Osvježenje bez prezentacije?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Osvježenje bez prezentacije?

27.09.2013 | 14:36
Zabac, ovo da grabe puno novaca pa mogu ulagati u daljnji razvoj to je djelomicno tocno.
Jer dionicarima je prvotno vazan vlastiti djep, a ne kako bi proizvod bio bolji, danas vlada jedno opce zatupljenje i nije potrebno puno kako bi se pronaslo idiota koji su u stanju 2tjedna spavati ispred ducana kako bi dobili zlatni telefon - pa vjeruj mi dok ima takvih razvojni dio se ne mora previse truditi.
27.09.2013 | 14:49
I, da, još sam nešto zaboravio.

Možda je problem na drugoj strani - na inženjerima! Kako inženjeri ne mogu smisliti ništa bolje ili revolucionarno jednostavno kažu marketingašima: dajte, izmislite nešto da prodamo ove uvijek iste stvari kao nove i bolje! I fino iz zapakirajte

To nije inženjerski način razmišljanja. Inženjer kaže "nemam ništa novo, ali ovo staro možemo napraviti jeftinije pa možeš smanjiti cijenu". Onda CEO kaže "No way, rast, rast, rast, rast! Naši investitori očekuju 7% ROE, 9% ROE, 12% ROE, 18% ROE, 20000000% ROE!". A onda "marketinški stručnjak" (namjerno pod navodnicima, jer oni koji zaista razumiju marketing znaju da je dugoročno to put koji vodi nizbrdo) kaže - OK, nema veze, radimo ono staro sranje, s novom bojom, dodamo ono što smo sačuvali u ladici od prošli put, nazovemo to "revolucionarnom novom tehnologijom" i prodajemo za veće pare.
27.09.2013 | 14:52
Da i onda covjek (kupac) sta ce? Ode kupit sator i lijepo kampira kako bi prvi imao ofarbani krik tehnologije.
27.09.2013 | 14:55
Tako je. I sretan je. Kud ćeš bolje. Izje*ali su ga, uzeli mu pare, on je dobio svoje revolucionarno zlatno govance i sretan je. I tako mu i treba. Brave new world by A. Huxley.
27.09.2013 | 14:56
Sve je otislo u k.
27.09.2013 | 15:01
Ključni je problem u tome što je kapitalizam sustav koji se temelji na pohlepi kao pokretačkoj sili. I to je zaista sila koja uspješno vrti kotač razvoja (hm, razvoja...). Ali problem je što je to pozitivna povratna veza (tko zna išta o teoriji stabilnosti dinamičkih sustava, zna da je pozitivna povratna veza *LOŠA* stvar, jer ne uravnotežuje sustav, nego ga napuhava dok se ne raspukne) i srljamo prema trenutku kad više neće biti odakle isisavati realne vrijednosti za hraniti tu zvijer. I onda će izbiti jedan novi globalni rat, da se dobije prostora za novu partiju. I tako dok se ne uništimo posve (jer se opametiti nećemo).
27.09.2013 | 15:04
A ne, pa narod je sve gluplji. Ili smo uvijek bili glupi, pa su ovi malo manje glupi iskoristili glupe da postanu gluplji.
27.09.2013 | 16:02
smayoo kaže:
1. Ne. *VODEĆE* kompanije mogle bi tržištu pružiti bolje proizvode za istu cijenu, ali odabiru podebljati svoj profit (koliko ono viška casha ima Apple?). Nisu svi proizvođači ili trgovci niti sve firme definiraju tržišne odnose. Male firme se bore za opstanak.

2. Ne. Neki rade u malim firmama koje se bore za opstanak i svoje mjesto na tržištu traže u nišama gdje se cijeni profesionalni integritet, kvaliteta i ostala s*anja za budale.

Što se pitanja tiče, moj je odgovor - sve je to danas postalo prostitucija - zamjena moralnih i etičkih načela za pare. I ja se u svom poslu prostituiram. U duševnom smislu bi se nekad bolje osjećao da se bavim onom klasičnom prostitucijom - da dam nekom da me je*e u šu*ak za pare. Samo je, u fizičkom smislu, ovaj oblik prostitucije kojeg sam odabrao manje neudoban, a i plaća se bolje (jer nisam baš tako zgodan da bi mogao puno naplaćivati svoj šu*ak ). Duševni nemir koji zbog toga trpim kompenziram volonterskim radom za neko opće dobro. Znam da to ne neutralizira onu prostituciju, ali pomaže mi da se osjećam bolje.

Evo. Jesi li to htio čuti?

Zanima me kriterij po kojem znamo koje kompanije mogu pružiti bolje proizvode, a to ne čine Npr. što je sa Nokiom? Oni su po cijenu propadanja radili nedovoljno dobre proizvode? Imali su u pričuvi taj bolji proizvod kojeg nisu htjeli izbaciti na tržište makar su propali? Isto kao i Palm?

Poanta onog što želim reći je da mi ne raspolažemo kompletnim informacijama već pretpostavljamo. A zna se što je pretpostavka Vrlo je lako kazniti te kompanije i o tome sam ovdje već nekoliko puta pisao: ne kupujte takve proizvode! Nitko nas na to ne tjera. Glupo je vezivati se emocionalno za kompanije ili se sa druge strane ljutiti na njih. Ne kupujte od onoga za kojeg mislite da nije vrijedan vašeg novca. Eto.

BTW što mi znamo što Apple radi sa svojom gotovinom i za što je sprema? To i nije naša stvar već njihova tj. njihovih dioničara.
27.09.2013 | 16:06
smayoo kaže:
I, da, još sam nešto zaboravio.

Možda je problem na drugoj strani - na inženjerima! Kako inženjeri ne mogu smisliti ništa bolje ili revolucionarno jednostavno kažu marketingašima: dajte, izmislite nešto da prodamo ove uvijek iste stvari kao nove i bolje! I fino iz zapakirajte

To nije inženjerski način razmišljanja. Inženjer kaže "nemam ništa novo, ali ovo staro možemo napraviti jeftinije pa možeš smanjiti cijenu". Onda CEO kaže "No way, rast, rast, rast, rast! Naši investitori očekuju 7% ROE, 9% ROE, 12% ROE, 18% ROE, 20000000% ROE!". A onda "marketinški stručnjak" (namjerno pod navodnicima, jer oni koji zaista razumiju marketing znaju da je dugoročno to put koji vodi nizbrdo) kaže - OK, nema veze, radimo ono staro sranje, s novom bojom, dodamo ono što smo sačuvali u ladici od prošli put, nazovemo to "revolucionarnom novom tehnologijom" i prodajemo za veće pare.

Prokleti investitori!
27.09.2013 | 16:06
Tko nije, mislim da je vrijeme da pogleda Light Bulb Conspiracy
27.09.2013 | 16:07
smayoo kaže:
Ključni je problem u tome što je kapitalizam sustav koji se temelji na pohlepi kao pokretačkoj sili. I to je zaista sila koja uspješno vrti kotač razvoja (hm, razvoja...). Ali problem je što je to pozitivna povratna veza (tko zna išta o teoriji stabilnosti dinamičkih sustava, zna da je pozitivna povratna veza *LOŠA* stvar, jer ne uravnotežuje sustav, nego ga napuhava dok se ne raspukne) i srljamo prema trenutku kad više neće biti odakle isisavati realne vrijednosti za hraniti tu zvijer. I onda će izbiti jedan novi globalni rat, da se dobije prostora za novu partiju. I tako dok se ne uništimo posve (jer se opametiti nećemo).

Ovo sa ratom se i meni čini izvjesnim
27.09.2013 | 16:42
Od nenajavljenoga osvježenja, došlo se do ratova (skoro pa i ratova zvijezda". Sasvim je neopaženo prošla vijest da su dvojica NAŠIH naučnika uspjeli u dobro ohlađenu okolicu ubaciti dva fotona i od njih dobili molekulu na izlazu iz el. oblaka - predali su dio energije, pokupili dio energije, opstali i -sačinili molekulu.
Nešto što je za super-računare sasvim izjesno - više negoli izvrsna vijest.
Eto, da unesem malo radosti u ovo "ratno" okružje...

