23.07.2005 | 11:10
Prezentacija u QT-u se uredno vrti na žućkastom \"Plivinom\" Gossameru (donacija) pošto sam je iznova eksportirao iz Keynote-a i među ponuđenim postavkama odabrao CD-verziju. No pojavili su se slijeći problemi:
Prvo: Nikako da vani dobijem zvuk!... Na Miniju zvuk uredno prati animaciju, a na Gossu ne sluša. Možda sam kod eksportiranja iz Keynota neku postavku zaboravio uključiti? Ili treba zvuk uključiti na samom kompu? Na Gossu je OS 9.2.2, a QT 5. Ima 320 MB RAM-a i 6 GB HD... Primijetio sam da Keynote zasebno ekstrahira zvučni zapis (podlogu) i da bez tog \"dodatka\" animacija neće imati zvuka. Pokušao sam stoga zasebno uključiti animaciju (u zasebnim prozorčićima) i zvučni zapis ali zvuka nema.
Drugo: Također sam primijetio da mi se prebrzo mijenjalu slajdovi, odnosno kratke rečenice koje prate fotografije. Istina u \"Playback Control\" odabrao sam \"Self-Playing Movie\" ali nisam dirao ponuđene postavke
za Slide Duration: 5 sec.
za Build Duration: 2 sec.
(za \"Repeat\" sam stavio: Loop, i to je O.K. jer se treba neprestano vrtjeti)
Koji su optimalni intervali za izmjenu fotki/teksta na prezentacijama, odnosno što se podešava s opcijom Slide a što s Build?
Zahvaljujem na odgovoru onome tko zna i ima vremena.