27.11.2011 | 19:27
Ne bih to nikom savjetovao za ozbiljan rad. "Radio super" je vrlo maglovita odrednica - to kod AutoCAD-a jako ovisi o tome što se točno u njemu radi, ali sve je to skupa kilavo. Iako Windowsi bolje rade u virtuali nego u native bootu (radi loših apple drivera), ali sve je to miljama daleko od normalnog rada u CAD okruženju.
Krešo, ja sam elektroprojektant i surađujem već godinama s desecima arhitekata. Velika većina radi u Archicadu i šalju eksportirane DWG podloge. One su, istina je, glomazne, natovarene nepotrebnim objektima (more layera, većina sadrži jedan ili dva minijaturna objekta, kao npr. horizontalne projekcije šarafa i zakovica na spojevima fasadnih elemenata i sl.) i jako zahtjevne za AutoCAD i stroj koji to vrti, ali nisam nikad naišao na problem s kompatibilnošću. Uvijek je, što se toga tiče, radilo super.
Evo, malo vrtim po odrađenim projektima. Od njih ukupno 80-ak od 2007. naovamo ima ih manje od 5 koji su očito nacrtani na starinski način, čisti 2D, u AutoCAD-u. Ostali su svi izgenerirani presjeci, pročelja i tlocrti na temelju 3D modela, što iz (većinom iz) ArchiCAD-a, što iz MicroStationa ili nečeg trećeg.
Ali, kako rekoh, ako baš baš baš inzistiraš na AutoCAD-u, imaš ga na Macu, ova zadnja verzija je ispravila dosta početnih bugova i problema. Provjeri u Recru, mislim da ne bi smjelo biti problema s tim da već kupljenu licencu prebaciš s PC instalacije na Mac instalaciju.