rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

rMBP 13" - kamera otkazala poslušnost

14.02.2013 | 19:31
Nema ti druge nego ponovno reklamirati. Stvarno strašno s obzirom na cijenu (koja je usput rećeno i navodno pala www.jabucnjak.hr/forum/hardver/107426-ni...laptopa-02-2013.html).
15.02.2013 | 09:06
Danas sam u Zagrebu pa ćemo sve riješiti, šta se može
15.02.2013 | 12:33
zabac kaže:
Nema ti druge nego ponovno reklamirati. Stvarno strašno s obzirom na cijenu (koja je usput rećeno i navodno pala www.jabucnjak.hr/forum/hardver/107426-ni...laptopa-02-2013.html).

Kažu da jesu: www.istyle.eu/hr/news/index/view/article...bebe-za-nove-modele/
15.02.2013 | 17:49
therrlu kaže:
Eto, ekran sam kalibrirao, startup i dalje ostao žut, kad se os digne, promijeni se u kalibriranu boju, no ona vuče na nijanse žute i plave :/

Nije mi jasno, ako si iskalibrirao ekran, zašto je još žuto? U stvari, što kalibrator i program vele?
Vidi da to nije onaj kalibrator koji mora biti stalno uštekan u komp kako bi prikaz slike bio OK.
15.02.2013 | 18:31
Zapravo ja sam probao nešto, ne razumijem se puno u to, radio po uputama kao, ali ništa od toga, danas sam došao u iStyle u Vlaškoj i usporedili smo moj i jedan izložbeni, samo smo se nasmijali, razlika nebo i zemlja, ostavljen je tamo na rekalamaciji pa ćemo vidjeti šta će biti.
15.02.2013 | 18:40
Kalibracija se u pravilu sama odvija. Eventualna intervencija korisnika je u slučaju kad nema "komunikacije" između monitora i kompa. Pošto se radi o prjenosniku, tada OSX u potpunosti kontrolira display i gotovo da je kalibracija automatska. Mada mi je čudno da nisi kod preuzimanja bacio oko na ekran.
15.02.2013 | 20:38
Ako je i proslo,opet nije dobro preslo jer nije uspjela kak se spada.
Racunalo sam preuzimao u poslovnici u Arena centru ne u Vlaskoj i tek kad sam dosao doma sam ga upalio i vidio,te sam se odmah javio.
03.03.2013 | 15:47
Nastavak drame, "navodno", pod navodnicima, zato jer nemogu tvrditi da se čekao i zamijenio ekran, moja riječ protiv njihove, i opet isto, znači ekran je opet žutiiji od istog modela koji imaju u istyle-u u Vlaškoj, dečki više neznaju šta bi, poslali su kao ponovo mail u Apple, kao da vide što će s tim, mene to već iskreno počinje nervirati jer mi je rMBP već mjesec dana po servisima, ništa ne smiju jer sve mora odobravati Apple, mah..

Preporuka je da budu kalibrirali monitor, ja kalibrator imam i otići ći tamo k njima i iskalibrarat ćemo ekran da vidimo šta je i kak je, ali nema smisla to sve već.
06.03.2013 | 16:47
Neka ti zamjene cijelo računalo...

Mislim nema to smisla više....
06.03.2013 | 18:08
Sve se bojim da će ga zamijeniti.
07.03.2013 | 16:36
I tako, saga se nastavlja, odobren i treći ekran čeka se zamjena
07.03.2013 | 17:38
therrlu kaže:

A je li postoji kakva nadoknada za gubitak ili namogućnost korištenja?
08.03.2013 | 07:28
zabac kaže:
therrlu kaže:

A je li postoji kakva nadoknada za gubitak ili namogućnost korištenja?

Ma sve dok ne budemo imali svoj apple store i za svaku glupost čekali odobrenje, zaboravi na zamjenu, na nadoknadu, na išta.
Šta misliš da bi Ameri mijenali ekran, moš mislit, evo ti dečko novog, ovog bi popravili, prepakirali i ponovo prodali.
14.03.2013 | 21:24
Treci i opet nevalja, sutra kontaktiram prvo distributera a nakon toga cemo to sve pravno rijesavati.
21.03.2013 | 09:36
Eto samo da se javim sa da se problem riješio zamjenom uređaja, nakon što sam poslao dopis u Apcom i direktno u Apple
21.03.2013 | 09:50
I novi uređaj nema žuti ekran?
21.03.2013 | 09:53
Ne, ima identičan ekran onome kakav sam imao prije otkazivanja kamere.
21.03.2013 | 09:58
Super. Drago mi je da si riješio problem. Tužno je da si morao pribjeći takvom pritisku.
21.03.2013 | 11:17
A o izgbljenom vremenu da ne govorimo
Uopce neznam sto bi ja napravio. Vjerovatno u ducanu gdje sam to kupio nekoga za vrat uhvatio ili Sv.Nedjelji na parkingu docekivao odgovorne i pitao ih za zdravlje.
21.03.2013 | 13:20
Mislim više nisam imao izbora, iz servisa su mi rekli da se porazgovaram sa distributerom, namjerno nisam htio zvati telefonski, jer razgovor nemam kako snimiti, a drugo je što u pravilu to nesmijem, nego sam napisao dopis u kojem sam opisao problem, datum kad sam kupio računalo, dan kad sam prvi put računalo odnio u servis, i lijepo na kraju napisao, da s obzirom da računalo još uvijek nije ispravno da ga neću podizati dok problem nebude riješen, te da sam se spreman posavjetovati sa pravnim i ostalim službama u vezi tog problema.

To sve poslao na neke adrese u Apcom-u (direktor), istyle i neznam više kamo, nakon toga sam još jednom to faksirao i dobio potvrdu da je faks stigao, njima sam poslao u petak ujutro.

U ponedjeljak ujutro sam cijelo pismo preveo na engleski i poslao direktno mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i još neke adrese u Apple-u.

Tokom ponedjeljka me nazvao dečko iz servisa i rekao da su odobrili novo računalo i da si mogu doći po njega.

Sljedeće jutro pak me je zvala neka ženskica iz Apple support-a iz Irske i zhvalila me što sam ih kontaktirao da su riješili moj problem, i da ako bude ikakvih daljnjih problema da nazovem, ostavila mi mail i br telefona, u razgovoru sam ju pitao neke stvari, između ostalog kakva je praksa kod njih, ona mi je rekla da kod svakog takvog kvara koji oni utvrde da je greška a ulazi pod garanciju istog trenutka dobivaju novi uređaj, da se njima ne isplati zakidati korisnike na taj način, jer samo mogu pokupiti tužbu i stvoriti nepotrebne troškove, ovako oni to pošalju natrag, ovi ga slože i bace natrag u prodaju ili što već.
21.03.2013 | 13:20
Drago mi je da si konačno riješio problem!

No, žalosno je da je toliko trajalo i da si morao uložiti toliko muke i truda za nešto što bi se drugdje, u nekom Apple Store-u riješilo odmah istom takvom zamjenom uređaja, samo bez ova dva mjeseca periperije...

Zašto je kod nas tako?
21.03.2013 | 13:24
Isključivo zato što nemamo Apple Store, i za sve moraju čekati odobranje od Apple-a, a distributer na svoju ruku ne želi ništa raditi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, m@xym, Riba, Anonimci (631)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO