Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

28.11.2024 | 06:52
dpasaric kaže:
Na kraju je ispalo da ona ICBM (IRBM) raketa nije imala niti konvencionalne bojeve glave, to je bio čisti prazni "demo", a šteta koju je napravila je relativno mala i isključivo od sirove kinetičke energije samih projektila. No, krasno...

Nadam se da je na zapadu poruka primljena.

... ili su zaduženi za pripremu rakete povukli mulj i zaboravili staviti bojevu glavu/glave
28.11.2024 | 07:40
dpasaric kaže:
Na kraju je ispalo da ona ICBM (IRBM) raketa nije imala niti konvencionalne bojeve glave, to je bio čisti prazni "demo", a šteta koju je napravila je relativno mala i isključivo od sirove kinetičke energije samih projektila. No, krasno...

Ne razumijem što pod time misliš da se nadaš da je poruka na zapadu primljena?
Zašto se po tebi ova poruka razlikuje od onih koje svakodnevno i intenzivno šalju gotovo tri godine!?
28.11.2024 | 08:44
JOHN kaže:
dpasaric kaže:

Ne razumijem što pod time misliš da se nadaš da je poruka na zapadu primljena?
Zašto se po tebi ova poruka razlikuje od onih koje svakodnevno i intenzivno šalju gotovo tri godine!

A kad su srušili onaj avion prije 10 godina? A kad su otrovali Ukrajinskog predsjednika? A kad su otrovali sve one svoje disidente po Engleskoj? Ili kad se miješaju u sve moguće izbore i referendume po svijetu? Ili kad su pokušali državni udar u Crnoj Gori? Kad režu podvodne telekom kablove?

Poruka je mi možemo sve, vi ne smijete ništa jer je to eskalacija.

Ja se ne bi previše uzbuđivao oko onog ICBM ćorka jer je to nova stvar aktivirana u zadnjih 6 mjeseci i Putin je jedva čekao to pokazati. Znači nije to napravio zbog Storm Shadowa. On je bio sad zgodan povod a da ga nije bilo Putin bi našao i neku drugu priliku da pokaže svoju novu igračku.
28.11.2024 | 09:16
dpasaric kaže:

Kao što sam i napisao 22.11. "..Jer mogli su poslati te dummy bojeve glave i na Kijev, pa di padnu padnu.
Ima i kratka snimka što je preostalo od jedne takve glave.."
28.11.2024 | 09:44
Bertone kaže:
dpasaric kaže:

... ili su zaduženi za pripremu rakete povukli mulj i zaboravili staviti bojevu glavu/glave

Nedostajao im je čip iz veš mašine koju ekipa na frontu nije ukrala!
28.11.2024 | 09:48
[quote="IgorD" post=227898]JOHN kaže:
A kad su srušili onaj avion prije 10 godina? A kad su otrovali Ukrajinskog predsjednika? A kad su otrovali sve one svoje disidente po Engleskoj? Ili kad se miješaju u sve moguće izbore i referendume po svijetu? Ili kad su pokušali državni udar u Crnoj Gori? Kad režu podvodne telekom kablove? Poruka je mi možemo sve, vi ne smijete ništa jer je to eskalacija.

Sve ovo što si rekao stoji, ali kvaka je u dvostrukim mjerilima. Zašto bi oni pristali na svijet dvostrukih mjerila u kojem oni moraju igrati by the book, a druga strana može biti globalni kauboj? Jer za sve nabrojano možeš navesti barem pet gorih stvari koje je činio zapad. I svaka priča počinje od toga.
28.11.2024 | 10:15
smayoo kaže:
smayoo kaže:
Dakle. Ili citiraj, ili se ispričaj. Dok ne učiniš jednu od te dvije stvari, nećeš više ovdje nijedan post objaviti. Nađi si drugo mjesto za ispucavanje frustracije.

Moje isprike svima koje su moji postovi uvrijedili. Ovo je iskrena isprika i nije iznuđena i nema veze s daljnim upisima u ovoj temi, tek toliko da ne mislite da je isprika, problem. Pišem kako pišem, iskreno i bez ikakvih figa u đžepu, sad kako se to prima i da li nekom paše ili ne i da li je točno, to je druga stvar. Svi mi imamo crvene linije, kad za bijele nemaju svi novaca.
28.11.2024 | 11:41
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
smayoo kaže:
Dakle. Ili citiraj, ili se ispričaj. Dok ne učiniš jednu od te dvije stvari, nećeš više ovdje nijedan post objaviti. Nađi si drugo mjesto za ispucavanje frustracije.

