rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost

24.01.2013 | 15:28
Pozdrav vlasnik sam novog rMBP 13 evo već punih mjesec dana super mislite si

I radilo je sve ok do danas, naime, ujutro kod paljenja se upalila i kamera odnosno lampica koja pokazuje da kamera radi, zeleno svijetlo kraj kamere, odmah mi je bilo čudno, probao sam par puta resetirati, još uvijek radi, znači svaki put kad stisnem POWER tipku, ona se upali i nemože se nikako ugasiti.

Probao sam par stvari, tipa reset PRAM-a, SMC-a, u System information kamera je kao hardwer vidljiva, ali na aplikacijama uopće ne šljaka, tipa Facetime, photobooth, na Skype-u nekad radi nekad ne.

Izbrisao sam OS, i sad dižem ponovo, no još uvijek svijetli, ne vjerujem da će šljakati ponovo.

Kontaktirao sam i iStyle i rekli su da ga dofuram u servis da pogledaju o čemu se radi.

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.
24.01.2013 | 15:44
Instaliraj ManyCam aplikaciju, mislim da ti je free, i pogledaj da li ti tamo šljaka..
24.01.2013 | 16:07
Evo čim se instalira OS, probat ću i to napraviti.
24.01.2013 | 16:25
Ako ti tamo radi, onda moguće da je do software-a, jer nema smisla da u ManyCam-u radi, a drugdje ne.. a ako ni na njemu ne radi vjerovatno je nešto hardwerski. To je samo moja pretpostavka. Javi kad probaš.
24.01.2013 | 20:53
E iskomplocirali su ga do maskimuma, a ja se nisam pripremio na to.
Sad nemogu dignuti OS nikao drugacije nego preko inetrneta, a to sa mojom vezom traje 5 sati
Znas sta mi jedino nije jasno, zasto svijetli odmah nakon sto upalim komp? Zato mislim da je hardverski problem to.
24.01.2013 | 22:18
Apsolutno ne mora značiti. Ta lampica je softverski upravljiva.

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...
24.01.2013 | 22:39
Imao sa sličnu situaciju na MB bijeli, prije nekoliko godina. Tjedan dana nakon kupnje novoga, pri paljenju odmah zasvijetli lampica od kamere i tako ostane svijetliti ali kameru nemogu koristiti. Onda restart i radi pa sljedeći restart i opet neradi. Nakon tjedan do dva izašao je firmware update i to se riješilo. Mislim da bi trebalo gledati ako ima firmware updat.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.01.2013 | 22:54
therrlu kaže:

Jer ima tko kakva iskustva s tim?

Unaprijed zahvaljujem.

Pa to je bar jasno.... Veliki Apple brat te gleda... I tu nema pomoći
25.01.2013 | 00:24
smayoo kaže:

Ali zaista nikad neću shvatiti taj windowsaški poriv da se brže-bolje prepegla OS za svaku glupost...

Poriv ili ne, probao sam i vidio da nije riješilo, nije me ništa koštalo, jel!

Isprobana je ManyCam aplikacija i ne prikazuje nikakvu sliku.
25.01.2013 | 00:43
Ja sumnjam onda na hardwesku grešku. Šalji na reklamaciju.. nemaš tu šta puno filozofirati..
25.01.2013 | 09:26
I ja mislim da je nažalost tako, hvala svakako.
01.02.2013 | 21:57
Čisto da se javim da je ekran kamera odzujala na 1mj staroj retini, čeka se novi ekran i to je to :/
02.02.2013 | 02:30
Bolje sad, nego za godinu dana

Još bolje, naravno, nikad! Ali i Apple se tu i tamo kvari... Koliko god oni Kinezi na pokretnoj traci pazili, potkrade se neki škart, ili im se zamagli pred očima dok sklapaju i eto...

Veselo ti čekaj novi Retina Display i čuvaj taj račun pa možeš barem još 11 mjeseci mirno spavat
02.02.2013 | 12:28
Hoćeš iskreno, uopće se ne veselim novu displeju niti ništa, nego sam razočaran, jer sa svakim novih apple uređajem imam problem, a pogotovo sa retinom koja dođe 17k.
02.02.2013 | 14:51
Bah... Valjda je kod tebe količina problema proporcionalna kg/kn
Nažalost...

Ja sam, nekom srećom, na iMacu, MBP 15 i Air 13 imao u prosjeku svega 1 problem po računalu. Nakon 7 god je iMacu crko HDD, na MBP sam mijenjao bateriju i optiku, a Air je već 2 god OK.

No, nikad ne reci nikad
02.02.2013 | 15:13
Šta je kamera upreśana u display pa se mora zbog toga on i mjenjati?
02.02.2013 | 15:44
@MacSlavko - to ti je kao i auti, stariji auti su bili puno kvalitetniji
@cariblanco - da, integrirana je u display i mora se cijeli display mjenjati.
07.02.2013 | 21:17
Eto,, ekran je dosao i zamijenjenje, sutra ga podizem, necu pohvaljivati ili kuditi istyle dok ne pregledam laptop na moguca ostecenja ili probleme.
11.02.2013 | 19:07
Pregledao sve, svaka čast, ekran zamijenjen, no sad dolazi do jedne druge stvari, naime, ekran je jako žut, probao sam kalibrirati, međutim to nije to, vidi se još uvijek ta neka žuta nijansa, koja na prethodnom nije bila, ima li tko sa tim kakva iskustva
11.02.2013 | 19:25
Uh...
Nemam rMBP, ali se bojim da tom žutilu ne bude pomoći. Nekoć su to uvažavali na iMacu 27", no i onda si ga mogao dati na zamjenu i možda dobiti novi - jednako žuti monitor...

Što kažu rMBPovci?
11.02.2013 | 20:19
Nije to takvo zutilo (nisu fleke/mrlje). Kompletan ekran vuce na zuto. Vidio kod frenda na iPhone-u. Mozda kakav kalibrator promjeni situaciju. Digni temperaturu boje. To su oni kelvini. Kod visoke temperature trebalo bi vuci na plavkasto.
11.02.2013 | 21:54
Ovo je video, čisto da vidite kako to izgleda, gledajte ovu 15" retinu na desnoj strani, tako mi izgleda startup moje retine.

Nemojte reći da je normalno, jer nije, ekran je novi novcati, kontaktirat ću opet istyle i tražiti ponovnu zamjenu ekrana, uređaj je star nešto više od mjesec dana i plaćen je 17k kn, za te novce se nemogu baš tako zafrkavati, moram napomenuti da je prethodni ekran bio u redu, i nije bilo ovakvog inteziteta žute boje.

Kad pojačam kelvine onda vuče na plavkasto, to je točno.
12.02.2013 | 03:26
Samo kod startupa ili je cijelo vrijeme žut?

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.
12.02.2013 | 07:05
NITROS kaže:

Jer meni je isto tako, ali kada uđe u OS promjeni se u postavke koje mu je kalibrator stavio.

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.
12.02.2013 | 10:06
zabac kaže:

Mozda nije izkalibriran. Mada sumnjam. Probati posuditi kalibrator i vidjeti da li ce izvuci zutilo. Postavke u kompu su bile za jedan ekran, promijenio si ekran, a postavke suostale od staroga. Ne bi ja brze-bolje u servis. Posalji im e-mail da imas trag da si prijavio, a probaj pisuditi kalibrator i iskalibrirati monitor.

I ja sam mislio da nije iskalibriran jer je monitor drugi, vidjet ću sad, kalibrator nažalost nemam od kuda posuditi :/
u krajnjem slučaju, neka ga dečki u servisu iskalibriraju, trebali su to napraviti ako su vidjeli da je ekran žut

NITROS kaže:

Promjene se postavke na one koje sam kalibrirao, ali prežut je ekran svejedno.
12.02.2013 | 15:57
E da, ali mislim da će ti svaki kalibrator iskalibrirati na pravilnu boju.

Btw. inače po defaultu Apple ima jako plave tonove iskalibrirane. Tako da ako uspoređuješ sa nekalibriranim Apple monitorom, nemoj
Ja kada sam kupio profi monitor, mislio sam da je pokvaren jer mi je davao žutu nijansu, onda shvatio da Apple ustvari daje prehladne tonove... a oko ti se navikne.
12.02.2013 | 17:30
Ok,nabavit ću kalibrator pa ću vidjeti šta se da s njime napraviti, uglavnom, imam i iMac i kad gledam njih dvoje, nebo i zemlja koja je razlika, imam još jedan monitor sa na kojem imam laptop koji nije mac i s tim je razlika glava boli, ali vidjet ćemo što će biti kad kalibriram sve monitore
13.02.2013 | 01:46
Kažem ti, vjerojatno je samo u kalibraciji problem.
13.02.2013 | 09:48
Sutra ću dobiti kalibrator, pa ću vidjeti da li se išta da napraviti
14.02.2013 | 19:22
Eto, ekran sam kalibrirao, startup i dalje ostao žut, kad se os digne, promijeni se u kalibriranu boju, no ona vuče na nijanse žute i plave :/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, m@xym, Riba, Anonimci (570)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO