01.02.2005 | 15:03
Hm...
na ovakvo pitanje ne bih se dvoumio --> Get a Mac
Naime, dosta dugo sam radio na PC platformi i u Avidu i u Premiere-u.... no, switcho sam, prije godinu i pol i nije protekao dan da mi je bilo žao ili da mi je usfalio PC, ili Premiere ili Avid ili bilo koji drugi program na PC-ju....
Po tvom postu, ja bih ti odgovorio ovako: Final Cut spada u software koji koriste profesionalci, a ne netko ko radi home video (iako izuzetaka ima), no svako ko radi na macu ima iLife pakt u kojem je sadržano sve od toga šta si nabrojio, uključujući i muziku i stvaranje muzike (za detalje pogledaj na Applovim stranicama, jer mi se ne da toliko pisati). Za tvoje potrebe editiranja video, sasvim je dovoljan iMac G5, bit ćeš sretan s njime i nakon par mjeseci češ se sam sebi čuditi kako si do sama uopće mogao raditi na PC-ju... Nema rušenja programa, nema nelogičnosti, da ti se mašina zamrzne bez veze i najvažnije NEMA VIRUSA!!! Spyweare na maca ne djeluje....
A ako se ikad odlučiš raditi nešt ozbiljnije s video, nabavit češ Final Cut i nastaviti raditi u njemu...
Pitanje vezano uz Final cut.... Bolji je za profesionalnu uporabu (kao što sam već spomeno), no ljudi koji te to pitaju najvjerovatnije nisu nikad radili ozbiljnije ni u jednom od tih programa, tako da im slobodno možeš pokazat SVOJE filmove koje si napravio u iMovie-u (dio iLife paketa) i svi će ostati WOW i PAf....
Nadam se da sam ti pomogao....
PS: GET A LIFE, GET A MAC --> nečeš požaliti i ponosno ćeš ustvrditi: nikad više PC i Winblowze