Trebam savjete
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam savjete

15.10.2012 | 20:56
Pozdrav, ja sam korisnik PC-a otkako znam za sebe nisam jos probao mac ali sad zelim jer sam u potraznji za kvalitetom..i u hardwerskom i softwerskom smislu...
Gledao sam puno o Macovima, googlao danima i odlucio sam se na kupnju ili MAcbookAir-a ili Pro-a, sada mi trebaju neki odgovori...dali se Air pregrijava ? Je li air u mogucnosti pokrenuti neke igre (sa windowsa- preko onog programa i koje..dajte mi vasa iskustva) mislim zanima me koliko je integrirana grafika HD 4000 dobra, tj.kakva su vasa iskustva sa njezinim performansama. Iskreno zelim Air jer mi je cool za pocetak. I molio bi neke preporuke za kupnju, neki web shop, pronasao sam iStore, iStyle, apcom ..moze i strane shopove samo da dovoze u hrv. Hvala!
15.10.2012 | 21:45
Lijepo od tebe da namjeravaš svičat, ali nije lijepo da nisi prije toga malo proučio kaj ima na tu temu. Krenul bum od kraja: NITKO iz vana ti ne bude dostavljal komp k nama; kod nas možeš kupiti komp samo od ovlaštenog dijela prodaje tj. mreže

A drugi, tj. prvi dio upita. Ja imam MBair prošlogodišnji model s grafikom HD3000 ali ti nemrem posvjedočit koliko je to podesno za igrice; NE PADA mi na pamet stavljat gore prozore.... Mogu ti samo reći da je komp na 10.7 NAJNORMALNIJE i bez ijednog trzaja vrtil Colin McRae rally for mac (na 10.8 igrica više ne radi, tj. grafika ne funkcionira kako bi trebala).
I sad na njemu znam zavrtiti indesign (CS4) i nema nikakvih problema; radi u poklopljenom stanju s eksternim monitorom.. Radi se o i5 procu na 1.7 Ghz s 4 GB rama...
Evo, nadam se da sam donekle pomogel...
15.10.2012 | 21:59
Da pomogo si dosta, sada barem odustajem od potrage za "stranim" shopovima. Vjerovatno cu kupit Air-a iz Apcoma. Sada ako moze samo prijedlog di da kupim, mozda je neko imao nekih problema sa apcomom ili nesto tako slicno.Koji "shop" predlazete?
15.10.2012 | 22:23
Svaki shop ti je dobar. Ja moje stvari kupujem u Rijeci kod Davora u Creativnom Odjelu, on mi je prodao moj prvi Mac i mi Mac-ci smo jako tradicijonalni, osim toga s Davorom možeš računati da si kupio stroj od naj mecovca u RH i čovjek će ti pomoći gdje god može. Samo u VIP-u i T-Comu ne bi kupio iz principa, a i ako ti se nešto sasadi imat ćeš sa njma najviše problema. Barem sam ja imao (IPhone).
15.10.2012 | 22:49
OK, hvala, ima neko mozda misljenje o tome da sacekam sa kupnjom svoga prvog Mac-a ili je sad pravi trenutak da ga "čapim" ?
15.10.2012 | 23:16
kupi ga sad, jer ako misliš ćekat da izađe nešto novo nećeš ga nikad kupiti.
16.10.2012 | 00:32
barem pričekaj event koji će biti krajem mjeseca. na njemu će biti objavljeni novi macbook pro sa retina displayom, vjerojatno i novi iMac kao i mac mini (naravno ovo su sve neslužbene informacije). Even je primarno (navodno) za iPad mini, ali šuška se o nadogradnji navedenih proizvoda također.

Što se Aira tiče. Ja sam imao prilike raditi na 11" modelu. Nije naravno za igranje jer se integrirana grafika ne nosi baš sa time najbolje. Može, ali kao PC gamer mislim da bi bio razočaran.

Koliko god želiš bolji H&S (kao što si napomenuo) oprezno kada je riječ o igranju na macovima. Većinu njih ne možeš tek tako nadograditi, a ako pogriješiš u startu neće ti biti lako to nadograditi.

Osobno mislim da Air nije za gamanje. Eventualno PRO serija sa dediciranom grafikom. Dobro razmisli jer Macovi su još uvijek dosta "zatvoreni" za razliku od ostatka strojeva na tržištu, a kod nas imaju popriličnu cijenu.

sretno!
16.10.2012 | 01:05
mozes se ti igruckati, ali to jednostavno nije gejmerski komp, i nema se sta tu puno raspravljati.
opcenito, ako su ti igre bitne, mac je prilicno losa investicija, jer ces za masinu koja ubija u tom polju ubiti i novcanik.
air je odlican izbor ako ti treba komp solidnih performansi koji je upakiran u vrhunsko i lako prenosivo kuciste.
za veliku vecinu korisnika vise je nego odlican, ali za gejmanje, 3d rendanje i slicne heavy duty zadace, radje macbook pro.
  • mileni
  • Posjetitelj
16.10.2012 | 02:03
Eventualno kupnja iMaca moze spasiti stvar. Ili jaceg macbooka. No opet, prevelika investicija da bi se igrao.
16.10.2012 | 07:47
Za igranje kupi neku konzolu. Shvatil bus koliko snage dobijes za saku novaca. MAC kupi za sve ostalo. Ja preporucam Playstation 3.
16.10.2012 | 09:28
Slazem se za Zabac. Kupis rabljeni PS3 sa chipom za 100-150 eura i pichi igre na 42"

A mac neka radi sve ostalo. I svi sretni
16.10.2012 | 15:50
Imam vremena za razmisljanje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 19 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO