07.05.2005 | 22:45
Postovani ljubazni znalci,
Vec dugo navracam na ove stranice i puno sam toga doznao a jos vise toga nisam razumio jer jos uvijek radim na PC-ju. Razloga je vise - koje jos nisam uspio rijesiti. No mozda nesto bude (mozda, jer mi se cini da se zemlja \"presporo\" okrece). No ipak se okrece pa dolazim s novim, jednostavnim pitanjem:
KOJA BI BILA MINIMALNA A KOJA OPTIMALNA OPREMA (OPIS I CIJENA) ZA LEŽERAN, POLUPROFESIONALAN (čitaj \"honorarni\") RAD U PHOTOSHOPU, S TIME DA U DOGLEDNO VRIJEME Mac-mašinu MOŽEŠ OPTIMIZIRATI ZA NEKI AFIRMIRANI PROGRAM ZA ANIMACIJU (crtići i slično).
Malo sam gledao u okviru od 10.000 kn što bi se moglo složiti pa donosim par prijedloga za koje bih molio nekoga tko zna što radi da me razuvjeri, odnosno podrži. Evo tih prijedloga:
1.) Mac mini 1.42GHz / 1GB / 80GBHD / SuperDrive
+ 19\"monitor Iiyama mm904ut
2.) eMac 1.25GHz G4 / 17\"crt / 256+512 MB / 80GB / SuperDrive / ATI R9200 / KB (ovo znači \"tipkovnica\" u cjeniku?! a što znači kad piše CR? to pitam usput) + eMac Stand
3.) iBook 12\" 1.2GHz G4 / 1GB / 30GB / Combo (da li se može dobiti sa SuperDriveom?) /AirPort Extreme
+ 19\"monitor Iiyama mm904ut
Dakle, osnovno je da konfiguracija, i mozda neki drugi predlozeni monitor, rad u Photoshopu učine ugodnim (čitaj \"sa što manje čekanja\" dok se radi na ilustracijama najvise do 100-tinjak MB s pet do deset otvorenih layera, koristeći jednostavnije efekte).
Ako netko ima vremena, volje i znanja da mi odgovori bit ću mu iskreno zahvalan.