06.11.2012 | 18:12
Bok svima,
Novi sam član na forumu te se nadam da ću na njemu i dalje ostati kao vlasnik Apple notebook-a
.
Ukratko zainteresiran sam za jedan model :
MacBook Pro 13": 2.5GHz
Težina 2.0600
Procesor 2.5GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB on-chip shared L3 cache
Memorija 4 GB
Kapacitet 500 GB
Rezolucija 1280 x 800
Grafika Intel HD Graphics 4000
Dimenzije 2.41 cm x 32.5 cm x 22.7 cm
Ukratko, cjenovno (na firmu bi došao oko cca 1 000 eura ) je OK, malo što me smeta jest (zastarjela) rezolucija ekrana, ali mi odgovara omjer prenosivosti i lakoće nadogradnje osnovnih komponenti (op.a. koje su mi vrlo lako dostupne) poput HDD-a (SSD) i RAM-a (8/16 GB).
Akvizicija bi primarno bila za razvoj iOS aplikacija (MonoTouch & MonoDevelop For Android) te kao dodatno putno računalo odnosno „prva pomoć“ na konferencijama, putovanjima, godišnjem odmoru, ….
Koliko sam upoznat ova konfiguracija već u startu, bez nadogradnje, više nego zadovoljava potrebe za prethodno navedenu platformu razvoja.
S obzirom da već u ovom trenutku imam popriličan broj razvoja (projekata) za .Net platformu (WPF, Silverlight, WCF, održavanje ASMX ws-ova) kroz VS2012, te čestu potrebu za posezanjem prema Toad-u (Oracle, PL/SQL) volio bih da na istom računalu (Macbook Pro/ VMware-Fusion-5/Win 7) mogu po potrebi nešto od navedenih aplikacija pokrenuti i odraditi a da to ne bude „blato“ ili neupotrebljivo.
Znaći, prvenstveno me zanimaju iskustva u sličnoj konfiguraciji upotrebe Macbook-a, koliko je to stvarno upotrebljivo za kvalitetan rad (obje platforme, Mac X iOS/Win 7.Net).
Ovaj Macbook mi ne bi bio primarni razvojni notebook (osim za iOS) već dodatno računalo koje bih rado iskoristio i za postojeće projekte.
Hvala unaprijed svima na odgovorima i komentarima.
Lijepi pozdrav
Tonći