02.02.2011 | 11:13
Nakon tjedan dana intenzivnog korištenja Macbooka Aira 11 odlučio sam podijeliti s Vama skromna razmišljanja. Naime, kao što sam i rekao u predstavljanju, nisam neki tehno freak, nemam dovoljno informatičkog iskustva da bih mogao soliti pamet, nerijetko ovdje čitam postove developera i IT stručnjaka i najčešće ništa, pod milim Bogom, ne razumijem.
Komp mi služi isključivo za internet, mail, glazbu, pps i poneku fotku i video zapis s Grobnika (pasionirani sam moto vozač). Nakon dugo vremena odlučio sam se (nagovorio me dobar prijatelj, inače Mac user dugi niz godina) kupiti taj čudesni Mac. Air 11 nisam kupio napamet, neko vrijeme sam posudio prijateljev i moram reći da sam se zaljubio na prvi pogled. Stoga, krenimo redom. Iz kuta običnog korisnika prva stvar koja me fascinirala je samo podizanje sustava u trenutku kad se stisne power on. Ludilo! Doista se razlikuje od PC-a. Sve je uglađenije, brže, čini čovjeka da se osjeća važnim.
Dock mi se neizmjerno dopada jer sve djeluje organizirano, dostupno i jednostavno. Prijelaz je bio lakši nego što sam očekivao. Doslovno ima na jednom mjestu sve ono što meni osobno treba, mnoge se stvari mogu personalizirati (još treba ponešto i naučiti). Sve u svemu, prezadovoljan sam! I na kraju dvije činjenice koje su mi tako drage:
1) Baterija stvarno go, and go, and go...
2) Touchpad - kome treba miš?! Navikao sam se na njega nakon 10 minuta, ko da cijelu vječnost radim na tome.
Toliko za sada, previše je tema i korisnih postova na forumu, treba učiti... Sinoć sam se preko Skype-a čuo s prijateljem u New Yorku, studira tamo i ima popust u Apple Store-u, pa se sve mislim da naručim iMac 21.5"...