31.01.2013 | 10:44
Temperatura jako ovisi o tome što se trenutno vrti, imaš li dodatni softver za kontrolu brzine ventilatora i koliko ti se prašine nakupilo unutra.
Drugu točku sam riješio s programom Fan Control kojega možeš skinuti s
www.macupdate.com/app/mac/23137/fan-control. On automatski mijenja brzinu ventilatora ovisno o temperaturi. Tu ne treba pretjerivati s brzinom, jer onda počne bučiti, a brzina od 1500-3000 rpm koja je kod mene je dovoljna za držanje Core temperature oko 70°C kod punog opterećenja, odn. 50-55 kad ljenčari. Kod postavki možeš podesiti minimalnu brzinu (stavio na najmanju dozvoljenu od 1000 rpm), min temperaturu kod koje se vrti tom brzinom (stavio na minimalno dozvoljenih 60°C) i max temperaturu kojom se vrti najvećom mogućom brzinom od 6000 rpm, a onda zvuči ko zubarska bušilica. Ja sam to stavio na maksimalno dozvoljenih 90°C, ali ako ti postigne tu temperaturu, onda ga gasi što prije i gledaj što je crklo.
Još uvijek se ne mogu čudom načuditi da uz postojećih 20-tak termičkih senzora to nije po defaultu podržano u OSX-u, nego za to treba stavljati 3rd party softver.
Za treću točku, ako vjeruješ da si ga u stanju sam otvoriti, očistiti i složiti natrag da ti sve opet radi i da ti ne ostane viška dijelova, odi na
www.ifixit.com/Device/Mac_Mini_Mid_2010 (pronađi si tamo tutorial za kojega vec Maca imaš) i udri Miško!