Apple TV sa titlovima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV sa titlovima

29.03.2013 | 21:23
Pozdrav, novi sam član ovog foruma i jako mi je drago što sam se učlanio, nisam siguran posotji li ovaj post igdje pa ga necu odmah pisati. Ali ako hocete, htio bih napisati koju rečenicu o programu s kojom sam uspio ubaciit titlove i cover art s lakocom za filmove na apple tv. znaci nisu 'zapečeni' na video datoteku nego se mogu s par klikova na apple remotu upaiti na apple tv. Pa mi javite!

Inace program je subler.
29.03.2013 | 22:12
Dobro nam dosao,napisi samo ako ti nije problem ubaci i koju sliku da se lakse snaci
30.03.2013 | 00:41
Moze, tijekom vikenda cu onda opsirni tutorial
30.03.2013 | 11:18
Evo znaci obecao sam kratki tutorial pa evo:

Znaci ovo provjereno radi na apple tv 3. generacije a ne vidim zasto ne bi radilo na prijasnjim.

Cesto gledam filmove na njemu na eng ali posto mi je eng materinji jezik ne trebaju mi titlovi, no gledao sam neke sci fi filmove( khm star wars khm) i nisam razumio sto govore vanzemaljci, pa sam krenuo istrazivat kako stavit titlove...

jedini nacin koji sam nasao je da se titlovi 'utisnu' u datoteku ali ih tako nije bilo moguce maknuti tijekom gledanja filmova kao sto je slucaj sa kupljenim filmovima na apple tvu ( imam ih par kupljeno jer sam isprobavao)

Znaci, neki vec znate, ako gledate kupljeni ili rentani film sa iTunes store drzite dugo centre button na apple remote i prikaze vam se meni poglavlja filmova te closed captions( to su titlovi). To je upravo sto sam htio na mojim skinutim filmovima, tj. ripanim dvdovima.

Naime, nasao sam odlican mali programcic kojim je moguce stavit titlove tako da nisu utisnuti u videodatoteku, to se zove mux subtitles(aktiviraju se pomocu centre button-a) ako se ne varam (molim ispravak ako sam u krivu). E pa, koliko sretan ja bio s mojim pronalaskom, otkrio sam da moze i odmah prepoznat film pa vam ubaci i sve info detalje i cover art!!! Pa na kraju izgleda ko da su svi filmovi kupljeni s iTunes Store-a.

1. skinite subler http://code.google.com/p/subler/ odite na downloads tab i skinite prvi zip file. Vjerujem da znate instalirat, odnosno ni nema instalacije samo ga upalite.

2. Izaberite film ( ja sam koristio film u mp4 formatu, pise da moze i mkv, ali to nisam probo jer nisam skidao takve datoteke pa neka netko to proba pa javi)

3. skinite s neta .srt datoteku s prijevodom

4.otvorite subler( to vec sigurno jeste), ali nece vam se nista prikazat, u docku ce vam samo biit upaljeno, ne brinite, samo gore u status baru stisnite file > open i izaberite koji cete video procesirat.

dobit cete ovakav prozor [img size=150][/img]

5. sada cemo staviti info i poster( to ne morate, samo ako zelite);
kliknete na ikonu gore desno, ikona sa povecalom, on vam nade koji je film, ako nije tocan on vam nudi vise opcija, npr. meni je the terminator sada otvoren i nudi mi sva cetiri dijela, pa izaberite narovno onaj koji vam treba...

za album art ce se naknadno pojaviti dropdown window i onda izaberete zeljenu sliku.

sada, metadata, artwork su vam ispunjeni., onda odite na other settings.

6. Na other settings stavite pdo media kind onaj tip koji zelite da se pojavi u iTunes U, ja stavim Movie, jer zelim da mi se tako pojavljuje. Content rating stavite sto hocete, a pod HD stavite rezoluciju koja vam je pa da zznate kada kasnije gledate na apple tv-u. to bi bilo to od ovog dijela, a sada cemo staviit titlove.

7. odite na plus ikonu, tamo ce vam se otvorit file browser, odaberite .srt koji vam odgovara i stisnete ok, opet ce se pojaviti neki prozor, samo stisnete add. i to je to. ako stisnete pojedinacno video track, audio i subtitle track imate neke pojacane opcije, ali nisam se zamarao jer mi netreba, ali cu s vremenom pogledat sto se tu moze, mislim da bi jedino valjalo povecat titlove jer su malo mali na velikom ekranu.

8. stisnite file, save as, i spremite datoteku tamo gdje hocete. ona se meni spremila u .m4v to je znaci itunes codec koji vam prikaze sve sto smo sada ubacili.

Eto malo se oduzilo, moguce da je jako i nejasno jer se neznam izrazavat, ali samo nastavite s pitanjima ako nesto stvarno nije jasno.

Isto tako imajte na umu da sam ja konvertirao iz mp4, nisam jos probao mkv ali vam javim kada se dokopam toga.

I nisam znao ubaciit vise od ijedne slike tako da se ispricavam!

stefanjos
Screen_Shot_2013_03_30_at_10.png
09.07.2013 | 22:52
Ovo radi odlično +1!
10.07.2013 | 12:46
Hvala na feedbacku

I da, ako nisam spomenuo, radi odlicno i s mkv datotekama, takoder, ako vam je zvuk u 5.1, namjestite da je passthrough, inace na 2.0 sustavima nece uopce raditi.

LP
30.12.2013 | 22:02
Pa tebi treba dati medalju,
Dajte ovo negdje naljepite,
Pa sad samo da tako uređenu medijateku spremimo na synology nas i da je itunesi i dalje vide, a i apple tv (to ne znam kak se radi) ovo je sjajno!

Hvala!!!

I ja sam novi na forumu, bas mi se svidja, idem sad na imac pitati za savjete, obzirom da sam do sada na pcu bio....ne snalazim se najbolje.

Edit:kako s 5.1 zvukom? Sve skidam mkvove u hdu i dtsu, pa bih to zadrzao, ako ide preko itunesa....
31.12.2013 | 00:09
Moze i 5.1, samo moras u subleru odabrati kada ubacujes film da je zvuk passthough i to je to. na preko receivera bis trebao odmah vidjeti da je 5.1. javi ako bude problema
29.03.2015 | 11:51
Od juce sam clan. ...Hvala na prijemu.
Program radi odlicno...
Hvala Stefanjos
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 38 minuta
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO