Osvježenje bez prezentacije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Osvježenje bez prezentacije?

26.09.2013 | 07:10
Eto, doživjesmo da je osvježena linija iMac-ova - bez velike prezentacije.

Možda je tako i bolje. Minorne promjene zaista ne zaslužuju puno priče: nisu revolucionarne i napokon donose 1TB flash-a (za koji se plaća dodatna tisućica dolara.

Upgrade na 32 MB RAM-a je dobra opcija, možda i najbolja u cijeloj priči, kod 27".

Eto, započeo sam.

Vaše mišljenje?
26.09.2013 | 08:56
po meni solidan upgrade, ali skupo i dalje. 27" definitivno prije 21,5" barem što se eventualnih nadogradnji tiče. 21,5 nema previše manevarskog prostora za nadogradnju a primjerice nadograditi samo RAM treba ga praktički cijelog rastaviti. Netko će reći kupi u startu više i bolje, ali puno je to novaca, po meni previše.

Vjerujem da još dosta vremena neću raditi upgrade barem dok me ne zatreba nešto bolje

Sve u svemu rekao bi da je silent upgrade više nego dobar za oba modela i definitivno u pravo vrijeme. Tko je čekao Haswell iMac, dočekao ga je, a da nije prošlo puno vremena od kada je taj procesor predstavljen. Po meni idealno vrijeme za upgrade iMac linije.
26.09.2013 | 09:05
Nikad nisam razumio ljude koji non stop cekaju da izadje nesto novo kako bi kupili

Cekao si 7 mjeseci, izgubljeno vrijeme koje vise ne mozes vratiti, dobio si iMac sa Haswell. I sta sad?

Za mjesec ce poceti prica o necemu jos novijem. Tome nikad kraja.

Ja se vodim idejom "Ako zelis i imas pare kupuj brate"

Koje crne taktike i strategije u IT svijetu kaad se svaki mjesec nesot "revolucionarno" predstavlja
26.09.2013 | 10:59
U IT svijetu se ništa revolucionarno nije dogodilo još od osamdesetih godina. Svi ti "revolucionarni" događaji od tada naovamo posljedica su toga što se u posao pripustilo previše tzv. "marketinških stručnjaka".
26.09.2013 | 11:07
drlovric kaže:
Ja se vodim idejom "Ako zelis i imas pare kupuj brate"

slažem se, samo kažem da ako je netko namjeravao kupiti stroj unazad par mjeseci, vjerujem da se za takvu investiciju kao što je imac isplatil pričekati. čekati cijelu godinu to sigurno ne jer ionako su onda na tržištu niti godinu dana stari modeli tako da kako god se okrene uzimaš skoro pa najnovije na tržištu.

Da uzimam neki novi proizvod, a da znam da dolazi "refresh" verzija uskoro onda bi definitivno pričekao, pogotovo ako se netkome ne žuri.
26.09.2013 | 11:19
Ja mislim da je Mini i dobar IPS monitor i dalje bolja opcija za nas kučne korisnike. Makar u toj varijanti gubiš Q faktor.
26.09.2013 | 11:34
Slažem se.
26.09.2013 | 11:36
vicko kaže:
Ja mislim da je Mini i dobar IPS monitor i dalje bolja opcija za nas kučne korisnike. Makar u toj varijanti gubiš Q faktor.

Ovisi. Ako uzmeš Apple-ov monitor, onda ne.
26.09.2013 | 11:52
Što se samog monitora tiče, viđao sam i puno žešćih Q-faktora od Applea. A i iMac - meni je nenadmašen dizajn i dalje ostao iMac G4 (Lampa, iliti Sunflower).
26.09.2013 | 12:29
Žabac, naravno da nisam mislio na Apple monitor. Ja sanjam neki Dell U2413 ili slično.

Smayoo, slažem se da je lampa jedinstvena. Moj prvi, i za sada, jedini Mac.
26.09.2013 | 14:20
Izgleda mi da se Apple "namjeračio" na PRO, i da će to, uz Mawerick-a, biti glavno iznenađenje prije Božića.

A druge godine......vidjet ćemo.
Možda izađe iMAC "debel" samo 10-12 mm po cijelom volumenu, tko zna.
To bi zaista bila revolucija...
26.09.2013 | 14:34
smayoo kaže:
Što se samog monitora tiče, viđao sam i puno žešćih Q-faktora od Applea. A i iMac - meni je nenadmašen dizajn i dalje ostao iMac G4 (Lampa, iliti Sunflower).

Lampa <3
26.09.2013 | 15:19
HardcoreMAC kaže:

A druge godine......vidjet ćemo.
Možda izađe iMAC "debel" samo 10-12 mm po cijelom volumenu, tko zna.
To bi zaista bila revolucija...

Sto se mene tice bitnije mi je da mogu sam nadograditi RAM ili SSD, a ne da me deru ko mladog majmuna.
Imao iMac d=30 ili 10 mm tako mi je svejedno, jer ionako ga gledam iz nacrta, a rendgenski vid jos nisam razvio tak da
27.09.2013 | 07:17
vicko kaže:

Barco Coronis Fusion 10MP, Mac mini i7, 16 GB RAM-a, SSD, Raidon back up + Osirix Imaging Software.

SAN snova !!!!!!!
27.09.2013 | 09:36
smayoo kaže:
U IT svijetu se ništa revolucionarno nije dogodilo još od osamdesetih godina. Svi ti "revolucionarni" događaji od tada naovamo posljedica su toga što se u posao pripustilo previše tzv. "marketinških stručnjaka".

Možda je problem na drugoj strani - na inženjerima! Kako inženjeri ne mogu smisliti ništa bolje ili revolucionarno jednostavno kažu marketingašima: dajte, izmislite nešto da prodamo ove uvijek iste stvari kao nove i bolje! I fino iz zapakirajte
27.09.2013 | 12:02
Ne bi rekao, sve je to marketing i prodaja..razvojni svijet otprilike funkcionira sa unaprijed planiranim delayima, jer zasto izbaciti sada sve sto imamo ako to mozemo pomalo tempirati i dozirati.
27.09.2013 | 12:19
serafin kaže:
Ne bi rekao, sve je to marketing i prodaja..razvojni svijet otprilike funkcionira sa unaprijed planiranim delayima, jer zasto izbaciti sada sve sto imamo ako to mozemo pomalo tempirati i dozirati.

Naravno, to je tvoja pretpostavka. Mi sa strane (mislim na nas koji nismo u poduzećima o kojima govorimo) ne možemo sa sigurnošću to znati.
27.09.2013 | 12:20
Pa ja radim u razvojnom djelu u automobilskoj industriji i govorim kako to recimo rade Audi, BMW itd. Pretpostavljam da se IT sektor ne razlikuje previse.
27.09.2013 | 12:28
serafin kaže:
Pa ja radim u razvojnom djelu u automobilskoj industriji i govorim kako to recimo rade Audi, BMW itd. Pretpostavljam da se IT sektor ne razlikuje previse.

Dakle, oni namjerno ne žele napraviti bolji proizvod?
27.09.2013 | 12:36
Ne, nego postoji i novija tehnologija od trenutne, ali jednostavno trzistu to nije potrebno, jer..danas se sve bazira na zakonu brojeva.
Kod auta to je koliko trosi 4,5 pa 3,5 itd itd koliko konja ima 100, 110 itd itd. Isto tako je s tehnikom veci hardovi, bolji ekrani itd itd. Ali pametna prodaja upravo je ta dugorocna, sada cete dobiti 32gige, a iduce godine 64 po istoj cijeni, ali ove godine zaradit cemo na 32.
Tu je jos i dobar marketing i dizajn koji u biti prodaje proizvod i Apple to jako dobro zna.
Pa uzmi samo Apple, navodno je iPhone 5 bio vecinom vodjen samim Steve Jobsom, to se tako radi. Pogotovo kod brandova koji su postojani, outsideri moraju raditi bolje i novije, ostali dirigiraju trziste.
27.09.2013 | 12:37
serafin kaže:
Ne, nego postoji i novija tehnologija od trenutne, ali jednostavno trzistu to nije potrebno, jer..danas se sve bazira na zakonu brojeva.
Kod auta to je koliko trosi 4,5 pa 3,5 itd itd koliko konja ima 100, 110 itd itd. Isto tako je s tehnikom veci hardovi, bolji ekrani itd itd. Ali pametna prodaja upravo je ta dugorocna, sada cete dobiti 32gige, a iduce godine 64 po istoj cijeni, ali ove godine zaradit cemo na 32 jos uvijek.
Pa uzmi samo Apple, navodno je iPhone 5 bio vecinom vodjen samim Steve Jobsom, to se tako radi. Pogotovo kod brandova koji su postojani, outsideri moraju raditi bolje i novije, ostali dirigiraju trziste.

Znam dobro na što misliš, ali ono što me zanima je tko donosi odluke o tome kako će se napraviti proizvod tj. koje će razine kvalitete on biti?
27.09.2013 | 12:39
Pa mislim da to zapravo nije presudno danas - kvalitet? Ne, vazno je da se zaradi, zato postoje profesionalci koji veoma uspjesno manipuliraju danasnju potrosacku scenu.
27.09.2013 | 12:39
generalno uvijek mogu napraviti bolji proizvod
bit svega je da ga uvijek ponude samo malo poboljsanoga da uvijek imaju malo rezerve i da to urade u unaprijed zadanim vremenskim intervalima
27.09.2013 | 12:42
Apsolutno, jer danas je moguca kriza na svakodnevnoj bazi, svi se moraju osigurati da ce razvojni dio na momenat morati stagnirati ako do toga dodje, tako da se danas sve bazira na razvoju +5godina. Obzirom da sam radio na bmw-oj I seriji govorim iz prve ruke, a opet kazem..nije u drugim bransama nista drugacije.
27.09.2013 | 13:09
Da skratim: krivi su dioničari kompanija koji žele sve veće i veće profite!
27.09.2013 | 13:34
Bi li se mogli izvući sljedeći zaključci:
1. sve kompanije mogle bi tržištu pružiti bolje prozvode nego što ih trenutačno prodaju
2. svi mi radimo u kompanijama koje bi mogle kupcima prodavati bolje proizvode nego što ih prodaju

Pitanje: ako radimo isto ono što zamjeramo drugima što smo mi?
27.09.2013 | 13:39
1. Pa naravno
2. Istina
Mi smo nista, dio neceg velikog i prljavog. Isto tako ni ne pita nas se.
Poprilicno depresivno, znam, ali eto mojih 2 centa vizije danasnjice.
27.09.2013 | 14:25
1. Ne. *VODEĆE* kompanije mogle bi tržištu pružiti bolje proizvode za istu cijenu, ali odabiru podebljati svoj profit (koliko ono viška casha ima Apple?). Nisu svi proizvođači ili trgovci niti sve firme definiraju tržišne odnose. Male firme se bore za opstanak.

2. Ne. Neki rade u malim firmama koje se bore za opstanak i svoje mjesto na tržištu traže u nišama gdje se cijeni profesionalni integritet, kvaliteta i ostala s*anja za budale.

Što se pitanja tiče, moj je odgovor - sve je to danas postalo prostitucija - zamjena moralnih i etičkih načela za pare. I ja se u svom poslu prostituiram. U duševnom smislu bi se nekad bolje osjećao da se bavim onom klasičnom prostitucijom - da dam nekom da me je*e u šu*ak za pare. Samo je, u fizičkom smislu, ovaj oblik prostitucije kojeg sam odabrao manje neudoban, a i plaća se bolje (jer nisam baš tako zgodan da bi mogao puno naplaćivati svoj šu*ak ). Duševni nemir koji zbog toga trpim kompenziram volonterskim radom za neko opće dobro. Znam da to ne neutralizira onu prostituciju, ali pomaže mi da se osjećam bolje.

Evo. Jesi li to htio čuti?
27.09.2013 | 14:26
Ja sam isto razmišljao o tome, zašto proizvodi nisu bolji i zašto "na kapaljku" poboljšavaju stare.
Naravno, istina nije ni crna ni bijela, već siva. Naime, to u prvom redu koristi proizvođačima, a onda i kupcima. Kako, proizvođači na taj način grabe brdo novaca i mogu ih dalje ulagati u razvoj, a kupci profitiraju (doduše sa zakašnjenjem) s novim tehnologijama.
Kad bi napravili super extra dobar proizvod i svi ga kupovali i onda 10 godina ništa, naravno firma bi valjda propala (kao što je i Apple svojevremeno pao na koljena) i slijedeći proizvod ne bi dočekali. Mada mislim kako se Apple-ova računala ipak dulje drže od PC-a.
Jedino bi mogli biti jeftiniji, ali i ovako im ide dobro.
27.09.2013 | 14:30
Apsolutno, sve se na kraju svodi na to da postoji netko iznad od kojega svaki dan primas verbalni koitus.
Mali se moraju saginjati kako bi ih netko upiknuo uopce da opstanu.
Veliki su pak veliki - za koje rade opet mali koji se uredovno svaki dan sagnu u bilo kojem momentu kako bi ih hijerarhijska figura upiknula.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO