Sony kamera i iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sony kamera i iMac

06.05.2004 | 17:26
Imam panter sistem na imac-u ne mogu instalirat driver za sony videokameru za obradu filmova, ima li netko te drivere i di se mogu skinuti???

Imam dosta problema sa ovim sistemom jeli to do sistema ili do firme za ugradnju software-a jer mi ne znaju umrezit dva kompjutera???
06.05.2004 | 17:57
Ako je sve instalirano kako treba, a najvjerojatnije je, uštekaš kameru i pokreneš iMovie ili FinalCut i to bi bilo to. Ne trebaju ti nikakvi posebni driveri za kameru. Mac ti je pametan stroj.

Kaj se tiče ovog drugog, nisam ti previše kompetentan dati odgovor, ali mogu probati.
Pitanje je da li umrežavaš strojeve direktno ili preko HUBa. Ako su samo dva (i ako su Macovi) trebaš samo "crossover" kabel te podesiti IP adrese pravilno i sve radi ko beba. Na taj način ja spajam Maca i IBM-a sa XPom.
Ako ide preko HUBa, stvar sa IPima je ista, pravilno posložiti adrese, ali je pitanje da li firma ima dobre kablove.
I još mene nešto interesira. Koja je to firma koja ugrađuje software za umrežavanje dva kompjutera???
06.05.2004 | 18:09
Ja uključim kameru u kompjutter po pravilima ali kad startam imovie on ne prepoznaje kameru. Može li biti problem u tome sto su instalirana dva sistema, a u nižem sistemu ne mogu startat kompjuter samo gga virtualno podiže kada palim jedan od starijih programa.
Može li se niži sistem instalirat tako da se i može pri startanju izabrati sistem???
06.05.2004 | 18:22
Ne bi smjelo biti. I ja imam instaliran system 9 a nemam nikakvih problema.
Aj napiši koja verzija OSa, koji iMovie... pa lijepo da vidimo o čemu se radi.
06.05.2004 | 18:30
osx verzija 10.3.3 i 9.0 su sistemi Imovie 4, inače firma koja je to instalirala i koja bi to trebala znat i umrežit je Lama!!!!!! je li kome poznata....
06.05.2004 | 18:52
Koliko ja znam Lama je životinja koja pljuje.
Šala. Prema ovome što si napisao preostaje samo jedno: jesi li uključio kameru?
06.05.2004 | 21:33
Ne postoji "driver za videokameru", sve mora raditi samo od sebe. Ako ne radi - ili je kamera pokvarena ili je kabel neispravan ili je pokvaren FW port na stroju. Postoje i neke male šanse da baš ta kamera nije podržana, ali to nisam uživo nikada sreo.
06.05.2004 | 23:04
Cvik...dal si je povezao s s FireWire-om ili USB-om???
07.05.2004 | 11:24
PovezanA sam s usb-om i kamera je uključena (ha, ha jesan plava ali...) ali kompjuter ništa ne pripoznaje, kaže da kamera nije priključena
07.05.2004 | 11:47
Ljudi moji!??!?! Odakle ti uopće ideja video-kameru spajati USB-om? )) To je kao da u benzinca tankaš benzin, pa se javljaš da ti auto ne pali!

Miomika je to pitao onako u šali, a sada vidim da on ima puno više iskustva s početnicima - meni ne bi niti palo na pamet da će se netko sjetiti to napraviti i očekivati da stvar radi.

Znaš da je propusnost USB-a takva da ne bi prošao niti video daleko manje rezolucije od one koju ima DV. Dakle, USB na video-kamerama služi samo za prebacivanje stand-still fotografija kod kamera koje to podržavaju, a onda se to radi s iPhoto ili Image Capture.

Pouka: na Macu je sve zaista plug & play, ali nekakve osnove osnova čovjek mora znati. Barem pročitaj onaj najosnovniji Read Me ili Help - sigurno je opisano kako se spaja kamera - ili pitaj na Jabučnjaku, ali nauči detaljno opisati problem. Pravilo je uvijek navesti točno stroj o kojem se radi, konfiguraciju, verziju OS-a, softvera, koji se kablovi koriste itd... da si sve uredno opisala dobila bi odgovor već u drugoj poruci.
07.05.2004 | 11:56
PovezanA sam s usb-om
Za istač?
07.05.2004 | 11:58
Znaš da je propusnost USB-a takva da ne bi prošao niti video daleko manje rezolucije od one koju ima DV. Dakle, USB na video-kamerama služi samo za prebacivanje stand-still fotografija kod kamera koje to podržavaju, a onda se to radi s iPhoto ili Image Capture.

