export mailova win - mail
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

export mailova win - mail

18.09.2011 | 13:13
dakle imac konacno stigao i u moju kucu i za sada sreci nema kraja

ono sto me trenutno muci nije konfiguracija macovoga mail klijenta nego kako prebaciti mailove ( a i iadrese ) iz Win Live Mail ( win 7 ) u maca

malo kopama po netu, pretrazio sam i ovaj forum ali nisam bas neke lude srece. ukoliko netko moze podijeliti iskustvo bilo bi krasno
18.09.2011 | 13:27
Ja sam to radio preko Thunderbird-a. Uvukao sam na WIN-u mailove i kontakte u TB i eksport, a na OSX-u sam napravio import. Onda ide lakše TB Mail na OSX-u. Naravno uvijek možeš preko Microsoft Entourage (to ti je Outlook ali za OSX). Kako se on plača, a TB je badava. Ako ne misliš dalje imati Entourage (Outlook) za mail klijenta na OSX, preporučam ipak Thunderbird.
  • User
  • Posjetitelj
18.09.2011 | 13:54
Najbolje ti je ovo što žabac kaže s eksportom u thunderbird kao brzinsko rješenje.

Ja sam svoje probleme rijesio tako sta sam si napravio GMail, isključio POP, uključio IMAP te si sve mailove sa stare T-Comove adrese prebacio u jedan folder na GMailu. Onda sam još namjestio preusmjeravanje pošte s T-Coma na GMail i sad lijepo sve imam syncano između nekoliko OS-ova i uređaja, a kad nisam na svom kompu opet svemu mogu pristupit preko weba . Malo je podulja procedura, ali najpraktičnija kasnije jednom kad je prvi put podesiš, jer svim mailovima dobiješ pristup čim podesiš mail klijent na novom stroju
18.09.2011 | 14:33
Da, imap je odlično rješenje. I ja imam gmail.com i još mail.com. I isto tako imam sinhronizirano gdje god gledao mail.
Zanimljivo je to da mail client u OSX-u sam složi sve postavke, samo trebaš upisati mail adresu i password.
Tak da uopće nije komplicirana ni duga procedura.

Što se tiće adresara, da - najjednostavnije rješenje je preko TB. Neznam da li možda postoji neka mogućnost exporta adressbooka u file koji ujedno podržava i OSX Mail...
18.09.2011 | 23:57
dragi moji ljudi ajde jos malo pomoci

kako sam odlucio mailove necu prebacivati niti u TB ili OSX mail. kako sam instalirao parallels sa win 7 onda dam tamo u outlook zagurao sve mailove iz bivsega outlooka "just in case". naravno taj mail klijent je neaktivan ali omogucio mi je vrlo jednostavan import a sadasnji mail nisam zakrcao sa milion starih mailova

no adrese....
dakle win mail podrzava export u CSV i VCF fileove

TB i OSX kazu za CSV fail da je file nije u redu, no oba uredno prepoznaju VCF ali kada u oba pokusam export nedaju mi ogucnost "select all". dakle import ide ali adresa po adresa..... pa pobogu necu valjda +600 adresa jednu po jednu
19.09.2011 | 00:23
Adrese, dakle, uvoziš u AddressBook, ne u Mail. Kreiraj jedan VCF file sa svim adresama i samo ga odvuci u prozor AddressBooka.
19.09.2011 | 08:30
joj spasio si me
ma ja jesam pokusavao import napravit u address book samo sam po naviknutoj win filozofiji isao krivim putem. uglavnom 3sec sa tvojim savjetom i sve radi

kada vas vec maltretiram ajde jos malo pomoci

imam folder u kojemu se nalaze razni dokumenti i recimo pet slika ( jpg ) , postoji li mogucnost da kada otvorim jednu da misem, kursorima ili...... pregledam ostale a ne da klikcem jednu po jednu

gdje mogu vidjeti verziju OS-a , velicinu harda, graficku, kolicinu RAM-a itd....
19.09.2011 | 08:53
ZAAK kaže:

kada vas vec maltretiram ajde jos malo pomoci

imam folder u kojemu se nalaze razni dokumenti i recimo pet slika ( jpg ) , postoji li mogucnost da kada otvorim jednu da misem, kursorima ili...... pregledam ostale a ne da klikcem jednu po jednu

gdje mogu vidjeti verziju OS-a , velicinu harda, graficku, kolicinu RAM-a itd....

