24.07.2011 | 01:57
Prvo da pohvalim forum,prva liga ste!
Moj prvi post pa nova tema i bit ce podugacak:cheer:
Vidim da skoro svi "novi" korisnici otvaraju temu zasebno pa i ja ukoliko je nepotrebna molio bi moderatora/administratora da post prebaci tamo gdje mu je mjesto.
Novi sam u MAC svjetu tacnije jos nisam u njemu al planiram uskoro pa se zasad informiram. Planiram si uzeti iMAC jer zelim AIO dosat mi je ovih kablova i ovog kucista....iMAC ubjedljivo najbolji AIO.
Forum odnosno stranica Jabucnjak me odusevila + odusevila me i Apple stranica sa svim infosima i video tutorialima gdej sam se totalno zapalio za MACa.
Da krenem sa pitanjima:lol: :
1)Posto sam ja iz BiH da li cu moci kupovati aplikacije preko App stora?
2)Planiram si uzeti iMAC 21.5" i vidim da je prisutan problem sa flekama od prasine.Da li je na svakom primjerku tako ili ono negdje ima negdje ne?
3)Zagovornik sam Legalnosti softwera ali me interesuje zbog toga sto puno piskaram u Wordu da li je problem instalirati piratsku aplikaciju?Planiram uporedo MS Office i NEO Office pa bi koristio ovaj gusarski dok se ne naviknem i ne naucim na ovaj Free jer mi Word stvarno treba.
4)Da li se u aplikaciji Mail.app(valjda sam dobro napisao)moze ubaciti vise mail accounta (u isti tren yahoo,gmail,hotmail....)
5)Kakvi su zvucnici na iMACu koliko su jaki,trebaju li mi dodatni?
6)Ovo sto sam vidio na tutorialima kako funkcionira sa iPhoto,da li se mogu sakriti pojedine slike/folderi sa slikama odnosno volio bi odvojiti osobne slike od nekih wallpapera,tattoo slika......
7)Procitah da iMAC ima card reader ugradjen ali na slikama nigjde ne vidi to???
8)Da li RAM memoriju mogu sam ugraditi-dograditi bez da izgubim garanciju?
9)Za switchere jedno pitanje. Koliko vam je trajala prilagodba sa Winsa?
Eto tako za pocetak.Neka pitanaj se ponavljaju vjerovatno(dobro sam procesljao forum) a neka vam zvuce i glupo ali nisam imao priliku nesto puno raditi sa MAC OS. Od trenutka kada sam vidio da jedan Apple laptopcic sa 1GB RAMa otvara dokumente,muziku,foldere,browser...brze nego moja kanta sa 4GB RAMa odluka je pala samo je bilo pitanje vremena.
Naravno i dizajn ko god kaze da mu je nije bitna estetika laze;)