Link:
www.tportal.hr/scitech/znanost/288972/St...jetlosne-sablje.html
27.09.2013 | 17:50
DrAle kaže:
Zanima me kriterij po kojem znamo koje kompanije mogu pružiti bolje proizvode, a to ne čine

Hm, vidi, najiskrenije, i bez *IKAKVE* želje da te uvrijedim, ali iz ovog pitanja je potpuno jasno da nisi tehničke provenijencije. That said, evo ti direktan odgovor. Kriteriji su tehnički. Vrlo jasni. Ali ih se marketingom (tj. promotivnim djelovanjem i PRom) zamagljuje tako da se gluposti mogu prodati pod revolucionarne novotarije kako bi se maksimizirao profit.

Poanta onog što želim reći je da mi ne raspolažemo kompletnim informacijama već pretpostavljamo.

Vidi gore. Da, pretpostavljamo. Samo se te pretpostavke temelje na većem ili manjem poznavanju tehnologije o kojoj pričamo.

Vrlo je lako kazniti te kompanije i o tome sam ovdje već nekoliko puta pisao: ne kupujte takve proizvode! Nitko nas na to ne tjera.

Točno. Jedini je problem što ti to više ne pomaže kad se oformi oligopol pa se njih par koji su preživjeli i narasli do veličine nosoroga jednostavno - dogovori i ukine odnos zdrave konkurencije. I u uvjetima kapitalističkog sustava takvi će svaki put prevladati one koji bi htjeli poslovanje zasnivati na zdravijim vrijednostima od lakomosti, jednostavno zato što je jeftinije uložiti u brdo reklame, ljudima laž ponoviti dovoljno puta da je prihvate kao istinu i onda im skupo prodavati govance, nego uložiti u brdo razvoja i pustiti da ljudi sami prepoznaju kvalitetu (što se neće dogoditi jer su ljudi u sve većem postotku - glupani).
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
27.09.2013 | 19:22
smayoo kaže:

Ništa čudno ni novo, niti nešto što se već ne dešava tisućljećima na planetu... tako je od postanka čovjeka....

vjerovatno je problem "inteligencija".

Nažalost ili bolje - na sreću, ona je ta koja tjera sve da dođe do finalnog uništenja...

možda sam zato i mišljenja da je vjerovatno inteligencija vrlo slučajni i rijetki "nusprodukt" i otpadak nekih procesa koji se eonima dešavanju u svemiru

vjerovatno je i zato tako rijetka u svemiru...jer NE treba niti postojati...
27.09.2013 | 21:21
@Smayoo nimalo me ne vrijeđaš. Raspravljamo.
Kako znati koji proizvođač "vara" time što prodaje proizvod najviše udaljen od onoga što je već razvio. Evo, ti si tehničkog usmjerenja: Nikon, Canon, Sony, Panasonic, Olympus, Fuji, Leica. Koji od njih najmanje "vara"? Kako to znati? Kod kojeg proizvođača je najveći gap između onoga što proizvodi i onoga što mi mislimo da bi mogao proizvesti?

Ako pak svi varaju jednako onda nam je u konačnici svejedno. Ne možemo dobiti sada ono što je možda već razvijeno. Kasnit ćemo određeno vrijeme (godinu-dvije) za onim što bismo mogli imati već sada.

Ponovit ću: u ovakvom sustavu u kojem trenutačno živimo stvari su postavljene tako. Jedini način da se borimo protiv toga jest da ne kupujemo. Pa i kada se radi o oligopolima. Ne vidim drugi način. Imaš li ti kakav prijedlog?

Kod proizvođača mobitela nekoliko je primjera kada im je konkurencija odmakla, a oni nisu imali taj tajni, bolji, već razvijeni proizvod kojeg nisu htjeli prodavati: Motorola, Nokia, BlackBerry (i Palm iako on i nije zaživio kao proizvođač mobitela, ali je dobar kao primjer). Dakle, nisu svi proizvođači jednaki.

Sa izrečenim o konkurenciji potpuno se slažem (nastajanje oligopola pa i monopola). To je problem koji je vrlo teško riješiti. Često puta optužuje se tržište, a ne vidi se da nastajanje takvih kompanija omogućuje i štiti država, a onda se ta ista država zaziva da riješi problem. Nekakvo savršeno tržište koje postoji samo u teoriji to bi riješilo, no to je samo u domeni teorije (barem za sada). Čim se radi o ograničenim resursima ta teorija pada u vodu.
27.09.2013 | 21:36
Još mi je nešto zanimljivo. Čini mi se da u ovoj raspravi prevladava negativan stav prema sustavu u kojem živimo (zovemo ga kapitalizam), žalimo se da se uništavaju resursi, da radimo više nego ikada prije, da nemamo vremena, da je sustav nehuman ...

No, istovremeno, želimo bolje proizvode, čak bolje i od onih koje trenutačno možemo kupiti. Želimo više jezgara, veće ekrane, inovacije svake godine, hrpu funkcionalnosti za koje je pitanje možemo li ih uopće iskoristiti, te se razočaravamo kada se to ne dogodi.

Kako to objasniti?

BTW ovo je odlična stvar koju često slušam zbog specifičnog posla kojim se bavim
27.09.2013 | 21:39
DrAle kaže:
Koji od njih najmanje "vara"?

Onaj koji je najprije propao.

Kako to znati? Kod kojeg proizvođača je najveći gap između onoga što proizvodi i onoga što mi mislimo da bi mogao proizvesti?

Kod onog koji se najviše "udebljao".

Ne znam više kako to još da objasnim. Očito imamo komunikacijski problem. Meni je to očito kao dan, a tebi - očito nije.

Jednostavno - firma koja radi po inženjerskim načelima - propada jer ulaže u razvoj više nego u reklamiranje i stvaranje napuhane slike o sebi, product placement i sl. izmišljotine. Firma koja za reklamiranje i PR te razne tržišne makinacije (kupovinu konkurencije i sl.) troši više nego na razvoj, pretvara se u nosoroga koji onda preživjele konkurente zgazi ako već nisu sami krepali od gladi.
27.09.2013 | 21:58
smayoo kaže:
DrAle kaže:
Koji od njih najmanje "vara"?

Onaj koji je najprije propao.

Kako to znati? Kod kojeg proizvođača je najveći gap između onoga što proizvodi i onoga što mi mislimo da bi mogao proizvesti?

Kod onog koji se najviše "udebljao".

Ne znam više kako to još da objasnim. Očito imamo komunikacijski problem. Meni je to očito kao dan, a tebi - očito nije.

Jednostavno - firma koja radi po inženjerskim načelima - propada jer ulaže u razvoj više nego u reklamiranje i stvaranje napuhane slike o sebi, product placement i sl. izmišljotine. Firma koja za reklamiranje i PR te razne tržišne makinacije (kupovinu konkurencije i sl.) troši više nego na razvoj, pretvara se u nosoroga koji onda preživjele konkurente zgazi ako već nisu sami krepali od gladi.

Cijela ova diskusija sa moje strane ima za cilj reći da ne možeš znati koji proizvođač "vara" i koliko "vara" prodavajući slabiji proizvod od onog koji bi mogao prodavati. Samo to. Da se to može znao bi odgovor na moje pitanje.
27.09.2013 | 22:22
Gle, pa dao sam ti odgovor. Ne znam kakav odgovor želiš više?
27.09.2013 | 22:40
Dalaj Lama je na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu odgovorio:

Čovjek!

Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio, a onda je toliko zabrinut za budućnost da
ne uživa u sadašnjosti, a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti, ni u budućnosti
Živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno ni živio.
27.09.2013 | 22:57
Mda, najveća evolucijska pogreška je postanak čovjeka. Nešto kao što je Sin napisao.
27.09.2013 | 23:23
Ma ne bih ja rekao da je to neka posebno velika evolucijska pogreška. Samo još jedan neuspješan pokušaj, i to jedan od manje bitnih. U kozmičkim razmjerima prostorvremena, trag kojeg smo do sad ostavili je toliko beznačajno... beznačajan da se jedino nama čini ikakvim drugim do - beznačajnim. Nakon što nestanemo, svaki trag našeg postojanja nestat će u još manje vremena nego što do sad uopće postojimo.
27.09.2013 | 23:40
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO