Umro mi mac :-(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Umro mi mac :-(

15.03.2013 | 14:39
5 - skužio

svakako je ulaganje OK, žena će ga koristiti 2 sata dnevno za surfanje i mail i to na desktop postolju sa ventilatorima
Vjerujem da bude potrajao još, duže ngo neki novi HP
15.03.2013 | 17:43
Nisu ti potrebna nikakva postolja sa ventilatorima. SMCFanControl je mali app sa kojim kontroliras brzinu vrtnje ventilatora u macbooku. Instaliraj to i podigni minimalnu vrtnju sa 2000 - 3000. To ce drzati laptop cijelo vrijeme malo hladnijim, a ako se desi da temperatura poraste mozes podesiti profile pa samo sa jednim klikom kontroliras sam koju brzinu hoces. Evo ja vec tako 2g. mazim i pazim svog dedu macbooka
15.03.2013 | 18:47
Defou kaže:
Nisu ti potrebna nikakva postolja sa ventilatorima. SMCFanControl je mali app sa kojim kontroliras brzinu vrtnje ventilatora u macbooku. Instaliraj to i podigni minimalnu vrtnju sa 2000 - 3000. To ce drzati laptop cijelo vrijeme malo hladnijim, a ako se desi da temperatura poraste mozes podesiti profile pa samo sa jednim klikom kontroliras sam koju brzinu hoces. Evo ja vec tako 2g. mazim i pazim svog dedu macbooka

Zar postolje s ventilatorom smeta? Radije da mi radi 200mm ventilator ispod kompa na 1000rpm, nego oni maleni na 4000rpm. Buka je neusporedivo manja.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.03.2013 | 19:19
damba7 kaže:
smayoo kaže:
Ha, čuj, ako nema vremena čitati, onda jamačno ima novca pa neka plaća 1000 kn...

Zašto ne bi bilo isplativo popraviti notebook za 1000kn?!
Da čak uložim 1000kn, njegova je vrijednost na tržištu 3000kn što je plus od 2000kn, da ga ovako raskomadam dobio bi soma kn i natezao se mjesecima po oglasniku...

...tak da je moja računica vjerujem dobra.

Ovaj dio sa 3000 ne drzi vodu, jer može ekipa na njuškalu tražiti toliko, ali ne dobije jer je ovo općepoznati kvar na toj matičnoj/ grafičkoj na tim serijama MBP, pa uglavnom idu za puno manje...
15.03.2013 | 20:02
zabac kaže:
Zar postolje s ventilatorom smeta? Radije da mi radi 200mm ventilator ispod kompa na 1000rpm, nego oni maleni na 4000rpm. Buka je neusporedivo manja.

Naravno da smeta. Dali nosis i stol i stolicu sa laptopom okolo? Dali ti to sve stane u torbu od laptopa ili renats kombi? Dali je bolje 200kn u dzepu i 1000rpm vise (+par dB) ili - 200kn i pola kile (gdje god drzis) vise?
15.03.2013 | 20:42
Notebook koristi žena i samo navečer za surfanje, mail - iz fotelje u krilu i uvijek ima postolje koje je koji cm deblje od notebook-a, nije bed jer je lagano i OK....

A što se tiće ekipe sa njuškala ili ovdje, kad pogledaš isti su oglasi i tu i tamo i onamo i vamo, tako da može neko tražiti i više i manje ali za svoj znam kakav je i ispllatljivije mi je dati 1000kn i imati opet OK nešto nego riskirati, pa da ga baš kupim i za 2000kn a znaš i sam da za 2000kn macbook pro dual core da je u donekle normalnom stanju da se teško kupi, ili se može kupiti, ako da - evo i frend bi uzeo sebi
15.03.2013 | 21:03
Moje misljenje je da ako platis 1000kn reballing i servis ti pritom u potpunosti zamijeni los lem, da nebi trebalo biti problema. Jos ako taj lem kojeg zamijene bude imao olovo u sebi bit ce cvrsci i mozes mirno spavati... Ovo sa postoljem i ventilatorima je stvar ukusa. Neka mi Zabac ne zamjeri
16.03.2013 | 22:35
da ne otvaram novu temu.....zakaj mac prži tak sporo? pa 30 min prži DVD tj na 2x , ima neka fora ili kaj?
16.03.2013 | 23:54
pa zato sto je samo 2x.....mnogi imaju naviku sa Win-a na 16x..ili 24x.....pa im posle sve sporo........milsim da tu nema neke pomoci....
17.03.2013 | 09:01
Po mom iskustvu, DVD pržen na više od 4x nije nikad radio pouzdano. Čak ni prije 10 godina kad su i mediji, i pržilice bili puno kvalitetniji.
17.03.2013 | 09:17
Defou kaže:
zabac kaže:

Naravno da smeta. Dali nosis i stol i stolicu sa laptopom okolo? Dali ti to sve stane u torbu od laptopa ili renats kombi? Dali je bolje 200kn u dzepu i 1000rpm vise (+par dB) ili - 200kn i pola kile (gdje god drzis) vise?

A zašto bi uopće postolje vukao okolo?? Postolje mi koristi kad sam doma i kad MBP spojim na monitor, tada se i grafička kartica prebaci s integrirane na diskretnu.
Ako sam s time smanjio buku, definitivno mi koristi. Primjedba od 200kn je bezvezna, čak i glupa jer ako daš za komp 15.000kn, onda 200kn nisu neki problem.
17.03.2013 | 11:46
nikad nisam imao nikakvu potrebu baš ni pržiti al sam primjetio da ide 2x što je koma sporo jer sam jučer pržio dual L DVD i trajalo mi okvirno preko 2 sata i tada sam se zapitao koji ti je
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (991)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO