07.05.2004 | 11:47
Ljudi moji!??!?! Odakle ti uopće ideja video-kameru spajati USB-om? )) To je kao da u benzinca tankaš benzin, pa se javljaš da ti auto ne pali!
Miomika je to pitao onako u šali, a sada vidim da on ima puno više iskustva s početnicima - meni ne bi niti palo na pamet da će se netko sjetiti to napraviti i očekivati da stvar radi.
Znaš da je propusnost USB-a takva da ne bi prošao niti video daleko manje rezolucije od one koju ima DV. Dakle, USB na video-kamerama služi samo za prebacivanje stand-still fotografija kod kamera koje to podržavaju, a onda se to radi s iPhoto ili Image Capture.
Pouka: na Macu je sve zaista plug & play, ali nekakve osnove osnova čovjek mora znati. Barem pročitaj onaj najosnovniji Read Me ili Help - sigurno je opisano kako se spaja kamera - ili pitaj na Jabučnjaku, ali nauči detaljno opisati problem. Pravilo je uvijek navesti točno stroj o kojem se radi, konfiguraciju, verziju OS-a, softvera, koji se kablovi koriste itd... da si sve uredno opisala dobila bi odgovor već u drugoj poruci.