Mac Pro 2013
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro 2013

05.01.2013 | 20:14
www.fcp.co/hardware-and-software/940-wha...ses-a-modular-design

Nova runda tračeva o Mac Pro modelu koji nam konačno dolazi ove godine...
07.01.2013 | 21:02
Samo da NE ZALEME RAM na "maticnu plocu" ili ti ga logic board !!!!!!!!!
07.01.2013 | 21:49
evo culi su te! bit ce ok!
  • mileni
  • Posjetitelj
08.01.2013 | 02:59
Ocekujem da ce biti osjetno tanji od prosle generacije
08.01.2013 | 10:13
Htio bi kupiti novu Masinu pa razmisljam izmedu novog iMac 27 i tog novog nadolazeceg Mac Pro (radim u CS6 photoshop, Ilustrator, Indesign it'd....)
Zadnje sam imao Mac Pro G5
Ajde da cujem vase misljenje
Hvala unaprijed
30.05.2013 | 17:10
Nisam naisao na neke konkretne najave, jel se zna kad izlazi novi Mac Pro?
30.05.2013 | 17:36
bigallzg kaže:
Htio bi kupiti novu Masinu pa razmisljam izmedu novog iMac 27 i tog novog nadolazeceg Mac Pro (radim u CS6 photoshop, Ilustrator, Indesign it'd....)
Zadnje sam imao Mac Pro G5
Ajde da cujem vase misljenje
Hvala unaprijed

da nisi imao PowerMac G5...nema MacPro G5....
31.05.2013 | 00:11
gogh kaže:

nema sluzbene najave da ce uopce izaci, a kamo li datum.
ali u zadnjoj developer verziji ML-a, nasli su drivere za neke desktop graficke kartice, pa je moguce da ce mozda na nadolazecem WWDC-u (sredina lipnja ako se ne varam) predstaviti stroj...
02.06.2013 | 14:13
kinsif kaže:
gogh kaže:

nema sluzbene najave da ce uopce izaci, a kamo li datum.
ali u zadnjoj developer verziji ML-a, nasli su drivere za neke desktop graficke kartice, pa je moguce da ce mozda na nadolazecem WWDC-u (sredina lipnja ako se ne varam) predstaviti stroj...

A i vidio sam negdje da polako nestaje iz shopova. Plus sto se ne prodaje u europi.

Tak da je sasvim moguce da ce doc sad. Ali sto bi to znacilo? Nema jos IVB-E, dakle ili SB-E ili nece biti dostupan odmah nakon WWDCa.
02.06.2013 | 16:26
Mozda samo dobijemo obavijest da je Mac Mini vise nego dovoljan da zamijeni Pro (xserve flashback)

Ne bi me zacudilo da ga skroz povuku, iako je to perjanica ponude.

iDzidze generiraju previse para, a sve ovo osim Pro je i vise nego dovoljno jako za razvoj aplikacija za te iste iDzidze :/

Mercedes ima S klasu radi prestiza tvrtke, a svi znamo da zive od prodaje C klase recimo.

Nazalost Apple tako ne razmislja, ako nije prodano u zeljenom broju komada, oni se toga rijese...
02.06.2013 | 21:06
sigurno im je zarada od takvih masina zanemariva u odnosu na bilo koji drugi proizvod kojeg imaju. brijem da samo na smart coverima zarade vise
ipak sumnjam da odustaju od pro trzista, em sto im je to prestiz neki, em sto stvarno postoji potraznja za takvim strojevima, a i mislim da ce to biti neka "made in USA" furka.
13.06.2013 | 18:26
Ste vidli ovo???

http://www.anandtech.com/show/7057/up-cl...with-the-new-mac-pro

ja sam još uvjek u šoku i užasu.

Šta je zaboga to?? TO da je Mac Pro? Ima totalno nabrijanu grafiku ali... kompjuter u kojeg ne možeš staviti dodatni disk? Unutra kolko vidim stane samo jedan SSD, a ostalo mogu biti samo vanjski diskovi povezani - thunderboltom? Šta to znači, idemo natrag u 90-te, macovi će opet biti kompatibilni samo sami sa sobom?
Optički drive ide u smjeru floppija vidim... valjda si ga možeš staviti na usb ako trebaš. Samo 4 slota za RAM? Očito ovaj kompjuter nije namjenjen upgradeanju. Nema više ni slobodnih PCI slotova. I ekran samo na HDMI ili thunderbolt? E pa da ne bi netko spajao novi mac na stari ekran, jel. A ovaj gumb za paljenje koji moraš tražiti kroz šumu kabela???

Super, dakle, u principu pretvorili su Mac Pro u grafički nabrijaniju verziju "what's in the box is what you get" imaca, a koji izgleda ko križanac R2D2-a, Darth Vadera i kante za smeće.

Manji je i lakši od dosadašnjih, super, a onda će na stolu stajati okružen šumom kabela i vanjskh diskova, baš lijepo.

Dizajn? Jonathan Ive, sakrij se pod stol.
13.06.2013 | 18:52
tinat kaže:
Ste vidli ovo???

ne, evo prvi glas!
13.06.2013 | 20:34
Ovako...
Po meni novi macpro kao ideja je odličan, povezivost s thunderboltom je odlična i omogućava fleksibilnost kakvu niti jedan mac pro do sada nije nudio (grafičke kartice, ssdovi, raidovi, monitori) sve preko jednog kabla. Zašto bi bila kompatibilnost samo s macovima, thunderbolt je standard koji je dostupan na svim intel matičnim pločama više klase. Druga je stvar što ljudi ne žele kupovati skuplju periferiju koja dolazi na thunderboltu i koja je namjenjena profesionalcima...
Ne pamtim kada sam stavio zadnji put CD/DVD, ustvari sjećam se, kada sam instaliravao Photoshop CS6 i to je to...
Ako ti je baš toliko potreban, upravo to, uštekat ćeš ga.

Mislim da je cijela filozofija da ćeš upgrade raditi preko thunderbolta i sviđa mi se. Komponente ćeš moći prenositi između računala, bolje će biti hlađene (jer će biti samostalne) i vjerojatno će biti dugotrajnije. A ovaj MacPro s iMacom ima veze u toliko što je cijeli intergrirani. CTO opcije će vjerojatno dozvoljavati da se napravi MacPro koji će trajati 5-6 godina bez posustajanja, a do sada je najveći problem bila grafika koja će se sada moći nadograđivati preko thunderbolta...
13.06.2013 | 21:42
ja pozovem zenu da joj pokazem novi Macpro(posto je odusevljena kako ovaj prvi 1.1.radi..)ona gleda i kaze...'Crn....ti ces da brises prasinu...ovaj metalic,manje se vidi'.....:)pufpantpufpant....
13.06.2013 | 22:54
Opet je apple ostavio ljude bez daha,kad su predstavili novi macpro,veliku većinu i mene su pozitivno iznenadili.Meni je cijeli taj koncept i izvedba stroja,prehebena. @tinat se boji šume kablova na stolu a sigurno će prateća mašinerija naći dobra rješenja,poput ovog za iMac na slici.Toliko mi se sviđa da bi ga najrađe kupio,ako baš ne bude neka astronomska cifra...mada mi objektivno i ne treba
Screen_Shot_2013_06_13_at_9.png
14.06.2013 | 00:08
Stvarno iPolica ostavlja bez daha.
Astmatičare.
14.06.2013 | 13:59
Mene ovaj nadolazeći MacPro podsjeća na ovlaživač zraka koji sam kupio za dječju sobu, prije cca 3 i pol godine.

mikroklima.com.hr/ishlapljivaci/15-ishlapljivacipraose2441.html

Možda ako ga i dalje budem držao na podu ljudi će pomislit da Mac-u nije mjesto na podu.
14.06.2013 | 14:01
Ovlaživać je ljepši.
  • Mobius1
  • Posjetitelj
15.06.2013 | 11:33
Samo da ne doživi sudbinu Twentieth Anniversary Mac-a.
I nebi im otpala ruka da su stavili još koji port za dodatne SSD diskove normalnog formata nego ići izmišljati toplu vodu,zamišljam ga sa spojenim periferijama i to mi uopće ne izgleda lijepo.

Nadam se da Apple neće ići tužiti proizvođače kanti za smeće sada.
15.06.2013 | 16:04
izasao je novi ferrari nedavno, la ferrari... odvratan je! prenizak za mene. po rijeci bi me ubio svaki lezeci i svaka rupa! nadam se da nece doziviti sudbinu ferrari italia!
necu ga kupiti!
  • Mobius1
  • Posjetitelj
15.06.2013 | 17:59
kinsif kaže:
izasao je novi ferrari nedavno, la ferrari... odvratan je! prenizak za mene. po rijeci bi me ubio svaki lezeci i svaka rupa! nadam se da nece doziviti sudbinu ferrari italia!
necu ga kupiti!

ne uspoređuj Apple sa Ferrarijem
15.06.2013 | 22:25
Koje su to periferije koje su nekad bile u kućištu, a sada budu izvan? Jedino CD/DVD/BD!
Zbog grijanja, bolje da su diskovi vani. Ovo je PRO stroj, a ne iMAC.
  • Mobius1
  • Posjetitelj
15.06.2013 | 23:36
Pa baš zato jer je pro stroj,fali mu fleksibilnosti...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
16.06.2013 | 01:17
Jedino što trenutno koči fleksibilnost Pro stroja je zapravo nedostatak periferija koje se na njega mogu spojiti preko Thunderbolta te navike i predrasude njegovih budućih korisnika koji još ne uviđaju svu prednost takve filozofije.

Thunderbolt je produženje PCIe sabirnice izvan stroja što praktički znači da se može efikasno proširivati sa svime onime što na sebi ima takav priključak. Zbog mogućnosti spajanja u lanac (Daisy chain) neće tu biti neka puno veća gužva s kabelima koja nije bila i do sada u profi studijima
16.06.2013 | 02:47
zabac kaže:
Koje su to periferije koje su nekad bile u kućištu, a sada budu izvan?
Mojih pet hard diskova! Ovo je pro stroj koji se ponaša kao da je iMac - jedan disk unutra, sve drugo striktno vani.

A thunderbolt... kad bude jeftin i sveprisutan kao i USB 2.0, bit će opravdan.
17.06.2013 | 00:58
Mislim da ljudi mješaju i Mac Pro s iMacom i običnim PCom. iMac je skup, a Mac Pro je za profesionalce koji će od njega zarađivati i uspjet će ga ugurati u troškove. Ne vidim uopće potrebu da thunderbolt bude USB 2.0, neće to biti još dugo vremena. Thunderbolt je već sad opravdan sa svojim mogućnostima koje nudi... možda ne običnom korisniku, profesionalcu itekako.
17.06.2013 | 18:19
Sank kaže:
Jedino što trenutno koči fleksibilnost Pro stroja je zapravo nedostatak periferija koje se na njega mogu spojiti preko Thunderbolta te navike i predrasude njegovih budućih korisnika koji još ne uviđaju svu prednost takve filozofije.

Thunderbolt je produženje PCIe sabirnice izvan stroja što praktički znači da se može efikasno proširivati sa svime onime što na sebi ima takav priključak. Zbog mogućnosti spajanja u lanac (Daisy chain) neće tu biti neka puno veća gužva s kabelima koja nije bila i do sada u profi studijima

@Sank, problem je u tome jer Thunderbolt uređaju budu redovito skuplji nego samo krtica koja se pikne u MacPro. Po meni su problem kartice koje su korisnici nabavili (i masno platili).
17.06.2013 | 18:22
tinat kaže:
zabac kaže:
Mojih pet hard diskova! Ovo je pro stroj koji se ponaša kao da je iMac - jedan disk unutra, sve drugo striktno vani.

Koji je to posao da ti treba 5 diskova u samom kućištu?
Ako tih 5 diskova preseliš u neko TB vanjsko kućište, zar gubiš na konforu?
Ovo si dobro rekao "...kad bude jeftin..." što nije spojivo s Apple+MacPro.
S druge strane MacPro i USB 2.0 mi isto ne idu skupa!
  • Mobius1
  • Posjetitelj
17.06.2013 | 18:37
zabac kaže:
tinat kaže:
zabac kaže:

Koji je to posao da ti treba 5 diskova u samom kućištu?
Ako tih 5 diskova preseliš u neko TB vanjsko kućište, zar gubiš na konforu?
Ovo si dobro rekao "...kad bude jeftin..." što nije spojivo s Apple+MacPro.
S druge strane MacPro i USB 2.0 mi isto ne idu skupa!

Stvar je korisnika da odredi koliko mu je diskova dovoljno i koliko ih hoće a ne da mu to određuje netko drugi ili da mu to interno ograničava "Pro" mašina...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (709)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO