02.09.2013 | 00:09
lutherush kaže:
Hvala vam.
Da, nedostatak nadogradnje rama je minus, no neće svijet propasti ako ostanem samo na 8 gb. Ionako se ne bavim virtualizacijom da imam dignuta 2 debiana, 1 windows, 1 openbsd i 2 fedore pa da trebam previše rama.
Ma ima 3 vanjaska po 1tb tako da na ssd stavim aplikacije i txt dokumente dok sva multimedija ide na eksterni disk.
Također koristim rMBP 15" za development i ništa mi ne fali. Glavna motivacija za kupnju mi je bila što nije bilo moguće naručit klasični MBP 15" sa višom rezolucijom (1680x1050) bez duljeg čekanja. Međutim, kad je stigao rMBP i mogućnost da ga guram do prividnih 1920x1200 bilo mi je odmah jasno da bi se debelo prešao da sam uzeo klasični. Za development dušu dalo kad se svi alati poslažu po ekranu
8GB RAM-a će ti barem 3-4 godine bit dosta za stvari koje si naveo, a i7-ica u njemu je bomba. Grafička je super za povremeno igranje i aplikacije koje koriste OpenCL/CUDA.
SSD je zamjenjiv, mislim da OWC prodaje modul od oko 480 GB za 500-tinjak dolara + dobiješ kučište za stari SSD.
Ukratko - ako novac nije problem definitivno uzet retinu. Ekran je sam po sebi dovoljan razlog, a tu su još i debljina i ostale sitnice.
Jedina stvar koja mi stvarno fali na njemu je ethernet povremeno, ali to ću si riješit Thunderbolt to Ethernet adapterom.