29.06.2012 | 20:48
Poštovana braćo po Macu,
naime donijela sam odluku o potpunom prebacivanju s PC-a na Mac. Čim novi Macbook Pro Retina bude dostupan u lijepoj našoj
bacam se u shopping, štednja je davno (jako davno) otpočela a i student sam koji mora konstantno nosit laptop sa sobom na fax i razne lokacije tako da o modelu nema govora.
Radno bih imala radnu stanicu i stolno računalo, ali sadašnja stil života mi to ne dozvoljava.
E sad, ono što mene zanima, postoji li ovdje netko od vas da ima iskustva sa novim AutoCADom za Mac. Studiram arhitekturu i ono što mi je
potrebno od software.a je ArchiCAD, 3ds, eventualno Rhino, Photoshop i AutoCAD. Iako bih ja najradije prešla u potpunosti na ArchiCAD, još uvjek sam jako ovisna o CAD.u radi
zahtjeva profesora i kompatibilnosti sa ostalim kolegama studentima koji su (i ostat će duže vrijeme) PC korisnici sa CADom.
Opcija stavljanja Windowsa na Mac nipošto ne dolazi u obzir, jer nemam namjeru tako skup i kvalitetan uređaj gušiti sa tim smećem od sustava (isprike ako se netko
našao uvrijeđen). E sad, ima li itko od vas ovdje tko ima CAD za Mac instaliran na svome MACu? Kakva su vaša iskustva? I ono najvažnije, da li je CAD verzija
za Mac kompatibilna sa onom od PC.ja? Dakle, da ja na svom .dwg projektu mogu raditi na Macu, te da se isti .dwg može uređivati i/ili pregledavati na nekom PC.ju?
Isto tako za Microsoft Office. Jako često radimo prezentacije u PowerPointu koje onda prebacujemo na glavno računalo (PC) na faxu, preko kojeg to ide na projektor?
Hoće li biti kakvih problema oko kompatibilnosti Microsoft Office.a na Macu s onim na PC.u?
Ispričavam se zbog možda malo konfuznog teksta i unaprijed zahvaljujem na pomoći