05.11.2012 | 01:27
danijelr15 kaže:
smayoo kaže:
To "grubo pomicanje sadržaja" u kinu nisam nikad (N I K A D) uočio.
Ova rečenica je zasigurno objektivno opažanje. Rečenički sklopovi poput "valjda ja to nisam uočio" po meni su subjektivna opažanja, a ne argumenti.
Naravno da nije objektivno opažanje (to ne postoji). Čemu taj cinizam? Upravo sam to i htio reći - da se diskusija svodi na razmjenu subjektivnih opažanja, a objektivnih argumenata - nema. Ti opažaš to "grubo pomicanje", a ja - ne. I? Where does that leave us?
reprodukcija filma se i "po doma", i u kinima svodi na digitalno dekodiranje bit streama i prikazivanje slika na digitalnoj opremi koja ionako može dati puno više fps, da je to potrebno). A nije.
Ovo je u potpunosti netočna tvrdnja. Kada bi to bilo točno onda bi se Hobbit i u našim kinima prikazivao u 48 fps-a. Tada bi i moja baka Larin izbor s digitalnog prijamnika gledala u 60 fps-a
Točno tako. Rekao sam - da je to potrebno - gledala bi tvoja baka Larin izbor na 60 fps. Ali, kako to nije potrebno...
ako se držimo da je 60 Hz = 60 fps-a.
Ne držimo se. Otkud ti pak to? To nema nikakve veze jedno s drugim (osim ako govoriš o CRT TV-u, a ne govoriš).
Čak nova Nokia Lumia 920 dolazi s mogućnošću prikaza 1080p sadržaja u 60 sličica u sekundi. Kad bih mogao vrlo rado bih ti demonstrirao razliku u prikazu, jedan monitor sa sadržajem od 24, a drugi sa 60 fps-a (bilo da se radi o filmu ili igrama).
Ta Nokia 920 dolazi već pola godine i nikako da dođe. I priča se da leti i na Mars, ali jbg, nikako da stigne u dućane...
Šalu na stranu, i tu se mogu upitati - zašto - i - kome to treba?
Da je objektivno uočeno da 24 slike u sekundi nisu dovoljne (što je standard na celuloidnoj vrpci još od gotovo samog početka filma), taj bi broj bio bitno povećan odmah u ranim godinama razvoja filma, a da ne govorimo o televiziji.
Logikom ove rečenice može se izvest analogija da se od razvoja modernog društva uočila potreba za kondomima njegova bi se uporaba povećala još u ranim godinama. Naprosto aspurdno budući da je korištena riječ
razvoj čije značenje pretpostavljam nije potrebno dodatno razjasniti.
Klasičan primjer eristike na djelu. Ispalio si nešto duhovito da skreneš pažnju s argumenta kojem nemaš pravog odgovora. Sorry. No pasaran.