Moje isprike svima koje su moji postovi uvrijedili. Ovo je iskrena isprika i nije iznuđena i nema veze s daljnim upisima u ovoj temi, tek toliko da ne mislite da je isprika, problem. Pišem kako pišem, iskreno i bez ikakvih figa u đžepu, sad kako se to prima i da li nekom paše ili ne i da li je točno, to je druga stvar. Svi mi imamo crvene linije, kad za bijele nemaju svi novaca.

cariblanco naš dragi, sve ti je oprošteno samo deri i dalje, nedaj da te smetnu s puta.
28.11.2024 | 12:45
cariblanco kaže:
smayoo kaže:
smayoo kaže:

A oko čega se točno ispričavaš? Nisam uspio poloviti na koga si upirao, osim općenito na one neistomišljenike koji mogu biti na forumu, a isto tako i izvan foruma odnosno bilo gdje na kugli zemaljskoj. Malo djetinjasta situacija za ovaj forum……ili kako se veli…..puno bakica kilavo dijete(forum)!
28.11.2024 | 14:58
dpasaric kaže:
Zašto bi oni pristali na svijet dvostrukih mjerila u kojem oni moraju igrati by the book, a druga strana može biti globalni kauboj?

Ne moraš biti đavji odvjetnik al pustimo to, rasprava je oko toga da zapad čačka mečku a rusija bi kao bila miroljubiva. To je tvoj link od neki dan.

dpasaric kaže:
Putin is showing restraint. He wants diplomacy, not nuclear war. But the West continue to poke the bear.

A zapravo Rusija je ta koja non stop čačka od kad je Putin na vlasti. Uopće ih ne treba izazivati jer Rusija je ta koja izaziva sa i bez povoda.
28.11.2024 | 16:11
dpasaric kaže:

Nedostajao im je čip iz veš mašine koju ekipa na frontu nije ukrala!

E to, znaš da je za vrijeme pandemije bila nestašica čipova
28.11.2024 | 16:13
cariblanco kaže:
... Svi mi imamo crvene linije, kad za bijele nemaju svi novaca.

Drži se ti crvenih, od bijelih nakon nekog vremena počneš piskutavo pričati
28.11.2024 | 20:11
Zanimljivo,

sad Economist misli da bi Rusija uskoro mogla bit u banani:

x.com/officejjsmart/status/1861832237689479506

> If panic occurs now (and it can happen simply due to fear among the Russian population, say, through social media rumors), everything could collapse in a matter of days.”
28.11.2024 | 23:26
Neki britanski političari više vjeruju Putinu nego svom premijeru. Nisam iznenađen.

www.youtube.com/shorts/Rrqf5zPsltk
28.11.2024 | 23:34
dpasaric kaže:
Neki britanski političari više vjeruju Putinu nego svom premijeru. Nisam iznenađen.

www.youtube.com/shorts/Rrqf5zPsltk

Nisu ni neki na forumu iznenađeni što ti nisi iznenađen

Sorry, morao sam, danas mi je cijeli dan veseli
29.11.2024 | 00:30
Bertone kaže:

Prevladale bijele linije, ha
29.11.2024 | 00:45
Gjuroo kaže:
Bertone kaže:

Bijele linije, bijeli miševi, tako svejedno, dok god je veselo
29.11.2024 | 03:08
dpasaric kaže:

I ja vjerujem Putleru da bi nas najradije sve potamanio da ne smetamo njemu i njegovoj kliki da punim plućima uživaju u blagodatima kakve već život može pružiti.
29.11.2024 | 06:25
Gjuroo kaže:

Me ne, više naginjem votki,... Lastane jesam li i ja rusofil zbog toga?

Vanjuška kaže:
Bijele linije, bijeli miševi, tako svejedno, dok god je veselo

Eto, mudro čovjek zbori,... glas razuma (i/ili iskustva)
29.11.2024 | 09:26
Why do Russians journalists like Apple Computers?
No windows.
07.12.2024 | 01:41
08.12.2024 | 18:31
mozda bas i nije za ovu temu, a mozda i jeste.
i tako, pade Asad i pobeze, napustili ga prijatelji rusi. zasto i kako?
sad ce rusi izgubiti onu luku koja im je bila pomorska baza.
09.12.2024 | 14:20
Ender kaže:
mozda bas i nije za ovu temu, a mozda i jeste.
i tako, pade Asad i pobeze, napustili ga prijatelji rusi. zasto i kako?
sad ce rusi izgubiti onu luku koja im je bila pomorska baza.

Napustili ga Rusi jer jedva krpe resurse za svoj rat u susjedstvu, a kamoli da opskrbljuju i financiraju jos neki (logisticki puno zahtjevniji) sukob.

Pomogao je situaciji puno i Izrael koji je demontirao Hezbolah koji bi 100% utrcao u ovaj sukob i znatno pomogao rezimu.

Asad je diktator i ratni zlocinac, ali niti ovi sto ga smjenise nisu bas cvjecke

Bice tu jos zanimljivih desavanja...
09.12.2024 | 15:57
puno je tu zanimljivih i interesantnih stvari, a izgleda ce tek biti. sirija tek sad ulazi u zonu nestabilnosti, ko ce sad da preuzme vlast.
a rusi gube pomorsku bazu tamo, kombinovano sa zatvaranjem bosfora za njh, bice zaista svedeni na regionalnu silu.
tako da se putinu i zuri da se pocnu neki pregovori, od trampa nece biti neke vajde po svoj prilici.
10.12.2024 | 08:42
Nezavisna novinarka dala sažetak situacije:

"So to recap:

Russia invading a country in the name of protecting security interests from perceived threats on its border = wrong, evil, worst thing ever.

Israel invading a country in the name of protecting security interests from perceived threats on its border = fine, normal."
10.12.2024 | 09:54
S te površne razine zvuči kao ispravno rasuđivanje, ali ipak nije. Ukrajinci nisu upali preko noći na ruski teritorij i napali nasumične civile te ih odvukli u neke svoje podzemne bunkere kao taoce, niti su lansirali rakete na ciljeve u Rusiji prije početka ruske invazije, niti su čak pokazali ikakvu namjeru da to naprave.
10.12.2024 | 13:02
S reddita: Croatian M-84 (T-72 variant) on the way to Germany to be donated to Ukraine. All together 30 tanks and 30bmp-s will be delivered.

Vijest je zanimljiva a zanimljivi su i komentari. Uvijek neke kontroverze.
10.12.2024 | 14:31
Izrael je usao u pogranicno podrucje Lebanona kako bi dosao u posjed tunela koji se kopaju iz Lebanona u Izrael. To se sada minira, zatrpava, urusava. Skupa sa oruzjem i opremom koju je Hezbolah tu skladistio.

To je definirana vojna operacija sa jasnim ciljem. Limitirana na taj pogranicni dio.

Porediti to sa "specijalnom vojnom operacijom" kojoj je cilj da unisti neke fiktivne naciste, razoruza cijelu jednu vojsku, zatvori izmisljene labove i tko zna sta jos ne, je u najmanju ruku neozbiljno.

To je isto kao kad USA razvali drzavu na bliskom istoku, svrgnu diktatora i zele nazor da uvedu tim ljudima demokraciju. Ne shvatajuci da 90% tih drzava ne zna fukncionirati ako nema cobana sa cvrstom rukom da drzi red.

Zato iza takvih operacija ostaje kaos i desetljeca gradjanskog rata. Sto i Siriju ceka.

Ne opravdavam izraelske brutalne metode, ali ovo sto Izrael radi ima glavu i rep. Nitko njihove protivnike ne poznaje bolje od njih i vjerujem da sve sto rade ima svoje zasto.

Oni ce do svog cilja doci, a Rusija ocigledno nece...
10.12.2024 | 22:30
IgorD kaže:
S reddita: Croatian M-84 (T-72 variant) on the way to Germany to be donated to Ukraine. All together 30 tanks and 30bmp-s will be delivered.

Vijest je zanimljiva a zanimljivi su i komentari. Uvijek neke kontroverze.

Znači mi plaćamo porez, a onda netko odluči pokloniti 30 naših tenkova drugoj ne-NATO državi i to u unaprijed izgubljenom ratu? Koliko ih uopće imamo da je 30 tenkova "ništa" i da ih možemo tako olako dati? M-84 je sjajan tenk, kolege u vojsci su ga voljeli, služio sam u slovenskoj tenkovskoj bazi, pa ih znam iz prve ruke. Inače, taj stroj i danas ima odličan odnos cijena/dobiveno.

A kada smo mi bili u ratu, onda ne da nismo dobili poklone, nego su nam dali embargo? I ako se dobro sjećam na kraju oružje nabavili dobrim dijelom od Rusa? Tko je tu lud?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 22 minuta
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, JOHN, Riba, smayoo, Anonimci (534)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO