08.09.2011 | 22:30
Prvo bi htio pozdraviti sve forumaše i unaprijed se zahvaliti na strpljenju i neizmjernoj pomoci koju pruzate svim novim korisnicima mac osx-a.
A sad da se predstavim. Zovem se Robert i iz Zagreba sam.
Bavim se sitnim obrtnistvom (citaj građevinom) i nisam bas neki it strucnjak.
S win sustavima se sluzim 10 ak godina i mogu slobodno rec da ih relativno dobro poznajem ( i prednosti i mane)
Po prirodi sam vrlo znatizeljna osoba koja sve tehnicke stvari upija ko spuzva ali se ni na jednom forumu ne zelim exponirati vec puno vise citam tuđe postove i pronalazim teme u kojima se nalazi ono sto me interesira (vjerojatno je razlog tome i to sto ne vladam bas najbolje s pisanjem eng. jezika pa da mi se drugi ne smiju sto sam nesto krivo napisao)
Razlog za switch!
Ponosni sam vlasnik iphone-a 3g i sad novijeg 4 i odusevljen sam jednostavnoscu rada s njim ( maloj sam dao staru tricu)
Odluka je pala , rijesio sam se asusa starog 6 mj. i odlucio kupiti novi laptop.
Citajuci po ovom i nekim drugim forumima u meni se vodila bitka između aira i mackbook pro-a. Da ne duljim prije 3 dana uzeo sam najnovijeg 13 inch mackbook pro cisto zbog jaceg procesora (povremeno na terenu koristenje autocad dokumenata radi provjere nacrta ne crtanje na njemu a nisam bio siguran da li ce air to moc vrtiti bez stekanja (windows sindrom) )
Moram biti iskren air mi je ljepsi ssd me kopka jos i sad jedino limit od 10000 kn nije mi dozvoljavao bas previse mogucnosti.
Sve mi se je poslozilo kad sam nakon pocetnih updatea pokrenuo svoj novi mac i on se digne za manje od 30 sec. paf veliko iznenađenje. Asus istina nakrcan progrmima i win 7 ultimate plus antivirus preko 2 min ali to je bila zver od lapa (preko 8k kuna)
Sad citam da macove samo poklopite bez gasenja to na win do jutra popapa bateriju ko nista.A kad sam kod baterije najugodnije iznenađenje koje je moglo biti i sto je najbitnije kod lapa nema onog neugodnog zagrijavanja barem na nekoj strani racunala.(volim ga imat u krilu;)
Evo toliko od mene za pocetak i oprostite na poduzem postu ali moje odusevljenje je preveliko i nisam ga mogao skratiti i ne podijeliti s Vama a nisam
ni zagrebao povrsinu (osvjetljena tipkovnica, brzina otvaranja aplikacija i sam osx
koji doduse ne mogu komentirati jer stvarno ne znam nista o njemu. Osnovne kombinacije tipki sam procitao ovdije na forumu a ostalo cu u hodu.
Jos jednom veliko hvala i pozdrav od flyck008