Označi slike koje želiš pregledavati, dvoklik lijevom tipkom miša na bilo koju označenu fotku ili označi slike koje želiš pregledavati pa desna tipka miša na bilo koju označenu sliku, Open with, Preview (pretpostavka je da je Preview default aplikacija za pregledavanje fotografija).

Aplikacija System Profiler (nalazi se u mapi Application - Utilities) će ti dati tražene podatke
19.09.2011 | 09:34
ZAAK kaže:

Označiš fileove koje želiš pogledati i samo lupiš Space.
19.09.2011 | 10:16
Ne treba ni označavati sve slike, samo prvu i razmaknicu, pa prema gore-dolje sa strelicama. Ovo je zaakon u OSX-u.
19.09.2011 | 12:54
Ja sam stari-novi Mac potrošač, evo ima već preko 2 dana.
Jedan dio mailova sam riješio sa gmail IMAP-om.
Sada si pokušavam riješiti ove mailove koji su mi preostali u Thunderbird-u.

Vidio sam opciju u Mail-u da može direktno importirati iz Thunderbirda.
Da li je netko probao?
Izgleda mi drukčija procedura od onog kako ste opisivali.
  • User
  • Posjetitelj
19.09.2011 | 19:14
H2O kaže:
Ja sam stari-novi Mac potrošač, evo ima već preko 2 dana.
Jedan dio mailova sam riješio sa gmail IMAP-om.
Sada si pokušavam riješiti ove mailove koji su mi preostali u Thunderbird-u.

Najlakše ti je podesit taj GMail account isto u Thunderbirdu na staroj mašini, napravit novi folder/label na njemu i onda drag&drop-at u neki folder/label od IMAP računa sve stare mailove. Pričekaš da se uploadaju ovisno o količini i onda ih isto uvijek imaš pri ruci

Ako ti to ne igra, onda ti je najbolje iskopirat Thunderbird user folder sa PC-a na Thunderbird na OS X-u i vidit onda jel Mail.app može importirat
20.09.2011 | 18:51
ZAAK kaže:

Apple menu -> About this Mac.
22.09.2011 | 18:14
ajde ljudi moji da nastavim jos malo sa pitanjima

-instaliran parallels ( trial verzija ) i win7 na njemu, sve radi izvrsno. prilikom prvoga podesavanja parallelsa postavio sam da mi se win ne otvara kao novi"desktop" nego sam fino u gornjem desnome kutu ekrana imao win start izbornik ( ike sakriven u parallles ikonici )
od danas imam win 7 desktop kada upalim win 7, gledam sva podesavanja parallelsa pod preferences, options i ne kuzim.....

-kako u OSX-u "prozor" nekog programa, foldera..... povecati ( smanjiti ) n odredjenu zeljenu mjeru

-i na kraju safari i jabucnjak, safari ne pamti moju prijavu, svaki puta kada otvorim jabucnjak ponovno se logiram ( na 5-6 drugih foruma login je automatski )
22.09.2011 | 22:21
ZAAK kaže:
-kako u OSX-u "prozor" nekog programa, foldera..... povecati ( smanjiti ) n odredjenu zeljenu mjeru

Pretpostavljam da pitanje nije baš najbolje postavljeno jer je veličina prozora podešava kao i na svakom drugom GUI baziranom OS-u...?

-i na kraju safari i jabucnjak, safari ne pamti moju prijavu, svaki puta kada otvorim jabucnjak ponovno se logiram ( na 5-6 drugih foruma login je automatski )

Poznat problem koji se pojavio od Safari verzije 2.0. Drugi browseri nemaju problema s time. Jednog dana možda opet proradi i na Safariju...
01.02.2012 | 15:28
Meni preko Thunderbirda nije išlo pa sam kupio Outlook to Mac Mail za 14.95$ i sve je prošlo glatko, čak mi je posložio mailove bolje nego u Outlooku 2007.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 17 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO