Novi Magsafe konektor - loš?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi Magsafe konektor - loš?

29.12.2012 | 16:29
Čitam po netu da su ljudi jako nezadovoljni novim magsafe konektorom (MBP/R i MBA proizvedeni 2012 godine imaju taj novi tzv. magsafe2) jer je magnet preslab pa ispada svaki čas. Pišu da se ne da raditi s laptopom u krilu i sl. Isto se ljute i zbog povratka sa L-dizajna na T-dizajn (meni osobno ovo ne bi smetalo jer i sada imam T-dizajn magsafe na MBP late 2008).

Zanima me čuti iz prve ruke - što kažu korisnici koji imaju ovogodišnje laptope - kako se ponaša Magsafe2?
29.12.2012 | 16:55
Meni svakako više paše stariji model punjenja. Primjetio sam da novi megasafe puno lakše ispadne, to je istina, ali opet nije toliko značajno i ne dešava se toliko često.
29.12.2012 | 17:06
ja sam kupio dva nova, jer su mi kod starih kablovi otišli. I bolji su od starih. To da slabije drže nisam primjetio. Ali kablovi mi igledaju puno stabilnji.
29.12.2012 | 18:25
Čekaj, kako to misliš? Novi magsafe i stari magsafe nisu isti. Ne možeš novi magsafe konektor spojiti na stari Mac, niti obratno. Treba ti adapter.
29.12.2012 | 18:33
Ako pitanje ide meni, imam novi i star MBP. Pa uspoređujem čisto tako. Opaska loš je malo možda previše, ali da ispada lakše nego stariji, to stoji.
29.12.2012 | 20:41
Ne tebi, nego tino1.
30.12.2012 | 07:43
Ne treba ti adapter, isti su, ali su kablovi bolji. Kod starih (2008-2010) su kablivi mekši i na oba dva su mi se od izolirali, tako da sam kratko odlučio kupiti nove.
30.12.2012 | 07:45
Novi
punja___2.png
30.12.2012 | 08:03
Novi 2
punja___1.png
30.12.2012 | 08:05
Stari 1
Foto_8.png
30.12.2012 | 08:06
Stari 2
Foto_9.png
30.12.2012 | 08:55
store.apple.com/us/product/MD504ZM/A/mag...-magsafe-2-converter
Za što je ovaj konverter?
30.12.2012 | 09:05
Nemam pojma prvi put vidim. Mene bi to isto interesiralo.
30.12.2012 | 09:43
Tino, ti imaš magsafe1 konektor, dakle stari. To što si kupio novi napajač je jedna stvar, ali taj napajač ima stari tip konektora.

Novi magsafe2 konektor više nema u L izvedbi (kao na tvojoj slici "novi 2" ili "stari 2"), nego samo u "T" izvedbi (kao na tvojoj slici "stari 1", samo neznatno drugačijih dimenzija).

Konverter za kojeg Žabac pita je upravo to - da starim napajačem napajaš novi hardver.
30.12.2012 | 10:15
Meni nije jasno u čemu je razlika jer insam našao da bi negdje upozoravali kako se ne smiju mješati. Nisam ni našao dimenzije jednog i drugog.
30.12.2012 | 10:22
Novi je neznatno drugačijih dimenzija. Mislim da nikom nije jasno zašto su to išli raditi.

[img=http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/06/magsafecomparo.jpg]

Izvor: www.engadget.com/2012/06/11/apple-magsaf...le-power-connectors/
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.12.2012 | 11:10
Morali su ga stanjiti jer je novi MBP tanji od starog modela, no zašto su sa L prešli na T to samo oni u Apple znaju.
30.12.2012 | 11:30
Ovo sam sada tek skužio. I ako sam jednoj prijateljici nabavio kod Davora 15" Retinu i instalirao joj sve.
Pa šta ga nisu mogli smanjiti i bez da mu promjene dimenzije, imali bi mijesta? Ali onda nebi trebali adapter za 100 kn.
30.12.2012 | 11:38
Ovu paradoksnu rečenicu "Pa šta ga nisu mogli smanjiti i bez da mu promjene dimenzije, imali bi mijesta?" sam tek shvatio kad sam je pročitao: mislio sam, šta stari u tanjem MBP njie mogao stati.

Zvuči isto kao znak na kojemu piše: "Ignoriraj ovaj znak" ako ga ignoriraš postupio si po njegovoj zapovjedi i nisi ga ignorirao.
30.12.2012 | 12:43
Nisam dobio dojam da je preslab, nekad čak moram i čupati da bih ga izvadao van, magneti dosta dobro drže.
No slažem se sa tim da bi bilo bolje da je ostal L dizajn.
30.12.2012 | 16:46
Ja imam na airu stari. Dakle, ako je stal na air, onda ne vidim kak ne bi stal na nekaj drugo? Nego, pada mi na pamet nekaj drugo: kolko je širok konektor za iPhone5? Jel bi on mogel biti širok ko novi magsafe? Da to nije razlog za proširenje? Iako, mislim da se stari punjač MOŽE spojiti na novi komp, ali da ne ide u kontra smjeru.....
30.12.2012 | 17:52
Sank kaže:
Morali su ga stanjiti jer je novi MBP tanji od starog modela, no zašto su sa L prešli na T to samo oni u Apple znaju.

Zato sto je L debilan i ne sluzi svrsi. Kad sjedne u na mjesto , i ako netko potegne paralelno s kracom stranicom laptopa, bez problema ga srusi sa stola ili cega vec.
A T odmah ispada, a ako ga povuces paralelno s duzom stranicom laptopa, takodjer ispada, osim ako ti nije na nekoj skliskoj povrsini i krenes vuci jako polako. Al to iovako nije ciljana situacija.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.12.2012 | 19:59
@lukarak, tvoje objašnjenje ima smisla. T će se svakako otpustiti prije L, ali ako je to feature, zašto se onda ljudi bune po netu da ovaj lakše ispada? Malo sam zbunjen
30.12.2012 | 22:38
Očito se radi o subjektivnom dojmu. Ali moram priznati da mi nije palo na pamet ovo što je napisao lukarak, a zapravo je vrlo logično!

Djuro, nema baš nikakve veze s konektorom od iP5, iP5 konektor (tzv. "lightning" - jao, ljudi moji, ja bi stvarno zabranio marketing kao struku i kao djelatnost, a posebno bi im zabranio da sudjeluju u razvoju proizvoda i nadijevanju imena... ) je širok nekih 4-5 mm, sasvim tanak (<2 mm) i nije magnetičan, nego klasičan utični.
31.12.2012 | 08:58
Sank kaže:
@lukarak, tvoje objašnjenje ima smisla. T će se svakako otpustiti prije L, ali ako je to feature, zašto se onda ljudi bune po netu da ovaj lakše ispada? Malo sam zbunjen

Mozda novi T ima slabiji magnet. Tj magnet je na laptopu.
  • mileni
  • Posjetitelj
31.12.2012 | 14:22
Ne znam kakav je prijasnji konektor bio, jer nisam imao ni koristio MB do nedavno. No sa MS2 zaboravi laptop na koljenu, barem dok je prikljucen na punjenje.

I to mu je jedina mana. Sve ostalo radi kako bi i trebao raditi. Magnet je odlican, nemam problema sa istim, niti slucajnim iskopcavanjima MS2 konektora. Dapace, sve u odlicnom stanju
31.12.2012 | 15:10
Da, upravo na to se ljudi žale - da ne možeš više raditi na krilu i imati spojeno napajanje, jer stalno ispada. Sa starim MS to radi savršeno. Magnet je točno kako treba jak - dovoljno jak da ga drmusanje ne odpaja, a dovoljno slab da odmah otpadne kad netko/nešto cimne kabel.
  • mileni
  • Posjetitelj
31.12.2012 | 16:36
Jbg, rad na koljenu sa spojenim ms2 konektorom nije ugodan, jer vise se posvetim tome da se ne dodje do prekida napajanja nego samom poslu. No kad pozelim takav rad, radim bez konektora, kasnije samo na punjenje. Meni osobno ovo i nije nekakav minus, mada shvacam da dosta ljudi ovo muci
31.12.2012 | 17:27
smayoo kaže:

Djuro, nema baš nikakve veze s konektorom od iP5, iP5 konektor (tzv. "lightning" - jao, ljudi moji, ja bi stvarno zabranio marketing kao struku i kao djelatnost, a posebno bi im zabranio da sudjeluju u razvoju proizvoda i nadijevanju imena... ) je širok nekih 4-5 mm, sasvim tanak (<2 mm) i nije magnetičan, nego klasičan utični.

Nisi me shvatil; ja sam mislil na njegovu površinu presjeka; dakle, da eventualno rupa u kućištu laptopa i iPhonea bude ista kad se strojno obrađuje. Eventualno, danas sutra, na taj način bi iPhone mogel puniti preko MS isto kao i lap.... Ono, jedan punjač za sve; lap, iPhone, iPad, akumulator na autu itd.....

Stari adapter, onaj 30 pinski i MS nisu ni izbliza sličnih dimenzija, ali po slikama, koliko vidim, MS i iPhone5 bi mogli biti tu negdje pa nagađam....
31.12.2012 | 17:30
Ma ne, ni blizu. Rekoh - lightning je 4-5 mm širok, a magsafe je barem duplo. U debljinu je i 4-5x deblji magsafe.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO