17.10.2013 | 16:13
osobno ne bi ti preporučio da ostaneš na 4GB rama, ali to je moje mišljnje. Sve što si rekla stoji i to sam i mislio inicijalno komentirati. Air i Retina Pro nisu ni blizu (direktna komparacija) po performansama, namjeni pa u konačnici i cijeni.
Kao što je Ammadeus rekao pričekaj 22.10 da vidimo što će se sve 'osvježiti' i u kojoj liniji.
Osobno ti ne bi preporučio ništa što nema SSD u sebi i najmanje 8GB rama (kao dugoročnije rješenje). E sada da se nećeš morati protegnuti to nema sumnje. Opet dolazimo do toga što ćeš raditi i da li ti recimo ulatra prijenosnik više paše.
Naravno rMBP po pitanju veličine nije uopće jako daleko od Air-a, dakle ostaje pitanje da li ti treba tako visoka reza na laptopu i tako znatno brži proc koji je u rMBP?
Definitivno ne bi nikome preporučio 4GB rama u bilo kojem stroju danas ako zbog ničeg drugog onda zbog toga da ti u dogledno vrijeme ne pofali, a pošto se Air ne može nadograditi, mislim da bi o tome trebalo razmisliti.
Osobono imam prilike raditi i na 128GB SSD modelu Aira iz 2011. Manje više isto što si ti navela i mogu ti reći da iako ima 4GB rama sve na njemu leti, no da se sada uzima nešto, rađe bi se rastego ako ništa drugo onda zbog toga.