Umro mi mac :-(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umro mi mac :-(

13.03.2013 | 23:45
Pa jel to peh ili ?!

Uglavnom macbook pro 4.1 , sve radilo super i sad ga želim upaliti i mrtav , radi punjenje, radi baterija, na gumb kad se stisne, čuje se DVD, čujem ventilator ali na ekranu ništa, ukopčao eksterni monitor i isto mrtav....jel moguće da je VGA riknula?

Ima li neko slično iskustvo?
Tastatura ne svijetli, znači nije se podigao do kraja, šta bi to moglo biti? Ako nije VGA

Našao sam sličnu temu , sa baterijom. Da napomenem da nije to, imam orginal bateriju, orginal 85W punjač, a imam i još jedan mac pa sam i na njegovom punjaču probao, istina je da je baterija sada slaba ali ju punim, probao sam mjenjati RAM, probao i sa drugim HDD, probao na drugi ekran baciti sliku, probao i bez baterije, na jednom i drugom punjaču ( oba orginal ) i ništa
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
14.03.2013 | 00:02
Garant te netko sa Njuskala sje..
14.03.2013 | 00:23
Ma nije....komp je ko nov , sve savršeno radilo....

Jel bi to mogla biti vga?

Ustvari trebat ću izgleda dobar servis koji je jeftin, brz i kvalitetan
14.03.2013 | 00:52
Jedna od metoda koja ponekad pali je da odvojiš bateriju i napajanje, ostaviš ga tako dan-dva i onda sve prikopčaš i upališ. Jednom davno tako je moj iBook proradio a nedavno i jedan MacBook, doduše nakon par mjeseci u ladici kao mrtav a onda se upalio i nakon toga radi kao da ništa nije bilo.
14.03.2013 | 01:04
Mislim da ću ga sutra nositi na servis, probao sam sve ono kaj sam mogao, treba ga na dijagnozu ukopčati i vidjeti, nadam se samo da neće popravak koštati ko pola vrijednosti istog
14.03.2013 | 01:47
Ja bi rekao da je graficka. Treba raditi reflow/reballing....
14.03.2013 | 02:01
a da nije to onaj Chuveni model sa Grafom...'GeForce 8600.....'.....
14.03.2013 | 08:06
Defou kaže:
Ja bi rekao da je graficka. Treba raditi reflow/reballing....

kaj bi to bilo?
14.03.2013 | 08:10
amsterdamxxx kaže:
a da nije to onaj Chuveni model sa Grafom...'GeForce 8600.....'.....

ne radi komp da pogledam

mislim da je, to je model MBP 4.1 mid 2008 i po svemu sudeci je vga , mislim hdd, ventilatori,dvd , lampica , to radi a onda je vjerojatno i mbo OK, ostaje jedino vga

jel neko zna koliko kosta taj kvar, di je to najbolje popraviti i najpovoljnije?

Jel to greska od appla pa da mjenja to besplatno? Sad sam tako nesto nasao na netu
14.03.2013 | 08:37
damba7 kaže:
Ma nije....komp je ko nov , sve savršeno radilo....

Pa nije bas nov ako mu je 5 godina
14.03.2013 | 09:01
Mislim da ćeš većinu odgovora naći ovdje: www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/a-sto-ka...jeli-dim-izadje.html

.. usput, kaj nije logično da kao [relativno] novi korisnik malo preletiš po prijašnjim temama, člancima i postovima ako zbog nićeg drugog onda da malo upoznaš zajednicu
14.03.2013 | 10:29
Tražio sam isti problem ali nisam našao, tako da sam otvorio nabrzaka temu....moguće se može besplatno zamjeniti ali sumljam jer sam našao podatak da je taj program prestao vrijediti u 7mj 2012, popravak je oko 1100kn , ali sad budem zvao istore servis pa da vidim jel ide besplatno ili ne i koliko je kod njih popravak, mada oni ne govore ništa dok ne vide, dijagnosticiraju itd...što se kod njih plaća, pa nemaš notebook 10 dana i na kraju ga odneseš u privatan servis gdje je drugi dan gotovo , obično je tako iz iskustva

Dakle našao sam ipak tu temu i gotovo sam siguran da je to to....

Sada mi još samo treba pomoć oko servisa i okvirne cijene za rebaling vga na mom notebook-u , ko mi to može dobro napraviti i koja je cijena za to, kao i jel to onda sigurno to, jel postoji ponovo mogućnost da se to desi, mislim jel ovo dobro rješenje?
14.03.2013 | 11:00
damba7 kaže:
Tražio sam isti problem ali nisam našao, tako da sam otvorio nabrzaka temu....moguće se može besplatno zamjeniti ali sumljam jer sam našao podatak da je taj program prestao vrijediti u 7mj 2012, popravak je oko 1100kn , ali sad budem zvao istore servis pa da vidim jel ide besplatno ili ne i koliko je kod njih popravak, mada oni ne govore ništa dok ne vide, dijagnosticiraju itd...što se kod njih plaća, pa nemaš notebook 10 dana i na kraju ga odneseš u privatan servis gdje je drugi dan gotovo , obično je tako iz iskustva

Dakle našao sam ipak tu temu i gotovo sam siguran da je to to....

Sada mi još samo treba pomoć oko servisa i okvirne cijene za rebaling vga na mom notebook-u , ko mi to može dobro napraviti i koja je cijena za to, kao i jel to onda sigurno to, jel postoji ponovo mogućnost da se to desi, mislim jel ovo dobro rješenje?

.......... ....
14.03.2013 | 11:29
@damba7

Da li je to Mac koji si kupio nakon tvoje teme o cijenama Mac-ova ili je neki stari?
14.03.2013 | 11:37
saint kaže:
@damba7

Da li je to Mac koji si kupio nakon tvoje teme o cijenama Mac-ova ili je neki stari?

Ma stari 4.5 god ( ono je bilo pitanje za novi - nevezano za ovaj koji imam ), vidim da je to bila tema i da je apple to mjenjao, zakasnio sam 6mj, sad su mi rekli iz apple servisa, popravak je 4500kn tj nova matična ali mogu reparirati za 1200kn....ima ko kakvo iskustvo sa repariranim pločama, jel to OK rješenje da mogu računati da za 6mj nejdem opet na popravak :.(
14.03.2013 | 11:45
Mozda ce raditi i 2 godine a mozda 5 dana,ko zna sve je rizik i niko ti ne moze garantovati.
14.03.2013 | 12:13
Ja to ne bi popravljao, prestar je to comp...

Neces trecinu cijene dati za popravak i pojma nemas koliko ce nakon toga raditi
14.03.2013 | 13:03
drlovric kaže:

Ja kupujem trackpad ako se ne moze popraviti/nece ici na popravak. Treba mi za MB.
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
14.03.2013 | 13:04
4500 popravak, odnosno zamjena na laptopu starom 4,5 godine???!!WTF?? Što je previše previše je stvarno pa za taj keš možeš uzet pc laptop sa i5,6GB,750GB HDD,nvidia 630GT i 2-3 godine garancije
14.03.2013 | 13:29
Damba, dobio si link na članak. U članku ti piše i kontakt od servisera.
14.03.2013 | 13:40
lukarak kaže:
drlovric kaže:

Ja kupujem trackpad ako se ne moze popraviti/nece ici na popravak. Treba mi za MB.

popravljat ću ga sigurno, ovako nemam niš od njega a za 1000kn opet radi što je bolja solucija nego kupovati mačka u vreći za par soma više,
za svoj barem znam kakav je i šta mu je
14.03.2013 | 14:59
smayoo kaže:

Ne vrijedi smayoo, lik ne čita jer ima previše teksta i želi sažetak.
14.03.2013 | 19:44
Ha, čuj, ako nema vremena čitati, onda jamačno ima novca pa neka plaća 1000 kn...
14.03.2013 | 20:34
smayoo kaže:
Ha, čuj, ako nema vremena čitati, onda jamačno ima novca pa neka plaća 1000 kn...

Zašto ne bi bilo isplativo popraviti notebook za 1000kn?!
Da čak uložim 1000kn, njegova je vrijednost na tržištu 3000kn što je plus od 2000kn, da ga ovako raskomadam dobio bi soma kn i natezao se mjesecima po oglasniku...

Kako meni više vrijedi dati soma kn i ostaviti notebook, isplativo je jer za soma kn imam opet dobar notebook a za iste novce mogu kupiti SSD disk .... bio sam na servisu, ljudi to popravljaju i sad ima jedan isti na popravku, dolaze često, ljudi mjenjaju, vjerojatno imaju računicu jer za soma kn ne mogu kupiti ni stari acer....a kao peto računalo u kući ženi za surfanje i pogledati mail je bomba...tak da je moja računica vjerujem dobra.
14.03.2013 | 20:35
Bertone kaže:
smayoo kaže:

Ne vrijedi smayoo, lik ne čita jer ima previše teksta i želi sažetak.

Liku se u tom servisu niko ne javlja cijeli dan a niti odgovara na mailove, pa je lik tražio dalje i odfurao ga u servis gdje su mu za 2 min odgovorili i javili mu se na telefon
14.03.2013 | 21:33
Super. Važno da si riješio. Samo budi siguran da za 1000 zaista dobiješ tvornički repariranu matičnu ploču, a ne neki krš s E-baya jer ti se na njemu isti kvar može desiti koliko prekosutra.
14.03.2013 | 22:49
gle nije ni ebay jeftin, gledao sam malo i ispod ove cijene nisam baš našao a na kraju još platim carinu i porez i dođem na skuplje, moram si sam ugraditi i nemam garanciju...da imam novaca, ne bi ga popravljao ali za 1000kn je to najbolje rješenje jer za toliko utrošenog notebook će i dalje raditi sa garancijom od 6mj a ako do tada ne rikne i neće imati nikakav problem , ond avaljda bude radio i dalje.

Čitao sam po forumima, ljudi su to reparirali i skoro svi imaju dobro iskustvo, neki iza toga rade već dugo, nisam baš naletio na loše iskustvo, mada vjerujem ima svega, nek iza poživi još 3-4 god i super
14.03.2013 | 23:14
O, čovječe...
Evo, da pokušam još jedan, zadnji put.
Budi siguran da za 1000 kn dobivaš *REPARIRANU* matičnu ploču, a ne neku bezveze, izvađenu iz MBP kojem je npr. pukao ekran. Jer takva neka bezveze vjerojatno nije prošla reballing pa ti se isti problem može dogoditi takoreći odmah.

Ako ne dobivaš *REPARIRANU* (reballed) ploču, onda radije plati reballing na svojoj ploči.
14.03.2013 | 23:18
smayoo kaže:
O, čovječe...
Evo, da pokušam još jedan, zadnji put.
Budi siguran da za 1000 kn dobivaš *REPARIRANU* matičnu ploču, a ne neku bezveze, izvađenu iz MBP kojem je npr. pukao ekran. Jer takva neka bezveze vjerojatno nije prošla reballing pa ti se isti problem može dogoditi takoreći odmah.

Ako ne dobivaš *REPARIRANU* (reballed) ploču, onda radije plati reballing na svojoj ploči.

Ja šumom ti drumom - ko uopće priča o izvađenoj ploči ? Radit će se zamjena čip - reballing i cijena je ravno soma kn
15.03.2013 | 12:11
Sorry, nisam to tako iz tvojih postova shvatio. Tim bolje za tebe.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, IgorD, m@xym, Riba, Anonimci (754)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO