Novi korisnik Jabučnjaka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi korisnik Jabučnjaka

13.03.2011 | 12:28
Pozdrav svim jabučarima
Zovem se Darko imam 27 godina...itd itd
Pratim jabučnjak već duže vrijeme.Koristim Mac mini te Apple Cinema 27"(Intel Core 2 Duo,Nvidia 320)te Iphone 4(32GB), no pustimo sad to,

Neki dan prolazeći forumom vidio sam temu da su se neki korisnici dvoumili između HTC Desire HD-a i IPhone-a.
Naime žena ima baš taj uređaj pa sam ju zamolio da se zamijenimo,čisto da vidim kako je to raditi na Androidu.

Nakon 2 tjedna korištenja samo nemam odgovor na jedno pitanje: Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Krenimo: Znači uređaj je sam po sebi prekrasan te ima odlične performanse(8MP s DUO LED, 1GHZ , 768MB RAM-a)

ALI( )

Za OS koristi Android(2.2) Koji bi trebao biti stabilan te nešto sada najbolje što se nudi.Nakon pokretanja(<10 sekundi) Dobio sam unlock screen...Prvi dojam:Jee Android,Žive pozadine,programčići s vremeskom prognozom i još kojekakve gluposti...Nakon nekoliko dana korištenja...Zapravo nije ni bilo nekoliko dana... Nakon 2 dana molio sam ženu da mi da moj IPhone natrag što naravno nije htjela jer se sprijateljila s njim...Sad sam prepušten DHD-u tako dugo dok ne dođe nova pošiljka u HR...

Još bih samo htio reći nekoliko riječi o Marketu...Market na Androidu ima nešto manje od tisuću aplikacija koje su za korištenje,ovo ostalo su sve notorne gluposti...

Toliko od mene
I da...Nešto što sam naučio,nikad nedajte svoje IPhonove nikome...
13.03.2011 | 16:27
Dobro došao, Darko!

Jedan moguć odgovor na tvoje pitanje:
Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Vjerojatno su većini korisnika neke druge stvari bitne nego tebi.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.03.2011 | 17:27
smayoo kaže:
Dobro došao, Darko!

Jedan moguć odgovor na tvoje pitanje:
Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Vjerojatno su većini korisnika neke druge stvari bitne nego tebi.

Koliko sam ja uspio skužiti iz vijesti i komentara u vezi toga, Android se trenutno jako dobro prodaje iz više razloga od kojih su neki:

1) Apple i Foxconn nisu u stanju proizvesti dovoljan broj iPhonea (i iPada)
2) Nokia i Symbian su otišli u ropotarnicu povijesti
3) Microsoft je tek nedavno izdao upotrebljivu verziju mobilnih Windowsa
4) Dobra reklama i cijena, moguće i Market dok ga se ne proba
5) Svijet bi bio monoton kad bi svi kupovali iPhone, ali i svi oni koji hoće ne mogu vidi pod 1
EDIT:
6) iPhone 4 je tek samo jedan uređaj, dok se Android prodaje u raznim varijacijama hardwera

Ja sam imao prilike isprobati Samsung Galaxy S, i ne izgleda to loše, osim što nakon Appleovog aluminija i stakla, plastika stvarno djeluje jeftino poput igračke. Dosta dobro reagira na rad prstom, premda mi se čini da mu svejedno nedostaje one fluidnosti koju ima 4-ka. Ekran je zahvalan i čak boljeg kontrasta nego iPhone sa svojim retina, ali ništa zbog čega bi ona plastika dobila prednost
03.04.2011 | 20:00
pozdrav i dobrodošao.

desire hd?iskreno ne vidim razlog zašto biti razočaran sa njime.
moje povijest smartphona ide iphone-iphone3gs-htc tattoo-htc desire.
i sad imam desire i sa njime apsolutno nikakvih problema.ok,početno privikavanje na android nakon ios-a ali to je sve.telefnončić je bomba.uostalom it`s all the same shit.uostalim kao i u svijetu računala.
windows,linux,os-x,,bsd,solaris sve je to isto.svaki ima svoje prednosti i nedostatke.
03.04.2011 | 22:51
lutherus kaže:

windows,linux,os-x,,bsd,solaris sve je to isto.

Ovo me podsjeća na jednog mog kompića koji tvrdi da je mac i picek isti drek, 'lopata jedno, lopata drugo...' To je tvrdio dok nisu morali sve kompove reinstaliravati u firmi jer ih je T-com ištekal zbog širenja virusa.....
A nakon toga je tu i tamo bacio oko na moj powerbook i zaključci su išli od 'ne izgleda to loše' do 'čekaj, pa kaj ti ne treba adobe reader?!' ....
Da nijedan OS nije savršen, nije, ali mislim da je ovde ipak opći koncenzus da je OSX nekoliko godina ispred svega ostalog...
o iPhoneu neću ni riječ. Nemam ga, kao ni android, nego koristim još uvijek mob koji je otišao u ropotarnicu povijesti , pa se onda ne osjećam kvalificiranim da donesem bilo kakav sud po tom pitanju...
04.04.2011 | 07:53
imam paralelno jedan kraj drugog pc kandu i mac.
doduše kanta je gentoo a mac je os-x
doduše neznam kak je to sa windozama i virusima,iskreno nikad u kući nisam imal windows kantu.sa amige odmah prešel na pc sa madrake linux a kod starog u firmi imali apple lisa i kasnije powermac g3....
04.04.2011 | 16:37
Daracx4gS kaže:
Nakon 2 tjedna korištenja samo nemam odgovor na jedno pitanje: Kako uređaji s tim OS-om mogu biti najprodavaniji u Americi?!?

Odgovor je jednostavan:

iPhone je do prije dva mjeseca bio isključivo na AT&Tu. A nije svima bilo po volji mijenjati telekom providera... A još kad im kod njihovog telekoma vele, pa ovaj Android vam je tu negdje, ista stvar, a ako ga uzmete, dobiti ćete dva po cijeni jednoga

Sada kad je iPhone i na Verizonu, za godinu dana ćemo vidjeti što će biti - sudeći po prodaji na EU tržištu, oni su po prodaji podjednaki više manje - iPhoneu ide bolje u jačem/skupljem segmentu, Androidu u jeftinijem, dva za jedan području...

OS im nije za ljude koji nisu geekovi i točka. Android je dušu dao za one koji moraju nekaj patchirati, instaliravati, terminalizirati i sl.
04.04.2011 | 18:13
Može se postaviti i pitanje; Zašto istovariti realno više novaca za MAC, kad se za mkanje može imati više?
Isto tako se može postaviti pitanje; Zašto kupiti Porsche Cayenne, a ne neki duplo jeftiniji SUV (ili što već je)?
Tako je i s telefonima (iPhone - HTC nešto).
Ja mislim da je možda stvar prestiža ili tako nekako gdje se želi pokazati "Da, ja to hoću i mogu kupiti i/ili meni to više koristi za _________ (već nešto)".
Još nešto sam primjetio, PC s Linuxom je OK, a s WIN-om ne.
04.04.2011 | 21:18
Meni je jedan od glavnih razloga zašto mi PC nije OK - količina buke koju diže i količina mjesta koje zauzima. To je i kod Linuxa, i kod Windowsa - isto.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 7 minuta
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO