10.10.2011 | 22:21
Dakle, treba mi jedna velika pomoc jer sam u nedoumici...
kupujem nesto prijenosno i htjeo bi MACBOOK...
mogu si priustit, a i sync sa ostalim uredajima u buducnosti icloud i ios5 mi golica mastu...
imam ipad 1 i 2, i4 3gs, i jako dobar PC...
Pocinjem raditi posao koji mi obuhvaca povremenu audio video montazu na poslu, radim je profesionalno, ali necu biti zaposlen kao montazer pa mi je svejedno, treba mi nesto kad uleti...
Zanima me sljedece...
- Macbook pro 15 ili 17 s obzirom da ipak 17 ima 3 kile + popratna oprema
- glossy ili Antiglare koji je koji i sta je bolje za montaze
- problem suzivota PCa i MACa tj kompatibilnosti ako ja montiram na MACu, da li ce moci koristiti to na PCu (ne znam koji format izbacuje uopce)
- da li je dobro uzeti odmah preinstall svega ili to kasnije uzimati preko mac stora ili kako vec (jel postoje uopce torrenti za te programe? *ako se smije pitat uopce)
- koliko je komplicirano prijeci sa adob paketa na final cut?
- da li bi mi preporucili u toj situaciji MAC ili laptopPC
- da li postoje 3d max, autocad i ostali 3D programi za OSX? (pretpostavljam da ima)
malo o piratu: (neznam da li je zabranjen)
* da li je moguce skinuti od negdje adobe pakete i ostalo
** koliko je zastupljen pirat na OSXu, i da li je potrebno imati adobe ako imas final cut? mislim za animacije, 3D, keyanje, "photoshop" i ostalo?!
idemo na drugu temu:
curi bi mi trebalo nesto prenosivo na cemu bi mogla imati office pakete, surfanje, koji film i muziku, s time da moze ubacit u photoshop kakvu sliku i radit sa njim (nista komplicirano, barem za kakvo peglanje slike i pripremanje za tisak - fotograf)
sta preporucate?
HVALA XD