nije istina... sa dvd kamere preko usb mozes prebaciti cijeli video capture u iMovie... bez problema .. i to sam radio sa sony camerom.. ona i dolazi sa takvim cabelom...

cvik... ajd probaj pokrenuti toast?!.. ako toast ne prepozna tvoju cameru onda nesto stvarno nije u redu... toast im tu sposobnost da skine sav materijal sa camere napravi menu i isprzio na dvd bez da to bacas u imovie.. pa ako on ne skuzi cameru onda je ili poprilicno star (losa isprika) ili nesto hardwerski ne valja... napisi koja je camera
07.05.2004 | 12:07
u svakom slucaju ako si iz zg... imam ti firewire cabel za sony camere.. ici ce ti brze... ako dv camera onda imam i citac kazeta... a dalje moze ici na bete ili dvd...
07.05.2004 | 12:14
Jedino što je dakle i bila namjera je skinit par slika sa kamere ali ni iphoto nije pripozna kameru.

Usput: vrlo sam zahvalna na "pouci".....
07.05.2004 | 12:26
koja ti je camera?!... bez tog detalja je malo teze pricati
07.05.2004 | 12:49
E melloyello
nisan iz zg ali svejedno zahvaljujem, a što se tiče kamere to je Sony digital8 dcr-trv250E
07.05.2004 | 14:22
malo mi je nevjerojatno ali za tvoju kameru nema nista pametno sto se maca tice... ili bi trebala raditi bez problema ili ne bi uopce trebala raditi... jel imas kakav soft za maca na cd-u?
07.05.2004 | 18:17
Ovako Cvik........."ostali" tu mislim na non Apple korisnike i ostale servisere, FireWire standard zovu "iLink"....sigurno ti uz kameru NIJE isporučen FireWire kabel...Inače, radi se o FireWire kablu 4-6, e njega kupi bilo gdje (negdje di se prodaje PC oprema i sl.), imaš na kameri mali ulaz, uključi kameru, spoji kameru s kompjuterom ,stavi kazetu ako treba i podesi na "PC mode"..i to je to!!!!! preko iMovie-a češ imati i online snimanje, može ti "pocicati" sve filmove ko klipove, a možeš je koristitit za Video konferenciju u iChat-u.

Što se tiče fotki, tu neznam puno, mislim da će sve biti bolje ako povežeš s FW kablom i upališ iPhoto. ako ti i to ne radi, poveži je s USB-om i pogledaj kad staviš kameru u "PC mode" dal ti se na Desktopu pojavi ikonica (bijela). Ako da, to ti je device/volumen, odnosno recimo to ovako.......To je ko neki folder i unutra su ti spremljene slike, probaj locirati slike ručno i ručno ih ubaci u iPhoto.....

Sretno!!
07.05.2004 | 19:34
Melloyello neš' ti prebacivanja DV videa s USB-om, ima da se oteliš. To ne može biti real-time, uređaj nije kontrolabilan, a vrlo bih se začudio da iMovie želi tako direktno raditi - vjerojatno moraš stvar prvo manualno iskrcati na disk...

Dakle, ne muljate curu nego neka lijepo kupi FireWire kabel i radi kako treba.
08.05.2004 | 00:16
ovo za iskrcavanje na Desktop, mislio sam na Fotke
10.05.2004 | 11:02
davore... znam da se otelis... ali kad ta kamera dolazi iskljucivo sa usb kabelom... i nisam siguran da li podrzava firewire
10.05.2004 | 11:28
DV kamera koja nema FireWire? To još nisam vidio. To bi bio potpun tržišni promašaj.
10.05.2004 | 11:55
digital8 dcr-trv250E .. pogledaj recenzije i vidjet ces
10.05.2004 | 15:24
Ima firewire samo nema kabel standardno

Manufacturer's product description

The DCR-TRV250E delivers all the benefits of Digital8 recording quality in a smaller chassis. And with the USB streaming feature, you can turn your camcorder into a video conferencing tool or webcam. Stream live and recorded moving video to a PC via USB! Make your own digital-quality movies. Stream and share content. This remarkably value-priced unit delivers amazingly crisp and clear Digital8 video, which allows you to transfer video to your personal computer via its iLINK DV input/output [(iLINK DV interface cable sold separately).
10.05.2004 | 16:22
eto...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 27 minuta
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO