21.03.2013 | 13:20
Mislim više nisam imao izbora, iz servisa su mi rekli da se porazgovaram sa distributerom, namjerno nisam htio zvati telefonski, jer razgovor nemam kako snimiti, a drugo je što u pravilu to nesmijem, nego sam napisao dopis u kojem sam opisao problem, datum kad sam kupio računalo, dan kad sam prvi put računalo odnio u servis, i lijepo na kraju napisao, da s obzirom da računalo još uvijek nije ispravno da ga neću podizati dok problem nebude riješen, te da sam se spreman posavjetovati sa pravnim i ostalim službama u vezi tog problema.
To sve poslao na neke adrese u Apcom-u (direktor), istyle i neznam više kamo, nakon toga sam još jednom to faksirao i dobio potvrdu da je faks stigao, njima sam poslao u petak ujutro.
U ponedjeljak ujutro sam cijelo pismo preveo na engleski i poslao direktno mail na
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
i još neke adrese u Apple-u.
Tokom ponedjeljka me nazvao dečko iz servisa i rekao da su odobrili novo računalo i da si mogu doći po njega.
Sljedeće jutro pak me je zvala neka ženskica iz Apple support-a iz Irske i zhvalila me što sam ih kontaktirao da su riješili moj problem, i da ako bude ikakvih daljnjih problema da nazovem, ostavila mi mail i br telefona, u razgovoru sam ju pitao neke stvari, između ostalog kakva je praksa kod njih, ona mi je rekla da kod svakog takvog kvara koji oni utvrde da je greška a ulazi pod garanciju istog trenutka dobivaju novi uređaj, da se njima ne isplati zakidati korisnike na taj način, jer samo mogu pokupiti tužbu i stvoriti nepotrebne troškove, ovako oni to pošalju natrag, ovi ga slože i bace natrag u prodaju ili što već.