titl ili ti treba neka mrcina koja ce rendati hrpu filtera? U cemu bi radio? FCS?
23.11.2010 | 21:42
ja radim video od mojih snimaka od prije 12 godina do danas. Ukupno imam 73 kasete snimljene sa DV kamerama, i od sredine ove godine i HDVom.
uz iMaca 20" i WD diskove od 350GB i 2 TB te 3gige RAMa, ništa mi drugo ne treba.
SW je Final Cut Express i Live Type.
Mislim da i ti možeš sve raditi sa iMacom, ne treba ti MacPro...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.11.2010 | 22:11
MoschuS je napisao:
Ajde malo detaljnije sto radis? Jel to vise montaza uz koji efekt i titl ili ti treba neka mrcina koja ce rendati hrpu filtera? U cemu bi radio? FCS?

Prvenstveno radim obiteljske DVD i to čisto montaža, poglavlja, izbornik, pokoji titl i tu i tamo PIP i animacija. Tu i tamo mi upadne koje vjenčanje i tu već imam gotovu šprancu sa nešto filtera, titlova, ma već uobičajeno i na kraju svake godine snimam festival Minicantanti i još pokoji dječji događaj.

U planu mi je napravit i kakvo autorsko djelo, nekakav kratki film, demo ili nešto slično, ali za sad se još uvijek učim.

E sad, na PCu sam koristio Ulead Media Studio Pro sa Ulead DVD Workshopom, ali kupio ih Corel pa su prestali dalje razvijati ovu kombinaciju i prestala je kompatibilnost sa novijim Windowsima Vista i 7. Onda sam prešao jedno vrijeme na Corel Video Studio Pro i na kraju završio na Pinnacle Studio 12 i 14.

Za Maca jel mi dosta za ovo gore navedeno FCE ili ipak FCS?
24.11.2010 | 10:30
Sank je napisao:
Za Maca jel mi dosta za ovo gore navedeno FCE ili ipak FCS?

Rekao bih ti - isprobaj prvo zadnji iMovie. Ako ti je premalo - isprobaj FCE, itd.

Skini s torrenta dok isprobavaš, ako već nema demo verzija, a kad se odlučiš, nije niti jedna opcija preskupa. iMovie (novi) će ti ionako doći sa novim strojem, a FCE je polu-profi, sa hrpom opcija.
24.11.2010 | 11:00
iMac ti je definitvno dovoljan za to sto bi radio, jedino ces mu morat nakacit jos koji disk.
Sto se tice softvera kao sto Vanja kaze probaj prvo iMovie koji je stvarno dosta zgodan u zadnjoj verziji a ako si naviknut na nesto jace onda FCS. FCE bi preskocio barem za sada jer ga nisu updateali vec neko vrijeme i meni se cini da odustaju od njega a sa FCS paketom imas stvarno sve sto ti treba i jos vise
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.11.2010 | 21:37
Dečkovi hvala puno na savjetima. odluka je pala na iMac 27" sa quad CPU. Sad još samo ostaje da se stavi na stranu lova pa da konačno padne switch.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 53 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO